מה עושים ?

vq55205

New member
מה עושים ?

מכונית מזדה MPV שנת 2000 , 70,000 ק"מ. בעל הרכב נכנס למוסך מורשה מס' 1. בתלונה של התחממות . בבדיקה עלה כי המנוע אכן התחמם. הוחלפו : טרמוסטט + יוניט מאוורר. הבעיה לא נפתרה. בהמלצת המוסך הזה , החליף רדיאטור (במוסך מורשה מס' 2.) הבעיה לא נפתרה. חזר למוסך מורשה מס' 1. בוצעה בדיקת מחשב , הוחלפו : משאבת מים , וחיישנים ,בוצעה בדיקת ראש מנוע וניקוי רדיאטור. הבעיה לא נפתרה. עלות כוללת של החלפים והעבודה - כ - 3,000 ש"ח , והמנוע עדיין מתחמם. מי צריך לשאת בעלויות שלא פתרו את הבעיה ? למי יש לפנות אם בכלל? כיצד ניתן לפתור את הבעיה ?
 

חן 1111

Active member
נפגעת משתי הבעיות העיקריות של

מוסכים רבים, רבים מדי לצערי. האחת, שלא יודעים לאבחן, והשניה, שאנחנו, הלקוחות, משלמים את שכר הלימוד שלהם ואת מחיר הטעויות. עוד לא נולד המוסך שלקח אחריות על אבחון לקוי (כלומר החזיר את הכסף). הפתרון במישור הטכני: לאתר את הגורם להתחממות. את זה היה צריך לעשות עוד לפני שהחליפו את החלק הראשון. קודם כל בודקים מתי מתחמם: רק בעמידה, רק בנסיעה, בעומס, בלי עומס, וכדומה. שנית, האם כשמתחמם המאוורר פועל? שלישית, האם כשמתחמם המנוע, הרדיאטור חם או קר (זה חשוב לאבחון) או אולי חם למעלה וקר למטה, וכדומה. רביעית, האם המנוע באמת מתחמם, אולי הבעיה היא בכלל במד החום?. הפתרון הכספי: רק לאחר איתור ותיקון התקלה, כשתדע מה מכל ההחלפות היה מיותר ובאיזו מידה האבחון היה לקוי, אפשר לפנות לתביעת הכסף. אתה יכול לפנות למוסך ולהגיע איתו לאיזו פשרה ברוח טובה (למשל זיכוי על חלק מהכסף בצורת טיפולים חינם וכדומה). אם לא אז האפשרות היחידה היא תביעה משפטית, אפשר גם בתביעות קטנות.
 

שי ז.

New member
לפני שרצים לבית משפט מדובר במוסך

מורשה היבואן ולכן צריך לדעתי להתחיל מלפנות למחלקת השירות שלו. יבואן חכם יזכה אותך מיד בכל מה שלא היית צריך לעשות.
 

חן 1111

Active member
מניסיון שלי, מחלקת השירות לא תעזור

במקרה כזה. גם לא משרד התחבורה / העבודה / המסחר והתעשייה ובוודאי שלא איגוד המוסכים.
 

galbo

New member
מניסיון עבר איגוד המוסכים מרתיע

, מרתיע מאוד מוסכים שרשומים בו. יכול להיות שלא מתיע את כולם אבל עושה את העבודה שלו..
 

חן 1111

Active member
האיגוד מרתיע אותם רק מדבר אחד

מאי תשלום מסי החבר. בכל יתר הנושאים האיגוד מייצג רק את המוסכים והאינטרסים שלהם. במקרה הטוב תוכל לצאת מהוועדה שלהם עם פשרה ועם חלק מהתביעה שלך. בדרך כלל אין טעם לצפות מהם לשום צדק.
 
למעלה