מה עושים?

מה עושים?

נכנס לי למחשב וירוס ארור בשם "bedtrands" נראה לי, והוא שולח בשמי הודעות עם קובץ שא"א לפתוח למלא אנשים שאין לי מושג מי הם. אני מקבלת חזרה את האי מיליים שנשלחו לכתובות פיקטיביות- וכך אני יכולה לקבל 38 הודעות ביום שנושאן הוא "הכתובת פיקטיבית". אתם מבינים? הוירוס שולח בשמי למאות אנשים, וחוזרים אלי רק הפיקטיביים. מה עושים? נורטון טוען שהוא הצליח להוציא לי את הוירוס מהמחשב, אבל זה עדיין ממשיך. כשאני רוצה לעדכן את נורטון, הוא כותב לי שנגמר לי האפדייט וא"א לעדכן. מה עושים???

mmm

New member
הורדה ידנית...

הוספתי מידע שיעזור לך להסיר ידנית את הוירוס. 1. אתר א. 2. אתר ב. 3. אתר ג. עקבי אחרי ההודעות ורוב הסיכויים שהבעיה תיפסק.

תודה, נשמתי,

רק שהאנגלית שלי נשתכחה לאחרונה, ואני לא ממש יודעת מה לעשות. מה כל הכתובות האלה, לא הבנתי? אולי תוכל להסביר לי בעצמך מה לעשות, פחות או יותר? ושוב, תודה.

909

New member
התשובה שלי בעיניין............

שמתי לך כלי להסרה של הוירוס זה לקוח מהאתר www.Symantec.com תורידי את זה בקישור ביי ומקווה שתצליחי

תודה, תודה, תודה!

ממש תודה לך! התקנתי את זה, והוא כתב לי שאין לי וירוס כזה במחשב. אני מניחה שזה בעקבות הנורטון שהסיר לי אותו, אבל למרות הכל- אני ממשיכה לקבל בחזרה הודעות מכתובות פיקטיביות כאילו כן שלחתי להם את מייל, שזה אומר שכן יש לי את הוירוס. מה עושים?

909

New member
אמממממ...................

טוב........הבאתי לך מה שמצאתי ואם זה לא עזר....... תלכי לכתובות ש-MMM נתן לך ותעשי מה שרשום וזה יסיר אותו.

dino_din

New member
הודעות שגיאה במיילים

יכולות להתקבל מספר ימים אחרי השליחה אז ייתכן שתקבלי הודעות שגיאה ממיילים שנשלחו לפני ההסרה. אם הרצת את כלי התיקון של symantec אין סיבה שזה לא יפתור את הבעיה. בברכה, דינו_דין.

עוזי 2

New member
כנראה שמה שנדבקת בו

אני לא אתפלא אם התוכנה שהוזכרה להסרת ה- Badtrans מתייחסת רק ל- Badtrans.A (ה- Badtrans המקורי), בעוד שמה שיש לך זה ה- Badtrans הנפוץ יותר (Badtrans.B). נסי את האתר http://www.claymania.com/badtrans-b-removal.html יש שם הפניה לתוכנה שמסירה את ה- Badtrans.B וגם לתוכנה שמסירה את ה- Badtrans.A.

shay454

New member
לא צריך אנטי וירוס

בתור בעל מחשב מעל 6 שנים אני אף פעם לא משתמש באנטי וירוס פשוט לא פותחים מיילים ממי שנראה חשוד, דואגים להיתעדכן לגבי וירוסים ןתלעים למיניהם, ומפעילים FIREWALL לגבי השאלה שלך, יש דרך מאוד פשוטה שגם אם אתה הודבקת זה לא יגיע לאחרים בספר כתובות שלך תוסיף כתובת שמתחילה ב ! ואחריה 3 אפסים כתובת זאת תופיע ראשונה והתולעת לא תצליח לשלוח את עצמה לכל השאר אתה תקבל הודעה שאי אפשר לשלוח לכתובת זו ואז תידע שיש לך תלוע בPC

guyyy

New member
בולשיט!

