מה עושים?

• פותח הנושא eig
  • פורסם בתאריך

eig

New member
מה עושים?

ביי אנשים, עכשיו יש לי משהו בנימה יותר כבדה. ישבתי לי עכשיו וקראתי את הכתבה הזו: http://www.debka.co.il/article.php?aid=987 ומייד התחלתי לחשוב. מה לעזעזל עושים אם משהו קורה בישראל וכל המשפחות והחברים... המחשבה שמשהו גדול יקרה, והריי בסופו של דבר משהו יקרה גדול יוצר קטן יותר כל העסק שם מפחיד. מה עושים? המשפחות שם החברים שם... זה נשמע לי לפעמים כאילו היינו בסרט הזה של: "הם יהרגו את כולנו הם יהרגו את כולנו" ואנחנו מתעלמים ואומרים נו בטח נו בטח...בא לי להכניס לתיק את כל מי שאני מכיר ולקחת איתי. מפחיד לא ? זה היה איג בשעת לילה כאשר הגופות ברוסיה נספרות, והמוני בני אדם נסים על נפשם בפלורידה ואני? אני נוגס לי בסנדוויץ' וחושב על הסופ"ש הארוך שיש כאן ועל האופניים החדשים.

odedee

New member
מה אתה חושב שצריך לעשות?

אנחנו גרים בסן פרנסיסקו... כשגדלתי בישראל מעולם לא הבנתי, בשיא הרצינות, איך מישהו מוכן לגור במקום שנמצא ממש בקו התנגשות בין שני לוחות טקטוניים וכבר נהרס לחלוטין ברעידת אדמה חזקה לפני 100 שנה, נפגע קשה שוב ב-1989, וממש מחכה כולו ל-big one שיכולה להגיע כל רגע ולהחריב את העיר. ועדיין, יש בסן פרנסיסקו 800,000 איש, וב-bay area מסביבה עוד 10 מיליון אנשים. והיום אפילו אני בתוכם... ככה שיש סיכונים איומים כאלה וחיים איתם, כי יש גם יתרונות למקום. כנ"ל לגבי פלורידה וההוריקנים שלה, כנ"ל לגבי ישראל והסיכונים הבטחוניים שלה. מבחינתי הכוחות האלה של כדור הארץ הם סיכון הרבה יותר ממשי מהאיומים האיראניים, לפחות היום. אני זוכר יפה את 1990, בפלישה העיראקית לכוויית. סדאם איים אז על השמדת ישראל וגם על הכוחות האמריקאיים שהגיעו לאיזור. ומה התברר? תוך כמה ימים לא היה לו חיל אוויר והמאמץ המלחמתי העיקרי היה לאתר את המשאיות שמשגרות טילים - שבסופו של דבר לא גרמו נזק משמעותי.

למעלה