מה עליי לעשות?

מה עליי לעשות?

עמיתי לעבודה, הזויים בהגדרה, מכורים לפורום הזה. לא, אין להם חמוסים, לאחד מהם יש חתול צולע והשניה מטופלת בעצמה (שזה מעל ומעבר, האמינו לי). מסיבה לא ידועה הם שורצים לכם בפורום, שולחים זה לזה הודעות נבחרות ואף מעריצים את ליצ'י המסריחולה ואת מזל החמוסה. במשך השעה האחרונה קפץ לי האאוט לוק חמש עשרה פעמים ומכל הודעה הגיח חמוס (כן, כן, גם אני נחשפתי שלא ברצוני לחדר החדש של השד יודע מי). כמה עולה חמוס? איפה משיגים? והאם קיומו של חמוס אמיתי בחייהם יפסיק את גל הטירופת שפקד אותם? בברכה, פתיתים

Twinsen2005

New member
חחחחחחחח ליצ'י המסריחולה...

חחחח כולם היו צוחקים עלי שאני קורא לה מסריחולה ומסניף אותה באותה נשימה... יש לכם את עמוד מאמרים פה בפורום... מומלץ להביא חמוס ממגדלים ולא מחנויות, ככה תדעו מי אמא ואבא שלו ואיפה הוא גדל. בלי תסביכים וכאלה... בכל מקרה, קחו בחשבון שזו חייה שדורשת המון תשומת לב והמון מרחב משחק ושעות חופשיות... (רק על הבסיס הזה ליצ'י נמסרה והיא לא איתי כיום אלא עם מייק...)

Twinsen2005

New member
תראי...

חמוס זה חייה מאוד עדינה, היא גם יותר חיית "בר" מאשר חיית בית... מה שרק עושה אותה יותר "פיל בחנות חרסינה" כשהיא בבית :) (וזה דווקא חיובי) כשאת קונה חמוס מחנות חיות את קונה חמוס שחי בתוך כלוב קטן הרבה זמן ואלוהים יודע לאיזה הורים הוא נולד, אולי הם היו קרובים גנטית מה שמגביר את הסיכויים אצלו למחלות? כל ה-"היסטוריה" הזאת שלו, כולל התנאים בהם גדל ובהם חי כשקנית אותו, עלולים להשפיע על ההתנהגות שלו בעתיד. הוא עלול להיות פחדן במיוחד או תוקפני במיוחד. כשאת קונה מבית גידול יש אפשרות לראות את הוריו ולשמוע עליהם, מהיכן כל אחד מהם הגיע. את גם רואה באיזה תנאים הוא גדל.

תודה על ההסבר המלומד

אני אעביר אותו לגורמים המתאימים (אם עד אז הם לא ימצאו לעצמם חיים).

Sweet Fantasy

New member
חמוס זאת לא חיית בר

זאת חיה מבוייתת לא לקחו אותה מהטבע והכריחו אותה לגור בבית, היא גילגול של לא יודעת מה, זה כמו זאב שלאט לאט הפך כלב פחות או יותר..

Twinsen2005

New member
זאת כן חיית בר...

והיא כן קיימת בטבע.. לא בישראל אבל במקומות אחרים.. זה שקראו לגירסאות השונות שלה בשמות אחרים לא עושה אותן פחות אותה חייה... והחמוס עצמו לפני 2000 שנה בסה"כ בויית על ידי ציידים שהשתמשו בו כדי להבריח ארנבים וכו ממחילות.. יותר חדש מזה לא תמצאי אצל חיות המחמד ואני בטוח שלפני 2000 שנה לא לקחו אותם מחנות החיות אלא מהטבע.

Sweet Fantasy

New member
לא היא לא

קרובי החמוסים שגרים בטבע הם לא חמוסים זה מין תת מין שהתפתח בטבע זה לא חמוס, חמוס לא ישרוד בטבע. וכמו שאמרתי זאת חיה שבויתה אבל החיה לפני שהיא בוייתה לא נקראה חמוס.

Sweet Fantasy

New member
אני לא ממש יודעת

מה מקורו של החמוס המבויית, אולי ג'סי או ענת יודעים?

chatulika

New member
החמוס

החמוס אכן בוית לפני בערך 2000 שנה (יותר זמן מהחתול!) בעבר היו קיימים חמוסים בטבע , הם נכחדו בשל צייד לפרוות , מלבד החמוס שחור הרגל - והוא נדיר מאוד ונמצא בסכנת הכחדה. החמוס המבוית נראה שונה מכיוון שהאדם טיפח אותו גנטית לצרכיו (למשל יש המון חמוסים מבויתים אלבינו מאחר והציד העדיך חמוס בהיר שכאשר יוצאים לצוד איתו -קל לעקוב אחריו.או כדוגמה נוספת חמוסי אנגורה...) אם תקחו חמוס מבוית וחמוס בר (שחור רגל)ותרביאו ביניהם - יצאו צאצאים נורמאלים - דבר שלא יקרה בין חמוס ונמיה למשל כי הם לא אותו מין. הביות המקורי היה לצורך צייד (בעיקר ארנבונים במחילות) וכן לחוות פרווה. בתקופה מסויימת נהיה טרנד להשתמש בחמוסים כצעיף חי - עד היום אפשר לראות ציורים של גבירות עשירים לובשות חמוס (חי לגמרי) בגנדרנות. לסיכום החמוס הוא חיית בר שאולפה מזמן - ולכן קל יותר לאלף אותה מהחתול שמבוית פחות זמן( מדובר כמובן באופן כללי ולא פרטני),אך יחסית לכלב שמלווה אותנו הרבה יותר זמן-היא נראת פראית לפעמים:) מקווה שזה עוזר...

ולמה נראה לי שזאת סתם הודעה שבאה

ללגלג על הפורום הזה??? או על יושביו??? ודרך אגב, מזל שולחת לכל עמיתיך במשרד, נשיקה רטובה ומצלצלת

רוצה לבוא איתנו??? ../images/Emo3.gif

תוכלי לקבל שיעור מאלף מהווטרינר על חמוסים,ואז תוכלי לעשות שיעור שבועי לאנשי המשרד המכורים שלך.

את מבינה, נשמה?

הם עוקבים בענין אחרי השרשור הזה. הם יודעים הכל על חמוסים, אלופים בתאוריה, עכשיו חסרה להם פרקטיקה. אני פוחדת מרופאי שיניים וגניקולוגים, אולי תהיה לי חוויה מתקנת אצל הויטרנר. אולי...

חמוסים - וידוי

הי לכולם. אני אחת מאנשי המשרד (זאת שמטופלת בעצמה...) ואני חייבת לומר לכם כמה דברים: 1. החמוס שבתמונה מתפקד בתור "חמוס פול". 2. אני חולה על הפורום שלכם - כי הוא כל כך אמיתי, יפה ומשקף את אהבתכם הרבה לחיה הזאת. 3. איך לעזאזל הגעתם לחיה הזאת? מה זה? והאם השכנים שלכם בוחנים ומסתכלים עליכם באופן שונה מאז שקניתם חמוס? שלכם באהבה, הערצה וסגידה, הלפת המתערטלת

ואני אומרת - חמאס!!!

הייתכן שלפני 2000 שנה באמת החיה הזאת היתה קיימת? אני חייבת לראות תמונות!

למעלה