מה עושים?

avia0911

New member
מה עושים?

בואו תשמעו מצב לא נחמד שקרה לי בעבודה היום, כיצד ניסיתי להתגונן מפניו ולא לתת לגוף הריגשי שלי להיפגע (עכשיו אני עוד מספרת ברוגע ובשלווה... אבל כל הדרך חזרה באוטובוס בכיתי כמו לא יודעת מה) אני עובדת כבר שבועיים במקום עבודה חדש.... אני גדלתי עם "כפית של זהב" מגיל קטן היו אחריי מטפלות ועוזרות ומנקות... ולכן נראה שאני לא רגילה לעבודה קשה.... ולכן אני לא ממש נחשבת לעובדת טובה שם מה גם שמי שכבר קרא את הודעותיי הבין שאין לי יותר מידי ביטחון עצמי ואני עובדת עליו... (וזה דבר חשוב בעבודה במקום חדש) בכל אופן הגעתי היום לעבודה בבוקר עם חיך על הפנים ואמרתי לעצמי שלא משנה מה יקרה היום לי יהיה יום נפלא.... כמה חבל שליום היו תוכניות אחרות הגיעה מתלמדת חדשה ואני שם כבר שבועיים והיא הפגינה הרבה יותר ביטחון וכישורים ממני והאחראי משמרת פשוט "התאהב" בה ... וכל רגע ורגע שמעירים לי ו"מאירים" לה ליבי מתמלא יותר כעס עצבות וקינאה... ואני אומרת לעצמי "די אביה את מזינה את הטפיל שלך ברגעים אלו, תיהי שמחה בשבילה שהיא כל כך מיומנת ותאחלי לעצמך להיות כמוה" אבל זה כל כך מעליב...!!! לא משנה כמה השתדלתי היום הכל יצא הפוך...!!! עד שכבר בסוף הרגשתי איך הדמעות עולות לי וגרוני נחנק... ויצאתי משם כל כך כעוסה ועצובה כל הדרך באוטובוס ]פשוט בכיתי ועכשיו שאני ניזכרת בזה אני גם בוכה איך ביום כל כך מרגיז שכזה אפשר לשלב את 4 ההסכמות? באמת שאני מנסה... אבל אני צריכה מישהו שאולי קצת ידריך אותי או יאיר לי את הדרך אני מזל עקרב ואומרים שזה מזל שנדבקת בו שליליות ושהוא רואה הכל קיצוני.... אני שמה לב שזה באמת נכון אצלי כאילו בין רגע הרגש שלי יכול להתחלף לשנאה יוקדת ואני ל-א ר-ו-צ-ה להגיע לכל התיסכולים האלו מה עושים?

לא מוותרים ../images/Emo13.gif

קודם כל לכל אחד יש ימים פחות טובים אני הייתי מסתכל ומוצא את הדברים הטובים שכן קרו באותו יום ושמח על שהם קרו. שנית להיות סלחנית כלפי עצמך ולעשות את המיטב שביכולתך לא לכעוס על עצמך דברים לא בוכים על חלב שנשפך ולהוסיף שמן למדורה לא יועיל
. לא לקחת באופן אישי מה שקורה לך שום דבר אינו מכוון אלייך אישית, ומה שאחרים עושים חווים וקורה להם גם לא קשור אלייך. תשאפי להיות כמו עצמך ולא כמו מישהו אחר אחד מיוחדת ויחודית בפני עצמך אין לך שום צורך להידמות לאחרים, תסתכלי על היכולות שלך, על היתרונות שלך, על מה שיש לך לתרום, ותעשי את המיטב שביכולתך. אל תנסי לרצות אף אחד מלבד עצמך
תשתדלי לעשות רק את המיטב שביכולתך בצורה שתרגיש לך נוחה ונעימה. דווקא ביום שכזה לתרגל את ההסכמות זה הכי טוב ברגעים הקשים האלו, להזכיר לעצמך לעצור לרגע, לחשוב ולקלוט ששום דבר לא אישי נגדך, ממש להסתכל על זה, בפשטות הכי גדולה שאת יכולה. גם אם לא ממש הולך להיות סלחנית לעצמך לא קרה כלום עם התרגול תבוא היכולת ותשתפר כל פעם, רומא לא נבנתה ביום אחד. לא הייתי מקשיב יותר מידי לאנשים שמסתכלים על המזל בשליליות, זה עשוי לטעת אמונות שקריות ומטעות שעשויות להידבק וליצור מציאות שאני מניח בזהירות שאת לא מעוניינת בה
. תסתכלי על הטוב שיש במזל הזה.

avia0911

New member
אוקיי.... מסכימה עם כל מה שאתה אומר

אבל... ברגע שחלומו של אדם אחר מתנגש עם חלומי ועקרונותיי מה אז אני עושה? כי הכעס הוא בעצם אות לומר לי שמשהו לא בסדר כאן ושעליי לתקן את המעוות אני יכולה לא לקחת אישית אך עדיין לעמוד שלי... זו הכוונה?

