מה עושים??

frenkelya

New member
מה עושים??

שלום רב. אני חייל לפני שחרור (משתחרר במרץ) אשר רוצה להרשם לשנה הקרובה באוניברסיטת ת"א (נחשב טוב וקרוב לבית). הבעיה:מה ללמוד?ומה הסיכוי להתקבל? אני מתעניין נורא גם בנושא המחשבים וגם בנושא ההנדסה ופיסיקה ואיני מצליח לקבל מספיק ידע לגבי מה לומדים בכל מקצוע ואיך ניתן להשתלב בו בעבודה (אני די ריאלי בנושא - לדוג אין יותר מדי מה לעשות עם פיסיקה! למרות שזה די מעניין) בתיכון למדתי פיסיקה ומחשבים ונמשכתי לשני הנושאים. רציתי לדעת איפה ניתן לקבל מידע לגבי מה עושים עם מקצועות המחשב המדעים ווהנדסה בנסיון למצוא עבודה? האם יש מסלול באוניברסיטה לתקשורת מחשבים/ מערכות מידע/ אבטחת מידע (נושא שמעניין אותי כרגע ונראה לי שהוא העתיד בתחום המחשבים? האם יש לפחד ממשבר ההי-טק? או שזוהי תופעה זמנית (כל הערכה תתקבל בברכה) מה הם סיכויי הקבלה שלי למקצועת כמו הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם מדעי המחשב (ממוצע 110 פסיכומטרי 640) ומה לעזאזל עושים עם המקצוע הזה שהוא הכי מבוקש עכשיו? אשמח לתשובות וחוות דעת. תודה

יעוץ

בשלב ראשון כדאי לפנות ללשכה להכוונת חיילים משוחררים באחת הערים הגדולות. שם תוכל להעזר במספר תוכנות: 1. משיב- לקבלת החלטה על הבחירה. 2. מית"ם- מידע על מקצועות ומסלולי לימוד. השימוש הוא חינם לחיילים וחיילים משוחררים. אים בלשכות פסיכולוגים שהתמחו ביעוץ בבחירת מקצוע. אם לאחר מכן תרגיש צורך תוכל לפנות ליעוץ בבחירת מקצוע באחד הגופים העוסקים בכך. את כתובות הלשכות תוכל למצוא בדף הקישורים של הפורום.

למעלה