מה עושים...

jessy19

New member
מה עושים...

עם הורים שכבר המון המון שנים רבים ללא הפסקה, שנייה לא מסוגלים בלי לריב ופשוט משגעים אותי??? הם לא מוכנים ללכת לייעוץ ומערבים אותי בכל מריבה...

Anna Karenina

New member
ובכן...

לפי דעתי האישית, עלייך לומר להם שאת לא מוכנה להנכס באמצע בכל מריבה שלהם, ושאת לא קשורה לבעיות שלהם, אבל שמצד שני, כואב לך, בתור הבת שלהם, לראות אותם במצב כזה, ואת חושבת שבאמת גיע הזמן שהם יפתרו את הבעיות שלהם, בכל דרך שהם מוצאים לנכון... שיהיה בהצלחה...!

jessy19

New member
זה לא יעזור

ניסיתי הכל: להציע שנלך לטיפול משפחתי, שהם ילכו לטיפול זוגי, שהם ישוחחו על הכל, היועצת בתיכון שהייתי בו דיברה איתם אבל שום דבר לא עוזר- הם רגילים למריבות ורגילים לערב אותי...

Anna Karenina

New member
ואולי כן אפשר לשנות?

זאת אומרת...את אומרת ש"הם רגילים לערב אותך". יכול להיות שנתת להם את האופציה לערב אותך. את בהחלט יכולה לעמוד ולומר שאת לא מוכנה לזה יותר, ושיתרגלו לפתור את הבעיות שלהם, בלעדייך. את לא קלף מיקוח של אף "צד", ואת לא אמורה להיות חלק מהריב שלהם. הם "התרגלו" לערב אותך, ואת "התרגלת" להיות מעורבת. בהחלט יש לך את הכוח לשנות את המצב הזה.

המוזרה

New member
נכון

את לא יכולה להכריח אותם ללכת לטיפול או להפסיק לריב. אבל את יכולה לצאת מהחדר בכל פעם שמנסים לערב אותך. את יכולה לומר שאת לא רוצה יותר להיות מעורבת בריבים האלה ואם זה לא יעזור (ומן הסתם אחרי שהם התרגלו לערב אותך זה לא יעזור כל כך מהר) פשוט לצאת מן החדר בכל פעם שהם מנסים לגרור אותך פנימה (ואם יש צורך- גם לצאת מהבית)

jessy19

New member
הממ...

תשמעו, אני חיילת ועד שאני כבר חוזרת הבייתה (גם אם זה מאוחר) אני חייבת לנוח ולהיות קצת בבית ואז הם מכניסים אותי למריבות שלהם אבל עושים את זה בעקיפין, כלומר אמא שלי מספרת לי על המריבות, מתעצבנת על אבא שלי לידי ובעצם אפשר לומר די מסיתה בלי לשים לב אותי נגדו.

nutmeg

New member
יש רק דבר אחד לעשות

להבין שאת לא הוריך. הם הם ואת את. הם לא "משגעים אותך" אלא את בוחרת להשתגע, במקום לקום ולעשות דברים אחרים שקשורים אליך ולא אליהם. יש אנשים כאלו, jessy וצר לי שהוריך הם כאלו - אבל זה לא אמר שום דבר עליך ועל מי שתהיה או מה שתבחרי לעשות. דבר חשוב נוסף הוא לא להתערב להם במריבות. אם הם מערבים אותך את לא חייבת להיגרר. עד היום הם חיו ככה, קרוב לודאי שימשיכו לחיות ככה גם אם תתערבי וגם אם לא. לכן עדיף לא. קומי, צאי מאזור הרעש והבלגן, לכי לחדרך, שימי מוסיקה (עדיף באזניות) והעסיקי את עצמך בעניינים שקשורים אליך ולא אליהם.

למעלה