אז ככה

כל אחד מאיתנו חי בתוך גוף שונה, חושב אחרת מרגיש אחרת חווה אחרת, מתנהל אחרת, בעל הרגלים שונים, אך אנחנו כל הזמן נמצאים בתקשורת עם הסביבה. כעס הוא רגש שעולה כל פעם בסיטואציות שונות, זה לא אומר שכעס הוא דבר רע הוא עוד רגש שאפשר ללמוד לתעל אותו בצורה חיובית כלשהי לטובתך
, במקום לתת לו להזיק לך. דבר ראשון לקחת אחריות על מעשייף, בחירותייך, בעצם חייך, בפנייך עומדת אפשרות הבחירה את יכולה לבחורה מה לעשות ואיך להתנהג, את יכולה לבחור שלא להיתקל בכלל בבנאדם שחלומו מתנגש בך, או לנסות ולראות איך את יכולה לנהל תקשורת מתאימה עם אותו אדם בצורה שתהיה לך הרמונית, או לבחור בתוכך שאת לא לוקחת באופן אישי את אותו אדם, מודעת לכך שכל אחד ממכם הוא יצור שונה ופשוט לנסות לקבל אותו כפי שהוא
ואת עצמך כפי שאת. עניין של בחירה וקבלה. ברגע שאת כועסת על מישהו או על משהו את לוקחת באופן אישי דברים שלא קשורים אלייך, אין כאן שום דבר מעוות, את יכולה לבחור אם לקחת באופן אישי משהו ולהתעצבן ממנו, או לא לקחת באופן אישי משהו ולדעת בתוכך שאין זה קשור אלייך כלל, ולהיות שלמה עם עצמך בבחירה שעשית. אפשר לא לקחת באופן אישי ועדיין לשמור על העמדה שלך, אבל שימי לב שהבחירה שלך לא פוגעת בך או באחרים, קחי עליה אחריות, את לא חייבת להסכים לכל דבר שאחרים אומרים רוצים או חושבים. כל מה שאני כותב מצוייר לפי נקודת המבט שלי קחי אותה בעירבון מוגבל כי אני עשוי לטעות, תעשי במידע הזה מה שנראה לך הכי נכון לך.

avia0911

New member
בועז... תודה לך =)

על כל הנקודות למחשבה שאתה מעלה.......... :) אני רוצה לתת לך דוגמה ותאמר לך כיצד אתה היית מתמודד איתה... (לקוחה מהספר דרך האהבה) אם אתה הולך בדרכך ולפתע בנאדם קורא לך "טיפש" וממשיך ללכת.... בסדר אתה יודע בתוכך שאתה חכם אז אתה לא תיקח באופן אישי והדבר לא יערער את ביטחונך... אך הכעס על האדם שפגע בכבודך ואמר לך מילה כל כך לא יפה ללא כל התחשבות מצידו זה הדבר שמרגיז... מה תעשה?

