מה עכשיו?!

מירב 7 1

New member
מה עכשיו?!

היי לכם!
בזמן האחרון אני מתעניינת בחלומות צלולים-זה נראה לי חוויה אמיתית משהו-חלומי P: בכל אופן הבנתי שרצוי לנהל יומן חלומות על מנת לזכור אותם. עכשיו, בזמן האחרון אפילו בשנה האחרונה אני מצליחה לזכור את החלומות שלי לפרטי פרטים, אפילו יותר מחלום אחד בלילה בלי הפסקות. [זה מחרפן לפעמים
]. ושבוע שעבר היה לי פעמיים דה זה וו' בחלום על חלום שכבר חלמתי.. אבל למרות כל זה אני לא מצליחה להכנס לחלום צלול
מה אני צרכה לעשות עכשיו?! תודה

silverhawk

New member
אהלן מירב

ברוכה הבאה לפורום.
הבנת נכון - בהחלט רצוי לנהל יומן חלומות. עם זאת, זהו אינו השלב האחרון אלא דווקא הראשון, ומטרתו הינה פשוט לסייע לך לזכור את חלומותייך (שהרי מה הטעם לחלום את החלום הצלול המדהים ביותר אם לא תזכרי אותו בבוקר?) ואולי למצוא עוגנים. לצד יומן החלומות, אני מציע שתתחילי לעבוד על בדיקות מציאות, ואולי תנסי לשייך אותן לפעולה שכיחה כלשהי (כגון בכל פעם שאת שותה/עוברת בדלת/מביטה ביד - את יכולה לכתוב עליה ב.מ. על מנת לסייע לך לזכור) וכו'. כמו כן, אם זכרון החלומות שלך כ"כ טוב, את יכולה לנסות גם את שיטת הMILD (תוכלי למצוא הרחבה עליה בשאלות הנפוצות ובאתרו של אלון ברמן).

מירב 7 1

New member
היי תודה =]

ניסתי לעבוד היום קצת על בדיקות מציאות-נראה מה יהיה.. =] כמה זמן פחות או יותר מתרחש חלום צלול אחרי התרגול מתמיד? פעם ניסתי להכנס במילד [לא ידעתי שזה נקרא ככה XD] אבל הייתי ערנית מדי וחשבתי על זה ולא נרדמתי...ולא הלך...:( לא מאבדת תקווה.. P: בכל אופן חג שמח ושנה טובה
לכולם!!

silverhawk

New member
אופס, פספסתי אותך, סורי

תראי, אין פרק זמן קבוע להגעה לחלום צלול. באופן אישי, החלום הצלול הראשון שלי התרחש כבר בלילה לאחר שלמדתי לראשונה על הנושא (למרות שעבר לא מעט זמן עד החלום הבא...). בכל מקרה, זה מאוד סובייקטיבי, אבל ככל שתשקיעי יותר, כך כמובן יגברו הסיכויים.

למעלה