מה עושים?

דנה אז

New member
מה עושים?

לפני שהגעת לעבודתי הנוכחית (בערך לפני 10 שנים), עבדתי עם בוס נוראי: שגרם להתפרקות הצוות, לתחושת חוסר בטחון הכל כדי שכולם יהיו תלויים, ויעריצו אותו. בגלל תפיסות שונות רבנו כל השנה. אחרי שנה הוא פיטר אותי. ושנה לאחר מכן פוטר על רקע הטרדה מינית, הוחלט שיעזוב בשקט ולא תהיה תביעה.
התקופת עבודה איתו הייתה הנוראית בחיי. ואין בי שום טיפת הערכה אל הבן אדם, ובכללי לא איכפת לי ממנו, וממה שהוא עושה.
אבל לפני יומיים נודע לי שהוא מועמד מוביל לנהל את המקום שבו אני עובדת (אנחנו כבר חצי שנה בלי מנהל).
בהתיעצות עם 2 חברות טובות, החלטתי להתערב ולספר על התנהלותו. כי גם אם לא אמשיך בתפקיד האחר כנראה אעבוד איתו, ובכל מקרה יהיה בתפקיד מאוד משמעותי. התגובות היו חלוקות - אחד מהמנהלים לקח את זה למקום של הקושי שלי לקבל שינויים, ושמועות. מנהלת שניה - לקחה מאוד רציני את העניין - הפניתי אותה למנהלים של המקום הקודם לקבל חות דעת.
בעלי טוען שלא הייתי צריכה להתערב, רק לקום ולעזוב. בגלל שאם ישמע על כך ויבחר להיות מנהל/ וגם יכול להאשים אותי בדיבה.
מה דעתכן?

אשבל1

New member
נשמע לי שפעלת כך שתדעי שעשית הכל כדי להישאר במקום שאהבת

וחשוב לך לפי מה שאני קוראת כאן. אני יכולה לשער שמעבר לרצון להישאר ולעבוד במקום נעים יש לך רגשות למקום ולאנשים ורצית ל"הזהיר" גם אותם מפני אותו אדם שעלול לקלקל את היחסים ואת האוירה, ולכן אני מבינה למה פעלת כפי שפעלת, לאו דווקא ממניעים אגואיסטיים ולכן זה נראה לי בסדר.

הכי חשוב שיש לך אפשרות לעזוב במידת הצורך וכל השאר ישאר מאחורייך, מקווה שתצליחי להישאר עם שלווה נפשית , אני יודעת כמה זה יכול לערער כשבן הזוג חושב אחרת... קורה לי לא מעט :)

דנה אז

New member
אני מקווה בכל משרה לעזוב

יש לי הצעה לעבודה שאמורה להיות מעניינת יותר, תנאים טובים יותר, ומה שאני אוהבת ורוצה לעשות.
גם בעבודה האחרת אמורה להיות בקשרים הדוקים עם העבודה הנוכחית. מאוד מקווה שלא יתקבל.

אני דווקה חושבת שבעלך צודק...

אני מאוד מבינה אותך ומדוע פעלת כמו שפעלת (במיוחד כי היה לי מנהל מהסוג שתיארת, כל יום במשך כמה חודשים הייתי חוזרת בוכה הביתה), אבל ההטרדה המינית לא קרתה לך (תודה לאל) ולכן אכן מדובר בשמועות ולא משהו שאת יודעת בוודעות.
&nbsp
לדעתי עדיף היה שלא היית אומרת כלום, לא בטוחה אם הוא יכול לתבוע על הוצאת דיבה או לא אבל אני לא חושבת שיש טעם להיכנס לזה.

דנה אז

New member
יודעת בוודאות שהיתה הטרדה

כאשר התפטר חלק מהצוות התקשר לבקש שאחזור, בינהם היתה זו שהוטרדה שסיפרה לי מה היה.
ועדיין התחושה לא טובה כי ליכלכתי עם אדם, ואין זו דרכי, מנגד ממש לא בא לי לראות אותו, הייתי כמו שאת מתארת כל יום חזרתי בוכה, למרות שלא הטריד אותי, ההתנהלות בכללי שלו היא התנהלות לא תקינה.

riki yo

New member
נתחיל מהסוף...

אין ולא היתה כאן מעשה של דיבה...
לו כל אדם היה תובע דיבה על ההוא שאמר להיא כך וכך... הרי שכל עם ישראל
היושב בציון ובגולה היו עוסקים במשפט.
לו רצת לפרסם בעיתונות,ובנוסף גם לאינטרנט... וזה היה מגיע אף לערוצי הטלביזיה???
יש סיכוי שהיית צריכה לפצות את הנ"ל בשקל, אם בכלל
אחרי שהוכיח את מידת הנזק שגרמת לו...
לעניין, הדרך שפעלת נכונה והדרך שהציע לך אישך... נכונה.
טוב לשתוק ולראות איך יעבור הגל... טוב להתריע שמא אולי...
הכל בסדר...!

אני מאד מעריכה אותך על הכוח הנפשי לא לשתוק, והנה - מנהלת אחת

קיבלה את סיפורך. אי צדק אינו הכלל בחיים.....ועשית מאד בחוכמה כשהפנית אותה למנהלים של המקום הקודם.
אז אני מאד מקווה בשבילך שחוות הדעת של המנהלים הקודמים "תעשה את העבודה", והאיש הנוראי לא יתקבל אצלכם.

אני ןלא מכירה הרבה נשים

שהיו מה שעשית גם לא גברים.
כל הכבוד. עשית כבר את הצעד.
כל עוד את מכבדת אותו זה בסדר . אם יתבע אותך תלכי עם האמת שלך אל תכפישי אותו.
ברור לך שאם הוא יהיה המנהל את לא תשארי בעבודה הזו ?
&nbsp

דנה אז

New member
ברור לא נשארת

זה היה ברור עוד לפני שעשיתי את הצעד. מקווה לשנות גם אם הוא לא יבחר. בלי כל קשר כבר תקופה בודקת הצעה אחרת לעבודה שיותר מאתגרת ומעניינת אותי.

למעלה