איזה כיף לי ../images/Emo6.gif

בואי אספר לך סיפור קצרצר
, פעם הייתי אדם מאוד עצבני, חמום מוח, פתיל קצר, ביטחון עצמי וערך עצמי לא גבוהים במיוחד
, פגיע ורגיש, לא עוצר בשביל לחשוב אלא יורה בצרורות על אוטומט כמו שאומרים
. מספיק כדי שמישהו או משהו היה מרגיז אותי כדי להרוס לי את כל היום ולגרום לי לשגר אליו מטר ברכות ואיחולים
, או כמובן להטיח בעצמי כל מיני דברים שרק השם ישמור מהם. מסתבר שכלל לא חשבתי על כך אבל נקודות התורפה שלי התגלו לאחרים והם שיחקו בהם ואני נפלתי לידיים שלהם
, ושילמתי על כך מחיר יקר שנים. כשהתחלתי לקרוא ספרים ביניהם ארבע ההסכמות דרך האהבה... תודות למנהלת הפורום האהובה בין היתר
, התחלתי להבין מה המשמעות וכמה משמעות יש למילים שלנו
. בכלל לא תארתי לעצמי בחלומות שלי כמה שזה מזיק לי. החלטתי לקבל החלטה ולנסות לפעול על פי ארבע ההסכמות ידעתי שזו תהיה משימה קשה מאוד בשבילי אבל החלטתי לעשות שינוי ויהי מה !!!!!!!!!. קל זה לא היה אחרי שקראתי את הספר התחלתי לראות כל מיני דברים שלא שמתי לב אליהם קודם, והתחלתי לתרגל את ההסכמות על הסביבה החיצונית שלי. ראיתי שלא ממש הולך לי אבל לא ויתרתי והמשכתי, כל פעם קצת, בסוף הרגשתי שמשהו משתנה
, אני לא מגיב לעקיצות של אחרים, זה כבר לא מפריע לי, זה הולך ופוחת כי הם רואים שאני לא משתף פעולה אז פשוט הפסיקו, גם עם משפחה, גם עם עצמי. כל פעם שמישהו אמר לי משהו עצרתי הכל
, שקלתי את התגובה חשבתי האם היא תזיק לי או תועיל, לרוב בחרתי להבין בתוכי שאין לכך קשר אלי ואותו אדם מדבר מתוך החוויה שלו. עם הזמן הפסקתי להתעצבן מכל שטות הבנתי שזה מיותר וגוזל ממני אנרגיה יקרה, כל פעם שהתעצבנתי על עצמי שאלתי את עצמי אם זה שווה ומועיל לי, בכל הפעמים התשובה היתה ברורה. ראיתי מהומה התרחקתי, שמעתי רכילות התרחקתי או פשוט לא הקשבתי, או אמרתי לעצמי אוקי עכשיו מדובר על צד ג' אני לא שופט עד שאין לי מידע אמיתי עליו לא מאמין סתם ככה למידע, שאלו אותי מה אני חושב אמרתי לא מתערב, לא מעניין אותי, או שאמרתי את ההיפך וסתרתי את המידע שלהם. מישהו כעס עלי והטיח בי דברים לא הגבתי, שאלתי את עצמי איך יצרתי את המצב הזה ואיך אני פותר אותו בצורה הכי הרמונית לי ולצד השני, אמרתי לו גם שאיני מעוניין לדבר איתו כשהוא כועס וכשירגע שידבר איתי, לא נעלבתי אמרתי לעצמי שוב ושוב זה לא אישי זה לא אישי, אין לזה קשר אליך, גם אם ניסו לבצע עלי מניפולציה רגשית. זה לא היה קל זו היתה משימה קשה בשבילי אבל הצלחתי בה יותר ממה שאי פעם שיערתי שאני יכול, האגו שלי והטפיל ניגחו אותי פעם אחרי פעם, סירבתי להאמין להם, לא נכנעתי, הם גם הצליחו לא מעט פעמים ועדיין מצליחים אבל ברמה מאוד נמוכה יחסית לפעם. לקחתי אחריות על עצמי ועל המילים שאני אומר, אם יצא ויכוח השתדלתי לא לתת דלק למדורה. הרגשתי מתי אנשים מנסים להפיץ רעל רגשי כשאני בסביבה, או כדי לפגוע בי או סתם כי הם רצו להיפטר מהרעל הזה בתוכם והם פשוט ירקו אותו על צד ג'. פגעו לי בכבוד= פגעו לי באגו והטפיל והשופט חוגגים מכך, אני ישר אומר לאותו הבנאדם אל תדבר אלי ככה בבקשה, תדבר יפה אשיב לך, לא תדבר יפה פשוט לא אדבר איתך, אם הוא ממשיך אני נוטש את השיחה ומנתק מגע מאותו אדם. ופעם הבאה לומד איך לא ליצור את המצב הזה מלכתחילה רמה מסויימת של מודעות ולקיחת אחריות. את ההסכמות לא מספיק לקרוא לדעתי זה דורש הטמעה רגשית מסויימת ואז אתה הופך לכמעט בלתי פגיע לזבל הזה, זה לא העניין של לצאת חכם או צודק, או ההאאא ניצחתי אותו מגיע לו חחחח, אלא לבחור אם להמשיך תקשורת עם בנאדם שפוגע בך. אני לא חושב שמישהו אמור להתחשב בי אם אצפה מכולם שיתנהגו יפה הרי זה לא יקרה אף פעם, אני אקח אחריות על עצמי על המיקום שלי ועל המילים שלי, או לפחות שואף לכך ועושה את הכי טוב שאני יכול, וברגע שאני אשנה את הדברים האלה שהאחרים משקפים לי אצלי יותר הם לא יפריעו לי
, וארגיש שהסביבה השתנתה כי אני בחרתי להשתנות. אני משתדל גם לא להתווכח, לא לריב, לא להטיח באחרים דברים שעשויים ללבן את האש, לפעמים אני שותק בולע את הצפרדע ומוותר כדי לא לתת לטפיל אוכל, זו ממש לא משימה קלה אבל אני חושב שאני עומד בה בצורה נפלאה ואני מרוצה מאוד. אני משתדל להימנע מדרמות, או מלחמות, וכל מיני סיטואציות שאני נתקל בהן. כשהקולות בפנים אומרים יאאאא איזה לוזר אתה, חסר ערך עצמי, רמסו לך ת'כבוד, עשו ממך סמרטוט, איך אתה מוותר שיוואו אני לא הייתי מוותר, וכו', זו תגובה טפילית ואיני משתף איתה פעולה. כמעט תמיד אני מצליח ואם לא לא נורא הרי אני בנאדם סה"כ
משתדל לראות את הצד הטוב של העניין. זה היה קצת ארוך אבל אני מקווה שתפיקי מכך את המיטב
.

