מה עושים??

מה עושים??

שלום לכולם! עד עכשיו הייתי פעילה בפורום חתונות ולצערי אני מוצאת את עצמי כותבת גם כאן... אני בת 25 הוא בן 28. לא נשואים. 5 שנים ביחד מתוכן שנה וחצי גרים ביחד. אחרי הרבה זמן של דיבורים על חתונה מצידי והתחמקויות מצידו נפרדנו ביוזמתי. אחרי חודש פרידה הוא חזר עם טבעת והוא טען שהוא החליט סופית ושהוא שלם עם זה. התחלנו סידורים, הודענו לכולם ועכשיו הפזמון חוזר על עצמו... הוא טוען שהוא אוהב אותי מאוד ולא יכול לדמיין את חייו בלעדיי אבל באיזשהו מקום הוא מרגיש שהוא עדיין לא בשל ושהוא מיהר לעשות את הצעד... שהוא פוחד ומבוהל... שהוא מרגיש שאם הוא יתחתן אז זהו... נגמרו החיים שלו... כששמעתי את הדברים האלו כמובן שמיד אמרתי לו שניפרד כבר ונגמור עם זה כי חבל להמשיך ולהשלות את עצמינו ואת הקרובים לנו- והוא לא הסכים. הוא התעקש שהוא פשוט צריך להתרגל לרעיון ושצריך להמשיך בתוכניות. הבעיה היא שאני ממש פוחדת שהוא לא יתרגל לרעיון ואז הכל יתפוצץ... אני בינתיים מרגישה את עצמי דועכת כי אין לי שום וודאות ושום ביטחון במערכת היחסים שלנו. מצד שני אני צריכה להעמיד פנים כלפי חוץ שהכל כרגיל... השבוע אנחנו אמורים להחזיר תשובה לאולם ואני באמת באמת לא יודעת מה לעשות... אני אוהבת אותו אבל נמאס לי להלחם! כמה אפשר?! איך זה שהוא עדיין לא מוכן?? הוא אומר דברים סותרים ומבלבל אותי. אם הוא כל כך אוהב אותי ויודע שאני האישה בשבילו אז מה מונע ממנו להתחתן? מה דעתכם??

../images/Emo182.gifגל הירושלמית

קודם כל למה הוא חושב שנגמרו לו החיים אם יתחתן? שאלת אותו.? אולי רצוי שתשבו ותלבנו את העניין הזה? הוא מבולבל ואתם צריכים שניכם לשבת ולשאול ולענות, אחרת לעולם לא תדעי מה מציק לו. זה שאתם גרים ביחד זה נוח לו , למה שיתחתן בעצם ? לסיום תשאלי אותו מה מונע ממנו להתחתן, ואז תדעי את התשובה שתבוא רק ממנו.

אז זהו...

שהוא עצמו לא יודע! דיברנו על זה עשרות פעמים והוא עצמו אמר שהוא לא יודע מה מונע מבעדו. עברנו על כל אחד ואחד מהגורמים האפשריים והפרכנו אחד לאחד. הוא אומר שהוא רוצה לרצות ולהתלהב מזה, וזה עוד לא קרה... הוא אומר שהוא מאוד מאוד רוצה לרצות ושבאיזשהו מקום הוא גם רוצה אבל בכל זאת משהו מונע ממנו... אני לא יודעת אבל לי זה נראה כמו משהו שתקוע לו בראש. הכל בראש שלו ואני לא בטוחה שניתן לצוא לזה הסבר רציונלי.

pandy

New member
היי גל - קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif גדול

אני נשואה 4 חודשים בערך אחרי שנה וקצת של חיים משותפים. לחלק מאיתנו זה נשמע מעט ומטורף לחלק מאיתנו זה מתאים בול. גם אנחנו קבענו תאריך לחתונה ובעלי ביטל בפעם הראשונה, בפעם השניה הוא כמעט ביטל שבועיים לפני התאריך המיועד... גם היום, אחרי שכבר נישאנו יש לו קשיים ולבטים. אני יודעת שהוא אובה וטוב לו!!! וכן, יש להתנהגות הזו הסבר ראציונאלי - הוא פשוט עושה דברים בקצב איטי יותר מכוון שקשה לו לאבד שליטה רגשית, לקחת על עצמו אחריות ואולי כל הזוגיות פשוט הגיעה לו מוקדם מדי, אולי הוא לא בשל... אני פניתי ליעוץ (אישי וזוגי) - אני ממליצה לכם לפנות ליעוץ ועדיף שעה אחת קודם אגב, אם זה גדול עלייך ואת עדיין לא מוכנה להתמודד עם זה ולא בטוחה בזוגיות שלכם ב- 100% אולי את פשוט לא מוכנה בעצמך... תחשבי על זה!!!