אין וירוסים רק במיילים! למשל: קבצים שמורידים מקאזאא, מורפיאוס(איזה הבדל), קבצים שמורידים מאתרי אינטרנט ועוד ועוד! זה לא רק במיילים

lizansak

New member
ה 000 זו אמונה טפלה

הוירוסים לא שולחים עצמם לכתובות לפי סדר וממתינים לגמר שליחה אלא שולחים לכל הכתובות. ואז 000 רק יודיע לך שהדבקת את כל ידידך ומוקירי זכרך בוירוס

maCr0T

New member
בהחלט ../images/Emo70.gif

לדעתי צריך משהו שנקרא SEND CONTROL שמבקש אישור, או במקרה הטוב מסנן הודעות יוצאות, הNAV מאפשר גם לבדוק אימיילים יוצאים לווירוסים.

עוזי 2

New member
כמה הערות (וחלקן צוינו גם ע"י אחרים

א. לא כל הוירוסים שולחים דואר לכל הכתובות. ב. רובם לא שולחים לפי הסדר. ג. הטריק שאתה מספר הוגדר בהרבה מקומות כשמועת שווא, עקב העובדה שהרבה מקרים הוא לא עובד. ד. לא כל הוירוסים עוברים בדואר אלקטרוני (יש לדוגמא וירוס, שברגע שאתה מחפש דרך Gnutella קובץ בעל אופי הרצה כלשהו, מחשב נגוע בוירוס הזה יזהה את הבקשה שלך ויודי לך שיש במחשב הנ"ל את הקובץ שאתה מחפש, ואם תרצה לקחת הוא ישלח לך את הוירוס תחת השם של הקובץ שחיפשת (והכל מנוהל אוטומטית ע"י הוירוס במחשב הנגוע). כמו גם וירוסים ב- ICQ ו- IRC ועוד מערכות Peer2Peer. ה. הרבה וירוסים משתמשים בחורי אבטחה כדי להדביק את המחשב שלך גם אם לא ראית אותם כ- attachments. פשוט ברגע שאתה נכנס למכתב אפילו אם הראת אותו רק ב- Preview, וזה מספיק כדי שהוירוס יפעיל את עצמו. המדובר הוא אמנם בחורי אבטחה שמייקרוסופט הוציאה עדכוני אבטחה שסוגרים אותם, אבל מרבית האנשים לא מעדכנים כל הזמן עדכוני אבטחה, וממילא כל הזמן מתגלים חדשים ולוקח קצת זמן עד שמייקרוסופט מוציאה לגביהם עדכון, וחלק מחורי האבטחה קיימים גם במערכות כדוגמת Eudora. יש גם וירוסים שמדביקים במספר דרכים ועוברים ממחשבים שמריצים שרתי WWW דרך הדפדפן שלך אליך. לא מעט וירוסים יצליחו להתחזות לקבצי JPG או MPG, או Word. יש מליון טריקים להתחזות, וסביר להניח שלפחות חלק מהטריקים הללו תוכנת הדואר שלך לא תעלה עליהם.

DrunkGoat

New member
גם מ-ActiveX כדי להזהר...

אם נתקלתם בהודעה כמו בתמונה המצורפת, אני ממליץ ללחוץ על No (או, אם אתם מבינים בדברים כאלו, להסתכל קודם על המקור של דף האינטרנט הזה)

עוזי 2

New member
לא עדיף....

לא עדיף פשוט להגדיר בהגדרות הבטיחות של הדפדפן שלך, שלא יריץ unsafe activeX controls? כרגע לפי מה שאתה מציג הדרת הבטיחות אצלך היא לשאול אותך במקרה של קוד כזה. אצלי זה מוגדר כ- disabled ולכן הדפדפן לא ישאל אותי וגם לא יריץ. אתרים מיוחדים שאני מעוניין לאפשר להם קצת יותר חופש, אני מגדיר אותם כ- trusted sites (אצלי יש אזור בטיחות חמישי שהגדרתי גם עבור אתרים ספציפיים) ושם אני הגדרתי את ההרשאות ל- prompt במקום disable (כלומר שישאל אם אני מעוניין, במקום להניח שאני לא מעוניין, כפי שזה באזורי הבטיחות האחרים (Local/Intranet, Internet, Restricted).

zebra

New member
עדיף...

ואני אודה לך אם תצרף לכאן צילום מסך שמראה בדיוק איזה אפשרויות של ACTIVE X בדפדפן אקספלורר(?) הגדרת אצלך כ-DISABLE

למעלה