מה עושים?

holi8

New member
מה עושים?

שלום לכולם... הסיפור שלי די עצוב אך גם די שכיח ואני אספר אותו בקצרה... אני בת להורים שנשואים כבר 30 שנה (!!) אבא שלי לצערי רוצה להפרד ובדרך גם למכור את הבית, לעזוב את העבודה, לגור לבד ואפילו לנסות את עתידו בחו"ל, בקיצור להתחיל לחיות כפי שהוא מציג זאת. הוא בן 53 (כן...בגיל הכי קשה ומתוסבך) ואמא שלי בכלל עושה הכל מצידה לאחות את הקרעים שלצערי קיימים כבר כמה שנים טובות...הכתובת הייתה על הקיר...אבא שלי בשנים האחרונות כל הזמן "ניגן" ו"טיפטף" את המשפטים הקבועים שהוא רוצה למכור את הבית...להיות לבד...אי בודד וכדומה. אמא שלי בכלל לא רוצה למכור את הבית...בקיצור בלגן שלם. ואני לצערי גרה כעת בבית וצריכה לספוג הכל.

אנפה2

New member
ממש לא מתוסבך, אלונה כל גיל יכול

להכיל בעיות, אי שביעות רצון, חשק להתנתק, זה לא הגיל זה מהות היחסים, לפעמים נגמר, לפעמים זה זמני , ולפעמים בגיל מסויים בא להגיד כך : עד היום ריציתי את כולם, עכשיו אני לעצמי., ולך ילדה יקרה ברצוני להגיד, שאת לא חייבת לסבול בגילך תלכי ותצאי לך לחיים עצמאיים ומאושרים, לפעמים צריך לדעת לעזוב את הקן. בנותי לאחר הלימודים עשו כל מאמץ לא לחזור הביתה, היה להם הכל אבל לא היה להם עצמאות בבית, תמיד שאלתי לאן הולכים, מתי חוזרים, ועוד ועוד, ועל מנת להשתחרר מזה הם החליטו לעזוב את הבית, הם קיבלו את מלא התמיכה, וגם אנחנו ההורים רוצים את הפרטיות שלנו מגיע לנו, ואנחנו נשואים עוד מאט 38 שנים.

אני מבין שאת כבר לא ילדה

בת 30 +-, לדעתי את צריכה לנתק בין מה שזה עושה לך לבין מה שזה עושה להם. הם כבר מבוגרים, 'ילדים גדולים' ובעקרון זו הבחירה שלהם להמשיך לחיות או להיפרד, להרגיש ממורמרים וכו'. לגבייך ברור שזה מעציב כי הם שניהם הורייך אבל אלו החיים שלך, או שתעברי דירה להתרחק ממוקד הסכסוך או שתנסי לצמצם נזקים כי מנסיון זה עובר עם חלב האם. אני בגיל 13 הודעתי להורים שאני רוצה לעבור לפנמיה בגלל שלא היה לי טוב בבית.

alona 9

New member
holi ../images/Emo141.gif

קראתי בכרטיסך שאת נשואה,גרה עם ההורים,אינני יודעת אם יש ילדים אבל.. צוציק כותב לך והוא צודק ,הצעד הראשון ........לעזוב את ביתם, כך יהיה לך יותר קל להתפנות לזוגיות ולילדים (אם יש) כשאביך אומר כי הוא מעדיף אי בודד ושקט, הצעד הזה יכול אולי לעזור, יכול להיות שעצם המצאותכם בביתו מפריעה לו?

tאיך הוא מתכוון

לחלק את הבית בינו ובין אשתו וילדיו? לדעתי מבחינה מוסרית גם לך יש חלק בבית..., כי זו אמורה להיות הירושה שלך.אם הוא מתכוון לחלק לחצי עם אשתו ולברוח לחו"ל עם הכסף , זה לא כל כך הוגן כלפייך. חוץ מזה , איפה אימך תגור אחר כך? בנושאים האישיים בין הורייך אין צורך שתתערבי אבל כדאי לכם לקבל ייעוץ בנושא הדירה.

אוי ואבוי לילדים שמתערבים ביחסים

בין הוריהם בגלל ירושה כשהם עדיין בחיים (וגם אחרי...) זה בכלל לא עניינה ואם הוא רוצה לתת את כספו לעמותה לחתולים מייללים?

alona 9

New member
האם אינה מוכנה למכור את הדירה

כך שעד הירושה הדרך עדיין ארוכה, וכרגע,הירושה אינה הבעיה העיקרית, מה שכן,אולי האם צריכה לבדוק ולוודא שהאב אינו יכול למכור את הבית בלעדיה..

את מתייחסת לשני דברים שונים

שעל שניהם אין לך שליטה. הראשון הוא החלטתו של אביך לעזוב את אמך "ולחפש את עצמו", והשני, רצונו למכור את הבית. לגבי החלק הראשון, את בודאי לא יכולה להכריח מישהו להשאר עם אמך, אלה החיים שלו והוא ילד גדול, ואת, טוב תעשי אם תתרחקי, גם פיסית וגם נפשית. לגבי הדירה, בשביל זה יש עורכי דין המטפלים בחלוקת רכוש משותף שכולל, אולי, עוד דברים. את, עד כמה שעצוב לומר, אינך צד בענין החומרי, כל עוד שני ההורים חיים (עד 120), ועליהם להסדיר את הענין.

הורייך אנשים גדולים ומסוגלים לדאוג

לעצמם, אני לא חושבת שזה חכם מצידך להתערב בעניינם, את אומרת שאביך מטפטף את זה כבר הרבה זמן, כלומר "הכין את הקרקע מבחינה נפשית", את עצמך נשמעת כתומכת באמך, לא כל כך בעניין של עזיבת אביך כמו בעניין של אי מכירת הבית. מה שאמך יכולה לעשות זה לגשת ולקבל ייעוץ (למשל בש.י.ל - שרות ייעוץ לאזרח שנמצא בכל עיר) או אולי באחד הארגונים שתומכים בנשים ויש אחדים כאלה כמו כן אפשר לנסות ולשאול שאלות בפורום המתאים. פורום של חוק ומשפט למשל.

pf26

New member
למעשה כתבו לך כבר הכל

בגיל 30 כדאי ורצוי שתצאי מהבית ותבני את חייך באופן עצמאי. לגבי הזוגיות של הוריך - אני מבינה שזה כואב לראות את חילוקי הדעות ביניהם, אבל ממש אסור לך להתערב שם או לקחת צד זה או אחר. שניהם הוריך אבל מדובר כאן בזוגיות שלהם ובחיים שלהם. בהצלחה בדרכך כעצמאית.

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה holi8... ../images/Emo20.gif

אני מצטרפת לדברי חבריי (ככה זה כשאני לא מגיעה למחשב...
)... שיהיה לך בהצלחה
ונשמח אם תבואי לעדכן

למעלה