avia0911

New member
היי בועז.... =)

סתם רציתי לדעת עלייך פרטים קצת יותר אישיים מהיכן, בן כמה ומה הביא אותך ללכת בדרך של 4 ההסכמות ושל מודעות עצמית כזו...? יום מצוין שיהיה :)

בשמחה ../images/Emo13.gif

הכל רשום בכרטיס שלי בתפוז
יכולת פשוט לקרוא שם, בן 32 תל אביבי, הגעתי לעולם "הרוח" או למודעות בכך שהתחלתי ללמוד רפואה משלימה וקונג פו, ובשלב כלשהו בלימודים נחשפתי לספרים האלו והתחלתי לקרוא אותם. הבנתי שזה מאוד מועיל מרפא ודרך הרבה יותר טובה ובחרתי ללכת בה
. אני לא הולך בדרך של 4 ההסכמות אני מנסה ללכת
, לפעמים הולך יותר לפעמים פחות אם הייתי מצליח ללכת בדרך הזו בצורה מושלמת זה היה מופלא אבל כרגע יש עוד הרבה עבודה על עצמי. הולך מצויין לעומת העבר זה בטוח. גם עברתי הרבה מאוד סדנאות התפתחות אישית וקראתי המון ספרים שהאירו את עיני
.

נסי לשים לב מה עומד מאחורי הכעס

אולי הרצון לשנות רכיבים בתוכך (שיש בה) אולי התחושה שלא מעריכים אותך (אם כן, נסי שההערכה העצמית שלך לא תהיה תלויה בכמה מעריכים את האחרים) אולי הידיעה שאת גם כשרונית ושאקלית ולא מראה את הכישורים שלך אולי כאב שהעדיפו אנשים אחרים בילדות שלך על פנייך? אולי משהו אחר..... נסי לזהות מה עומד מאחורי הכעס. בדרך כלל כעס הוא כאב בתחפושת כי זאת הדרך שלמדנו מגיל קטן להתמודד עם דברים כשכואב לנו.

avia0911

New member
אני חושבת שיש בזה קצת מכל דבר

נגעת כאן בכמה נקודות שלא חשבתי עליהן תודה על ההארה

שום אירוע לא מקרי....

זה עבורך...למענך...ללמידה והתבוננות האירוע הזה הגיע בדיוק למה שאת זקוקה לעבוד עליו "הערכה עצמית" את נאלצת להתמודד מול חברה לעבודה שטובה ממך לפי תאוריך, מצליחה ומתעלה עליך הנה לך עבודה עצמית שבי, קחי דף או עמדי מול מראה והיי איתך וחשבי מה הם המעולות הטובות אופייך ושל יכולותייך המקצועיות רשמת? עכשיו תוקירי את המעלות ואת הידע המקצועי גם את המעט ונסי להגדיל אותו ולהעריך אותם כי הם שלך ועכשיו הביטי בחברה לעבודה רשמי מה ראית באיכויותיה והביטי ברשימה שלך ונסי לראות מה השוני בניכן תשאלי את עצמך האם באמת היא טובה ומוצלחת ממך? וכתבי במה האם אין בך את התכונות והידע הזה? וכתבי מה וכאן מגיע השלב של לקחת אחריות והשלמה אם ראית שיש בך הרבה ממנה רק את לא מצליחה להביע את עצמך כמוה - יש לך מראה חכי אותה למדי את דרכה כי את אהבת והעצת זאת אצלה אם ראית שאין לך ואין באפשרותך להיות כמוה -פרגני לה אך אל תקטיני אותך לפעמים האירועים בחיים באים להראות לנו שני דברים... 1. ללמוד מתוך האירוע להעריך את עצמנו להוקיר את מה שיש 2. ללמוד שאפשר אחרת ועלינו לעצור, להסתכל, לתקן ולפעול למען השינוי איתנו, עבורנו כדי לצמוח ולגדול כל אירוע חשוב להביט ולבדוק מה הוא עבורנו...בהצלחה

avia0911

New member
כרגיל אילנה... השארת אותי ללא מילים

מודה לך מקרב לב...!! =)) ומאחלת לך את כל הטוב שאפשר בועז תודה רבה גם לך.....=) שיהיה שבוע מצוין

למעלה