מה עושים?

מילי1991

New member
מה עושים?

לא מצליחה להתאהב/לרצות מישהו
רציתי מישהו בעבר אבל הוא נשוי היום אז לא בא בחשבון כמובן
מה עושים???אני מיואשת רוצה להתאהב רוצה לחוות קשר ואהבה

מריוס זכריה

Member
מנהל
הניסיון שלי מלמד שאנשים יודעים את התשובות בעצמם

ואולי מתלבטים לגביהן, או מתקשים לבחור.
בואי תגידי את מה האפשרויות שאת רואה במצב הזה?
(שלוש אפשרויות יהיו יבול לא רע בתור התחלה)
ואז אולי יהיה מעניין לדון בהן יחד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אוקיי. אז אני אתן לך שלוש הצעות

1. טיפול (ואם כבר היית, אז טיפול חדש ואחר)
2. שינוי משמעותי ומטלטל באורח החיים: החלפת מקצוע, עיר, מסע ארוך בעולם, לימודים של משהו שונה ומפתיע שמעולם לא העזת וכולי
3. ויתור על האהבה והתמקדות בעשייה משמעותית (בבחינת הפוך על הפוך).

כל אחד לבד עשוי להספיק, שילוב של שניים יהיה דינמיט.

מה דעתך?

מילי1991

New member
אני בעד

כל שלושת אלה ואפשר להגיד שממצה כל סעיף באופן כזה או אחר
אולי צריך להחליף טיפול

מריוס זכריה

Member
מנהל
רגע רגע - הבהרה לגבי החלפת טיפול

כתבתי "אם כבר היית, אז טיפול חדש ואחר".
אבל אם את במהלך טיפול, אז נדרשת התיחסות אחרת.
&nbsp
זה נכון לפעמים לעזוב טיפול לא יעיל. אבל הרבה פעמים זו דווקא טעות. כי אנשים נוטים לנטוש טיפול דווקא כשהוא מגיע לנקודות האמיתיות, הקשות, כתירוץ לא לגעת.
&nbsp
אז חשבון הנפש צריך להיות רציני ומעמיק, ושיחה על זה עם המטפל/ת חיונית.
אני לא אומר שצריך את "אישור המטפל" כדי לעזוב, כי לפעמים יש כאלה שלא מרפים ולא מנימוקים טהורים. אבל ברוב המקרים המטפלים כן באים ממקום טהור, והשיחה הזאת מאוד חשובה ולפעמים היא אף מהווה פריצת דרך בטיפול.
&nbsp
לכן החלפת טיפול באמצע: לחשוב טוב טוב, ולא לפני שמדברים עם המטפל. שתפי אותו/ה בפוסט הזה ובתחושותייך סביב העניין.

כל יום

New member
בספרדית אומרים calmate mujer!

או בעברית פשוט הרגעי. לחץ לא ממש יעזור כאן, כי בכוח אי אפשר להכריח את הרגש. את רוצה כאן ועכשיו ומייד! לא עובד כך. פשוט היי פתוחה, ורגישה לא רק לעצמך אלא גם לסובב אותך, לא בלהט, ולא בלחץ, אלא פשוט ברגש. מנסיוני למדתי שאהבה מגיעה כאשר מוכנים אליה, ואז האדם המוכן משדר לסביבתו את מוכנותו ומגדיל את הסיכוי לקרות המפגש המיוחל.

גארוטה

New member
את מציגה עובדה

אבל חסרים פרטים כדי להבין
לא מצליחה להתאהב כי...יוצא לך להכיר המון בחורים בעבודה, לימודים, ברכבת בדרך הביתה, בבילוי בערב , מתחילים איתך נון סטופ ואף אחד מהם לא מוצא חן בעינייך?

או, שאת לומדת/עובדת במקום שאת לבד עם עצמך 8 עד 5 וחזרה הביתה להורים -טלוויזיה ולמיטה וצורת החיים שלך לא מזמנת לך הכרויות?

או שמשהו (שלא ברור לך מהו) מונע ממך לפתח רגשות ?

נוסעת27

New member
אני באופן אישי

חושבת שאהבה זה משהו הרבה פחות שרירותי ממה שלפעמים נוטים להציג אותו. אני לא חושבת שאי אפשר לשלוט במי נתאהב. אנחנו מתאהבים בגלל כל מני גורמים סבוכים שטמונים בתוכנו וגורמים לנו להימשך למישהו מסויים. אם את במקום הנכון מבחינה ריגשית, ומחוברת לעצמך ולצרכים שלך, יהיה לך הרבה יותר קל להיקשר ריגשית למישהו.
אני חושבת שכשאנחנו לא באמת מוכנים לקשר, מכל מני סיבות ולא קשור לגיל בהכרח, אנחנו נתאהב בדמויות פחות מושגות. אני לא חושבת שזה מקרי שיש בנות שיש להן קשרים סדרתיים עם בחורים טובים אחד אחרי השני עד שהן מתחתנות, ויש בנות שמגיעות לגיל 30 ולמרות שהן יפות, חכמות, מוצלחות וכו׳- עדיין לא יצרו קשר ריגשי עם אף אחד. הפיתרון לסוגיה היא כמובן-טיפול. את צריכה להבין למה את לא באמת פתוחה לקשר. אף אחד בפורום לא יוכל לעזור לך להעמיק עם עצמך בצורה שטיפול יכול לעזור לך.

מילי1991

New member
לפעמים

אני פשוט רוצה למות מרוב הקונפליקט הפנימי הסבוך הזה, שלא נפתר ונגמר פשוט!!!!

למעלה