תודה רבה...

זה לא מתסכל אותך לחיות במצב הזה? לדעת שאת שלמה ורוצה ואוהבת אבל אצלו יש בעיות? ברור לי שגם הוא אוהב אותך ורוצה להיות איתך אבל בכל זאת... נראה לי שיש בזה טעם נפגם ואותי באופן אישי המצב בכלל לא עושה מאושרת... אז מה, אתה החלטתם להינשא למרות שקיננו בו לבטים? איך הסתדרתם עם זה?? ד"א פנינו ליעוץ זוגי, כמה חודשים לפני שנפרדנו, זה לא ממש עזר. המטפלת אמרה לי להתאזר בסבלנות עד שימאס לי ואז להיפרד ממנו (זו היתה השורה התחתונה). האמת היא שאני כבר במצב שאני שוקלת ממש ממש ברצינות פרידה כי אני חוששת להיפגע עוד יותר ממה שנפגעתי עד עכשיו. אמנם אני אוהבת אותו מאוד ועדיין כשאני מדמיינת את העתיד שלי אני רואה רק אותו בפנים אבל מצד שני זה כל כך מתסכל ונראה חסר סיכוי שבא לי להרים ידיים...

adidror

New member
הייתי שם בדיוק במצב שלך

גל. לצערי אין לי בשורות משמחות בשבילך. תעשי מה שטוב לך. אני יכולה להגיד לך שאני בת 26 והיה לי סיפור שומה. יצאתי עם חברי לשעבר שנתיים וחצי וכל הזמן ראיתי שיש לו קטע של פחד מחתונה על אף שכל חבריו כבר נשואים עם ילדים. גם לנו היה בדיוק אותו מקרה. אחרי שנתיים חתכתנו את הקשר בהחלטה משותפת שאני ממש בשלה לחתונה והוא אוהב אבל לא רוצה בחתונה. לאחר חודש גם הוא חזר עם טבעת. קבענו צלם, אולם, הכל היה סגור ו-4 חודשים לפני החתונה הוא ביטל הכל ואני לא רוצה להגיד לך איך הרגשתי ואיך אני מרגישה היום שנשארתי לבד עם כל החלומות המנופצים. הלב נשבר לי אני 5 חודשים אחרי הפרידה ועדיין אוספת את השברים. היינו אמורים להתחתן החודש אבל כמו שאת ראוה שצד אחד שלם עם הענין והשני לא זה פשוט לא הולך ואני בטוחה שאם היינו מתחתנים אז זה היה מתפוצץ כי תחשבי שכל פעם שהיינו רבים כזוג נשוי היה מטיח בי האשמות כמו : " את רצית להתחתן וכו'" כי ככה זה הוא יזכור לך את זה תמיד שאת לחצת עליו בקטע של חתונה. למה זה צריך להיות ככה שאנחנו מציבות אולטימטומים והם נכנעים ? למה שזה לא יבוא מהם? בקיצור אני מבינה לליבך , הוא יכול אחרי שבועיים להתחרט, אל תסגרי אולם ולא שום דבר לי זה עלה הרבה כסף וקנסות . אני מבינה שאת רוצה להתחתן איתו אבל קחי בחשבון שאם יבטל לפני החתונה אתם תשאו באחריות ובתוצאות של הכספים וזה לא נעים...אז תעשי חושבים מה טוב לך קודם כל, עם כל הכבוד לאהבה הגדולה שלו, גם הארוס שלי לשעבר היה חולה לי על התחת. מה זה עזר לי? לא עזר בכלום...תחשבי מה באמת נכון כי לא מגיע לך להפגע שוב. בזה את צודקת. בהצלחה!!!

seeyou

New member
לצערי זה לא מקרה הראשון!../images/Emo11.gif

במקרה שלך זה קצת מוגזם...5 שנים? נכון שכואב אך צריכים להמשיך את החיים למרות המכשולים.. גם אם תתחתנו כול האשמות יפלו עליך אם משהו לא יסתדר...הרי כולנו יודעים שלא קל לחיות ביחד.להתחיל במסע עם אדם לא יציב בהחלטותיו? לא תמיד חשוב עם מי נכנסים למיטה-חשוב על יד מי מתעוררים למחרת...

