מה עם דתיים?

bimi1

New member
מה עם דתיים?

אני לא מכיר את ניר ברקת אבל אני וחברי בוחרים השנה ואני לא יודע מה עדיף לי לבחור בגלל שאני דתי ואני רוצה שיהיה אכפת למועמד שלי מדתיים, עכשיו הכי קרוב לדת הוא לופליאנסקי...... מבינים?? אז אני לא יודע מי לבחור ולא יודע עד כמה אכפת לניר ברקת מדתיים... ואיך אני יודע אם זה נכון או רק דברים שלפני הבחירות - אצל לופליאנסקי אני יכול להיות בטוח שהוא יהיה בעזרנו - מה עם ברקת???

תשובת ניר ברקת

ירושלים היא עיר מיוחדת, היא מרכז העם היהודי ובירת מדינת ישראל. בתור שכזאת היא לא תהיה והיא גם לא צריכה לשאוף להיות כמו תל-אביב בהרבה מובנים. כמרכז העם היהודי ירושלים חייבת לשמור על צביון וערכים יהודיים. כבירת מדינת ישראל ירושלים חייבת לשמור על צביון ציוני. בירושלים הסטטוס קוו הקיים בנושא השבת הוא לדעתי גם הנכון. ישנם בתי קפה ובתי בילוי שפתוחים לחילוניים בשכונות חילוניות בשבת. אבל אין ולא צריכה להיות מסחר, ואין לא צריכה להיות תחבורה ציבורית. בהיותי בלתי מפלגתי האינטרסים שלי הם לכלל הציבור הירושלמי - גם לדתיים, גם לחילוניים, גם לחרדים, וגם לערבים. הפתרון שאני מציג בהעברת סמכויות לשכונות וקהילות מתיישב מצויין עם גישה זו. המועמדים האחרים משתייכים כולם למגזר מסויים, ולכן האינטרסים שלהם יהיו בהכרח קודם למגזר הספציפי שלהם. אני לא בטוח שמועמד חרדי בהכרח יראה את המגזר הדתי-לאומי כמגזר יותר קרוב לליבו.

למעלה