מה עושים?

מלי.

New member
מה עושים?

שלום לאנשי הפורום, אשמח לקבל עצה לגבי אופן פעולה משפטית אפשרית לסיפור הבא: אחותי נרשמה בספטמבר 2000 לקורס גרפיקה ממוחשבת באחת מחב´ ההדרכה הידועות. עלות הקורס היתה 10500 שקל והיא שלמה זאת ממענק השחרור. עד כאן הכל טוב ויפה. למעשה לאחר השעור הראשון היא הבינה שרמת הקורס גבוהה יחסית ואינה רמת מתחילים(כשהיא נרשמה אמרו לה שזו לא אמורה להיות בעיה) היא החליטה לבטל את הקורס , לא לעשותו. וכשניגשה למזכירות וביקשה לבטלו שכנעו אותה להמשיך לשעור נוסף. למעשה אחרי 2 שיעורים הם הודיעה להם שהיא מפסיקה את לימודיה וביקשה החזר כספי. אותה חברה לא היתה מוכנה להחזיר את סכום הכסף ורק אחרי מכתבים רבים שגם אני שלחתי נפגשנו עם נציגת הלקוחות של החברה . ואחרי עוד מס´ פקסים ששלחנו נפגשנו עם אחד ממנכלי החברה. ועם זאת המירב שהם הסכימו להתפשר עליו(למורת רוחנו) היה החזר של 15% והשאר בצורה של שובר לקורס אחר באותה חברה(זה היה בפבואר 2001). עד היום אחותי לא ראתה אגורה מהם.אף לא הסבר מדוע. אפשר לומר שבמידה מסויימת התייאשה רציתי לדעת מה ניתן לעשות? האם אפשר לפנות לבית דין לתביעות קטנות אם כן מה הנוהל? דבר נוסף האם חברה יכולה לקחת סכום כזה גבוה ולא פרופורציונלי למה שהיא סיפקה תוך התכסות בחוזה דרקוני? ומה על הסיכום שהיה בפגישה האחרונה איתם של ( החזר ושובר ) איך אני יכולה להגדיר זאת? האם זה נכנס לקטגוריה של עוגמת נפש? יש לי שאלות רבות על הדרך בה אחותי תוכל לפעול מאחר וצד המשפטי אינו נהיר לנו. אני מעורבת בסיפור זה כמעט מראשיתו ואני חייבת לומר שזה דיי מכעיס להרגיש שחברה גדולה יכולה לשחק עם כספך ולא לתת את הדין ולא להתיחס ללקוח. במקרה זה צעירה שהשתחררה מצהל ובזבזה את המענק על לא כלום. אני אשמח לקבל יעוץ ורעיונות לדרך משפטית כזו או אחרת בה אוכל לפעול. תודה.

תביעות קטנות

אחותך יכולה לתבוע את הסכום בבימ"ש לתביעות קטנות, הנמצא בכל בימ"ש אזרחי ברחבי הארץ. אם הביטול נעשה בהסכמה, הם לא יכולים לחזור בהם ממנו. הואיל והם לא קימו את דרך הביטול שהם הסכימו לה, אפשר לתבוע שהם או יעמדו בתנאי הסכם הביטול או ישיבו את מלוא הכסף. עוגמת נפש, זה סכום הננקב לצורך התפשרות מאוחר יותר, בד"כ , במסגרת תביעות קטנות. טפסים יש באתר בימ"ש.

מ.ה.

New member
תנאי מקפח בחוזה אחיד

אם החוזה "דרקוני" יש אפשרות בידי השופט לבטל תנאי בו או לשנותו ע"פ חוק החוזים האחידים.

igalgolan

New member
עוגמת נפש

האם הכתוב לעיל מהווה הגדרה משפטית מוסמכת למושג "עוגמת נפש"? ראי גם הדיון על עוגמת נפש של חברה בפורום זה. יגאל גולן

נקודת מבט נוספת...

בהחלט ייתכן ולאחותך מגיע החזר. לא ראיתי את תנאי ההרשמה ולכן איני יכול להגיע למסקנות. אבל מנקודת מבטה של החברה, הרי כשאחותך נרשמה היא תפסה מקום של מישהו אחר שהיה משלם. לכן, יש הגיון גם בסירוב להחזר. ידוע לי על מקרים רבים בהם ההחזר מותנה בהודעת ביטול שתנתן תקופה מסויימת לפני תחילת קורס.

הממונה על הגנת הצרכן

אולי כדאי להתלונן אצל הממונה על הגנת הצרכן במשרד המסחר והתעשיה. יש לו סמכויות לפי חוק הגנת הצרכן.

למעלה