מה עושים

MARMELAD

New member
מדליקים נרות...!

סתם, אני לא יודע אבל בטח ב JCC יגידו לך משהו... ביוסטון היה בחנוכה לפני שנתיים קרנבל ענקי של ספרים מישראל... איזה כיף... כל האמריקאים נכנסים לבית הכנסת, אומרים EXCUSE ME כשהם נתקלים אחד בשני בכניסה, ומהרגע שהם בפנים מתחילים לדבר בעברית ולהריץ דחקות...

Gefen

New member
מחפשים את בית חב"ד..

שזה בערך כל ברוקלין.. והולכים להדליק שם חנוכיה, לאכול סופגניות ולשיר שירי חנוכה.. מנסיון - זה כיף ושווה את החוויה
גפן

Yaniv-DC

New member
ברחתי מחב"ד בארץ אז

אני צריך לחפש אותם כאן? חלילה וחס... אנחנו בערב הראשון עשינו ארוחת לביבות ופשטידות וקנינו ב"כץ" סופגניות נאכל גם לרוב, והדלקנו כל לילה נרות. בארה"ב זה החג הכי גדול לילדים, שמקבלים כל ערב מתנה, סה"כ שמונה מתנות, ואז רצים לחברים הנוצרים שלהם ואומרים להם - אתם רואים? החגים שלנו יותר שווים! יש כאלו שעושים משהו שאני לא אוהב - חנוכה בוש. הגרסה היהודית (יהודית אלק...) לעץ הכריסמס. כשמבקשים מהם להסביר מה זה מסמל, אין להם מושג...

Gefen

New member
יניב...התשובה לא היתה אליך חח...

שאתה תלך לחב"ד? באמת בדיחה טובה.. לי זה עבד בחנוכה לפני שלוש שנים.. הייתי בהריון מתקדם עם נדב והתארחתי להדלקת נר אצל חב"דניקים בברוקלין..חוץ מזה שהם הכריחו את בעלי לפזז לצלילי שירי חנוכה..
(שרק בשביל זה היה שווה להיות שם..) וממש "הכריחו" אותנו להדליק כל אחד חנוכיה שלמה... אז הכל היה בסדר. גפן

למעלה