domdom1

New member
לעבור מי רווק לנשואי

זה דבר שצריך להתרגל.אולי לך יותר קל לחשוב במובן של נשואה,לו צריך יותר זמן.אם תחלצי יותר מידי את תגרמי לו לברוח מימך.תני לו את נזמן שלו ,רק ורק ככה הוא יקבל בטחון.אני באמת מבין אותו וגם אותך אבל don't worry בהצלחה לשנכם

אימצתי את דעתך...

אמרתי לו אתמול שאולי נחכה עם החתונה ננסה לבחון את הזוגיות שלנו בלי כל הלחץ... הבנתי שמהלחץ שלי יכול לצאת רק רע... השאלה היא איך אני יכולה לדעת שהוא אי פעם יהיה מוכן?? אמנם טוב לנו ביחד אבל איך אני אדע שהוא לא מושך את העניינים כי יש לו פחת תמידי מחתונה? אולי הדברים לא זורמים כי אנחנו לא צריכים להיות ביחד? ההורים שלי, שהתחרפנו לשמוע את ההחלטות שלי, טוענים שאם החלטנו לא לההתחתן בינתיים אנחנו צריכים להפרד. כי אם זה היה נכון זה היה קורה, ושהוא פשוט בחור לא יציב ולא החלטי... אז אמנם החלטתי בינתיים לא להפרד ממנו אבל אני חייבת להודות שיש משהו גם במה שהם אומרים... מתי אני אבין אחת ולתמיד אם הכוונות שלו לגבי חתונה הן רציניות??

pandy

New member
היי

רק אם תעזבי אותו... גבר שבאמת מעוניין בבחורה,מוצא את הדרך להגיע אליה. אם הוא לא בנוי לנישואים וזוגיות וזו המטרה שלך - למה להתפשר? ואם הוא יהיה מוכן בעוד 5 שנים? ואם תפרדו ותכירי מישהו שיש לכם את אותן הכוונות ותתחתנו תוך חצי שנה? תעיזי!! לא לפחד! הפחד משתק, לפעמים עדיף הלא ידוע על ההרגל

בוקר טוב...

אבל אם יש לנו זוגיות ממש טובה? רק בגלל שהעיתוי לא מתאים שווה לזרוק את הכל? כבר נפרדתי ממנו פעם אחת והוא חזר כי הוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד אותי. אני יודעת שנחנו לא נמצאים ביחד רק בגלל ההרגל ואני יודעת ששנינו נוכחנו לדעת שאנחנו יכולים להסתדר בחוץ גם לבד... חוץ מזה, שאם החתונה תבוא לו מתוך לחץ אז לא עשיתי בזה כלום... אוף!!! אני אוטוטו משתגעת כבר מרוב מחשבות!

pandy

New member
בוקר...

זוגיות טובה היא זוגיות שאין בה ביטחון??? תאמיני לי, חתונה לא תתן לך את הבטחון הזה, הוא צריך להיות בתוכך או ממעשים/הצהרות של בן זוגך

adam33

New member
רגשות והרגשות

גם אני חושב כמוך אדם לא יכול להיות עם להרגיש בלי ולהתחתן זה המון מחויבות לתת אדם שעדיין לא בשל לכך צריך לשאול את עצמו מתיי ואם בכלל מי שאוהב בדרך כלל חושב על הרגע להיות תמיד עם בת זוגות בין אם רחוק ובין אם קרוב לפי דעתי מדובר במישבו שפוחד להשאר לבד יותר מאשר שהוא רוצה להיות איתך ולכן היתי בוחן את דבריו יותר בדקדקנות האם הוא אוהב ואת מי אוליי את עצמו והוא לא ירצה לתת לנפש שלו להשאר לבדד בודדה ולכן הוא חזר אלייך אבל כשהוא מרגיש את המחויבות זה כבר גדול עליו היתי בוחן את הקשר שוב..

זהו, נגמר...

הוא אמר שגם אם נשאר עכשיו ביחד בלי כל הלחץ הוא לא בטוח שהוא יהיה מסוגל לקבל את ההחלטה... במילים אחרות- פרידה. ארזתי הכל חזרתי להורים... כואב, כואב, עצוב

למעלה