מה עושים?

Infin1ty

New member
מה עושים?

ביום שני יש לי מבחן מתכונת בהיסטוריה (150 עמוד פחות או יותר ללמוד). מיום חמישי אני מנסה לקבל את המרשם שוב, אבל הרופאה לא נמצאת, רק מחר היא תיהיה ואני אוכל רק מחר לקבל שוב את המרשם. ניסיתי ללמוד בלי ריטאלין ופשוט אי אפשר להתרכז, כל ציוץ קטן מפריע לי. האם יש לי איזה שהוא הם הטבות או אולי יש אפשרות לבי"ס לדחות לי את המתכונת למועד אחר? כי ללמוד יום אחד לא יספיק לי בחיים ואני לא יכול להתרכז בלי הריטאלין.
תודה.

הרברונן

New member
כמורה (להיסטוריה, בין השאר) הייתי

דוחה לך, אבל זה תלוי בבית הספר ובמורה להיסטוריה אצלך בהצלחה כל טוב ושבוע טוב, רונן

zivadina

New member
עזרה ללימוד לקראת מבחן

קודם כל, ללמוד במקום שקט מאוד או רועש מאוד או עם מוזיקה מסוימת, לפי מה שעוזר לך להתרכז. שנית, אם את צריכה שקט, הכי טוב ללמוד בלילה ולישון בזמן שכולם מרעישים. שלישית, ללמוד תוך כדי תנועה: הליכה, התנדנדות (כמו בתפילה), או לעשות הפסקות תכופות לחילוץ עצמות קצר. רביעית, לחלק את החומר למנות קצרות שתוכלי ללמוד בבת אחת למשל: ללמוד עד הפרק הבא/ ללמוד 10 עמודים/ ללמוד משעה 10:00 עד 10:15 בלי הפסקה, ועוד חלוקות שפחות מפחידות מאשר כל החומר כולו. אחרי כל "מנה", תוכלי לתת לעצמך "צ'ופר", כמו קוביית שוקולד, קפה, ריקוד קצר, או משהו כייפי אחר. שלישית, לשאול בפורום "אסטרטגיות למידה", שם יתנו לך הרבה עצות טובות.

Infin1ty

New member
הי, קודם כל אני בן ../images/Emo13.gif

דבר שני, קיבלתי רק היום בשעה 4 בצהריים את הריטאלין (מרשם וקניתי..) ואפילו לא הספקתי ללמוד עכשיו מחצית מהחומר הנידרש! וזה לא כולל חזרה שיש לעשות.. התקשרתי למחנך והוא אמר לי מה שהסגנית אמרה, התקשרתי גם אליה והיא אמרה לי: שהמורה להיסטוריה חוזרת רק מחר בבוקר מחו"ל והיא תיהיה במתכונת, ככה שהיא לא יכולה להגיד לי אם אפשר לדחות את המתכונת בשבילי היום.., וגם המורה להיסטוריה היא היועצת ככה שעם היועצת אני גם לא יכול לדבר. היא אמרה לי ללמוד ולבוא מחר למתכונת לא משנה מה יהיה, הקטע הוא שאני לא יכול ללמוד כזאת כמות עצומה של חומר ביום אחד. הסגנית אמרה לי כמובן שהייתי צריך לדאוג לזה מקודם, אבל אני מנסה להסביר לה שאי אפשר להוציא מרשם עד שנגמרו 30 יום, והרופאה שלי הייתה בחו"ל והיא עדיין בחו"ל, הייתי צריך לחכות למנהל המרפאה שהוא הגיע רק היום ולא היה ביום חמישי שישי וכמובן שבת, היא אמרה לי שאני מדבר שטויות כמובן ואני מנסה להסביר איך הולכת הפרוצדורה של הריטאלין.. מערכת החינוך שוב מכויחה את עצמה כיעילה מאוד ואכפתית מאוד..

Infin1ty

New member
וד"א הדבר העוד יותר מעצבן

זה שאמא שלי חושבת שזה שטותי, כלומר היא חושבת שאני לא משקיע מספיק ויכלתי לשבת על התחת לפני, קשה לה לקלוט שיש לי באמת בעיה, היא פשוט לא מכירה בזה שיש לי בעיה.

zivadina

New member
אל תוותר לעצמך ולבית הספר

כלומר, ברור שאתה יכול ללמוד גם בלי ריטלין. רק שעם ריטלין הקצב שלך יהיה גדול פי חמש לפחות (כפי שטוענה בתי בזמן הבגרויות). אני מוכנה לשוחח עם אמא שלך כדי להסביר לה עד כמה הריטלין יעזור לך, אבל אתה חייב להוכיח נחישות וללמוד בכל מצב, גם אם יש בעייה עם הריטלין. תראה, יש לי שני ילדים. הבת שאובחנה רק ב-י"א קפצה למעמד תלמידה מצטיינת בגלל שימוש "אדוק" בריטלין. הבן, שטופל מגיל צעיר, הוא תלמיד טוב אבל לוקח ריטלין רק כשאין ברירה. הוא ממש לא אוהב את הכדור. כך שברור שאפשר בלי אבל עדיף עם. ובכל מקרה, לא לוותר ולהוכיח לעצמך ולכל העולם שאתה רוצה ללמוד היטב. ואנחנו נחזיק לך אצבעות לכל אורך הדרך!

