מה עושים

וקסמן

New member
מה עושים

אני בן 29 סובל מגיל 16 מדכאון עשיתי צבא ואת שאר המסלולים עם אף בחורה לא יכולתי להמשיך בגלל הדכאון יש לי פוטנציאל רב ואף הייתי תלמיד מצטיין אחרי הצבא התחלתי לקחת פרוזק בהמלצת חבר שקרא ספר הפסיכיאטר רשם לי פרוזאק מאז ועד היום החלפתי מספר תרופות טיפולים ופסיכולגים וכלום לא הועיל בצורה מוחלטת-הדבר שמשאיר אותי בחיים זה האמונה שעל פי הדת אסור להתאבד שאלתי היא האם בכלל קיימת דרך לצאת מהדכאון ואיזה מומלצת אחרי שניסיתי את רובן

marcelo majlin

New member
חשוב שתפרת יותר

שלום וקסמן חשוב שתפרת יותר על התופעה או הסימפטומים שאתה מרגיש ושאתה קורה דכאון. למשל מתי זה קורה לך האם כל הזמן אתה במצב רוח ירוד ובלי תקוה, או האם זה קשור לדברים שקוראים לך במגע עם הסביבה שלך. מרסלו

וקסמן

New member
למרסלו

זהו בעצם מצב כרוני ומתמשך עד לפני חודשיים לא הייתי במצב של דכאון קשה אולם התחלתי לשכור דירה וללמוד תואר ואז המצב החמיר אם אתה שואל מתי אני לא חש דכאון כמעט בכלל אז זה קורה כשאני מרגיש שמשהי אוהבת אותי ממש בזמן האחרון קראתי על תרופה מסוג איקסל האם ידוע לך משהו והאם יש פתרון למצב הדכאון (גם בתאורית הגשטאלט התחלתי להתעניין -האם זה יעיל לדעתך) והאם אתה מכיר משהו שיצא מדכאון כרוני ואיך הוא עשה זאת תודה מראש

marcelo majlin

New member
תגובה

שלום לך אני לא מכיר את התרופה שציאנתה. לגבי משבתבתה נראה שאם תכיר בחורה ותפתח קשר אתה יעזור לך להתמודד עם הדכאון. כנרא שלדכאון שאתה מרגיש יש קשר ללהיות לבד. האם היו לך קשרים זוגיים וכמה זמן כמו כןכמה זמן היתה בטיפול פסיכולוגי. להתראות מרסלו

וקסמן

New member
למרסלו

היו לי קשרים רבים חלקם מאוד קצרים בגלל הדכאון . קשר אחד ארוך פיספסתי למשך שנה. אני חושב שהדכאון מונע ממני יצירת קשר ארוך טווח וכך בעצם אני לכוד במעגל.

גרא.

New member
איקסל,תרופה מהדור החדש של.

מעבדות "פייר פאברה",משלבת את מרכיבי הנוראדרנאלין והסרוטונין,ויעילה יותר מכל אחד ממרכיבים אלה בנפרד. האסטרטגיה הטיפולית כוללת שני שלבים.בראשון,נותנים טיפול תרופאתי במשך 6-4 שבועות,עד שמסתמנת הטבה,ואז ממשיכים לקחת את התרופה חצי שנה,כדי לוודא שהדיכאון באמת נעלם.בשלב השני,משתמשים בכדורים הללו כל החיים כדי למנוע התקף דכאון נוסף.הטיפול מפחית פי 3-2 את הסכון להתקף. תופעות הלוואי כבחילה,הקאות וקילקולי קיבה,השכיחות אצל המשתמשים בכדורים נוגדי דכאון,הופחתו בשמוש באיקסל בהרבה.מסתבר שהן מופיעות רק בשלושת- ארבעת הימים הראשונים לשמוש בתרופה,ואש נעלמות. במקביל לתרופה,מומלצת תמיכה פסיכולוגית כדי להסתגל מחדש לעבודה,למשפחה ולחברה.אבל התרופה היא הדומיננטית בשיפור המצב.

almog4

New member
או במילים אחרות

התרופה תאפשר לך להיות פנוי לטיפול / תמיכה פסיכולוגית. הנפש היא יותר מסך התרכובות הכימיות והמעברים החשמליים. טיפול - אם הוא נעשה עם מטפל טוב - יכול בהחלט להועיל ולשנות. בנוסף, גם טיפול קבוצתי (כלומר השתתפות בקבוצה טיפולית) עשוי לשפר המצב. בהצלחה

וקסמן

New member
תודה על התשובה

אודה לך מאוד אם תגידי לי היכן יש קבוצה טיפולית בימים האחרונים נהייתי חלש וגם חיפוש קבוצה נעשה קשה אני מאזור יד אליהו בתל אביב אז אם יש משהו תבוא עליך ברכה בתודה מראש

למעלה