Infin1ty

New member
תודה על התמיכה

חזרתי עכשיו מהמבחן, כמובן שהמורה אמרה לי לגשת למתכונת , אז הצלחתי לפתור רק שאלה וחצי
בחיים זה לא קרה לי.. היא אמרה שהיא צריכה לבדוק אם אפשר לעשות עוד מועד, אם אי אפשר אז הלכה לי הבגרות.. אני אובחנתי רק שנה שעברה ומאז עלו לי כל הציונים, ובמיוחד מנכשל במתמטיקה עליתי ל 100 עגול ועכשיו אני הכי טוב בכיתה במתמטיקה. גם מנכשל בלשון הגעתי ל 80 בבגרות, מנכשל בתנ"ך ל 82 בבגרות! תודה באמת על התמיכה
אני מקווה להדפיס גם כמה מאמרים מהפורום כדי להראות לאמא שלי, אולי היא תבין. ושוב תודה.

05 מיכל

New member
המורה להיסטוריה היא היועצת?!

והיא לא מתחשבת?! מקומם... גם ההערה של הסגנית שלכם ("שטויות") היא מרגיזה. אנשים פשוט לא יודעים איזו תסבוכת זו להשיג את הרטלין. בכל אופן, לפני הבגרויות, אני מאוד ממליצה שתדבר עם הרופאה הקבועה, ושהיא תצייד אותך בקצת יותר רזרבה של רטלין, אפילו אם תצטרכו לקנות קצת בבית מרקחת פרטי, על חשבונכם. אתה יכול להזמין את אמך לבקר אצלנו בפורום. אולי היא תמצא עניין בדיונים של הורים אחרים. בהצלחה!

zivadina

New member
היי Infin1ty

אני מאוד גאה בך, במיוחד שאין לך תמיכה מאמא שלך ומן המורות, ואתה עושה את הכל בעצמך. הלוואי והייתי יכולה לעזור לך יותר. מאיזה אזור אתה בארץ?

Infin1ty

New member
אני גר בבת-ים..

הממ, אני רוב הזמן גם גר לבד בבית אז אני מתרגל כבר לעשות הכל לבד, אני מכין אוכל לבד, עושה כביסה לבד וכו'.. פשוט אמא שלי רוב הזמן בעבודה ואחרי זה היא בחדר-כושר ולכן היא לא כל כך יכולה לעקוב אחריי וזה מעצבן לפעמים. חוץ מזה, שבבית ספר אין לי שום הטבות, אפילו לא תוספת זמן, כלום וזה גם עשה לי בעיה גדולה
המורה שלי למתמטיקה יודע שיש לי בעיה ותמיד נותן לי לפחות תוספת זמן של 15 דקות, שניגשתי לבגרות השנה במתמטיקה (שאלון 005) הגישו אותי על 100!, משנה שעברה שהתחלתי לקחת ריטאלין כל הציונים שלי במתמטיקה עמדו על 100, הכל! גם המגן היה 100, בבגרות קיבלתי 50, בגלל שהבוחנת לקחה לי את הטופס ועוד לפני הזמן! (5 דקות לפני סיום המבחן), ניסיתי להתלונן וזה לא עזר. עכשיו אני ניגש גם לשאלון הזה ונאלץ ללמוד יותר מכולם, אני אסתדר כי אני שולט בחומר, אבל זה מרגיז. עכשיו ידידה אמרה לי שאמרו שכנראה יש מועד ב', אני מקווה שזה לא שמועה וזה באמת כך. ובאמת אני תמכוון לבקש מהרופאה לבדוק אם יש אפשרות להוסיף לי עוד 10 טבליות לפחות לזמן של הבגרויות. תודה על התמיכה.

zivadina

New member
כדי לקבל התאמות בבחינות

אתה צריך לעבור אבחון דידקטי. כדאי לשאול את יועצת בית הספר עם איזה מאבחן בית הספר עובד. רק אבחון דידקטי או פסיכו-דידקטי יעניק לך התאמות שניתנות לתלמידים לקויי למידה. חבל שהיועצת לא הסבירה לך את זה. זה תפקידה.

Infin1ty

New member
נראה לי שזה די מאוחר

עוד חודש וחצי כבר נגמרים הלימודים.. תודה על העצות בכל מקרה

פרחבר

New member
OK, הלכו הבגרויות השנה, אבל מה עם

שנה הבאה, אתה ב-יא', נכון?? אז עדיין אתה יכול לעבור איבחון פסיכו דידקטי, לקבל התאמות שתופסות גם לבגרויות.

Infin1ty

New member
אני בי"ב

ולא הלכו הבגרויות השנה, סה"כ קיבלתי נכשל במתמטיקה, אני יודע את החומר ואני יודע את החומר בצורה שמגיעה לי 100, אני פשוט אגש עכשיו לבגרות יחד עם עוד 2 שאלונים, זה סתם ביזבוז זמן, אבל לא אכפת לי אני רוצה את ה 100 שמגיע לי. תודה על התמיכה פה, מלא זמן חיפשתי כזה מקום ולא מצאתי. היחיד שתומך בי זה אחי הגדול (בן 28) שכנראה גם לו יש את אותה בעיה (אנחנו דומים בדיוק) אך הוא לא טופל בזה, והוא סיים תיכון כמעט בלי בגרות.

פרחבר

New member
חושבת שבכל מקרה כדאל לעשות

אבחונים, הם תופסים גם לגבי מכינות לבגרויות/אוניברסיטות ועוד. גם אם היום לא תקבל התאמות, בעתיד שתרצה ללמוד, זה יוכל לעזור לך לעשות את הלימודים קצת יותר קלים. האבחונים טובים עד 5 שנים לאחר הבגרויות לצורך שיפור ציונים... מכירה כמה מהמשפחה שלי שאחרי הצבא הלכו לשפר בגרויות (או במקרה שלהן - לעשות...) והאבחונים הקלו מאוד, כולל (במידה הצורך) לקיחת ריטלין בזמן לימודים או לפני מבחן. שיהיה לך בהצלחה.

למעלה