מה עושים ?

40something

New member
מה עושים ?

מה קורה אם מתאהבים כשאתה נשוי עם ילדים באישה נשואה עם ילדים ?
זה תמיד נגמר לא טוב ? ...

סיגלית 2014

New member
מנהל
הדעות חלוקות

יש כאלו שיגידו לך: "לך על זה, למה לא? תממש את האהבה שיש ביניכם, אם היא גם בעניין"
אלו חושבים מהרגש, מהיצר.
ואחרים יגידו: "ברח כמו מאש, נתק כל מגע ואל תתראה איתה אם זה אפשרי. במקום זה התקרב לאשתך" אלו הם החושבים מהראש, מהרציונל.

תלוי איך אתה חושב.

אסור בשום אופן

לממש קשר זוגי עם נשואה. אסור לבגוד כי זה יוצר קנאה ומזיק למחויבות הרגשית, וקשר נישואין במיוחד מקודש והאיסור על בגידה בו חמור עוד יותר.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תשמע....

גם אני חושבת כמוך שזו טעות, שבגידה היא דבר איום ונורא ואסור מבחינה מוסרית והלכתית והיא הורסת וכו' וכו'.....
גם אני בראש שלך, אבל "אסור בשום אופן" לא ניתן לכתוב, כי למרות שגם אני וגם אתה מתנגדים (ואני מאמינה שיש עוד כמונו) בכל זאת מעשי בגידה קרו, קורים ויקרו.
הבן האדם יחליט האם כדאי לו לחשוב מהראש או מהתחת... סליחה, מהיצר... מהרגש.
החלטה שלו. הוא ילד גדול.

מאחלת לכולם זוגיות ממלאת, מספקת, מכילה ועם המון המון המון.... אהבה. הכי חשוב.

סיגלית 2014

New member
מנהל
ולכן צריך לחשוב ולשקול דברים מהראש ולא מהבטן

בדיוק איך שהצעתי לו. לא חושב?

ביחסי אנוש צריך לפעול מהרגש

אם אוהבים בן-זוג, לא בוגדים בו. צריך גם מוסר, שאם יכירו אישה נשואה לא יבגידו אותה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תגיד אתה אמיתי?

אתה צריך לרשום לפני כל דבר שלך את המילה "לדעתי" כי המילים שאתה בחור והמשפטים שאתה כותב הם מאד חדים ונחרצים : "אסור" "בשום פנים ואופן"... וכדומה,
למרות שאחרים חושבים אחרת ממך. שמת לב שבהודעתי הראשונה כתבתי תשובה מאד כללית? ואתה בתגובתך להודעתי שללת אותה בכלל.....

אתה יודע, יש אנשים ללא מוסר. יש אנשים שרע להם בנישואים ומחפשים מוצא אחר. יש אנשים שעושים כל מיני דברים מתוך שעמום. ואני לא חושבת שיש לכתוב אם הם צודקים או לא ואם זה טוב או "אסור בשום פנים ואופן" כי לדעתי זה לא במקום.

דבר נוסף, אני מבינה את כוונתך (וכבר כתבתי שאני לא חושבת הפוך ממך) ולכן אני מרשה לעצמי לומר שאתה לא מסביר את עצמך בצורה נכונה. החשיבה היא ממש לא מהרגש. אלא מהראש: ההיגיון, הרציונל, וכן, גם המוסר.
לחשוב מהרגש, מהבטן זה לחשוב מהיצר. בא לו לטעום מישהי אחרת והוא יעשה את זה מבלי לחשוב פעמיים. זו לא הכוונה. הכוונה הייתה שיש להפעיל שיקול דעת ולקחת בחשבון כל מיני גורמים, כמו: אם הוא מסוגל בכלל לנהל קשר נוסף מחוץ לנישואים, שהדבר יגרום לפגיעה בחיי הנישואים שלו, אולי עדיף לו להשקיע ביחסים עם אשתו ועוד......

אני לא מחדש שום דבר

ידוע שבחברה שלנו אסור לבגוד, בעיקר בנישואין. זוגות מחליטים שהם מוכנים שתהיה בהם בגידה זה משהו אחר, אבל גם זה לדעתי לא טוב.

sani48

New member
בחברה שלנו לא אסור כלום

ואני משער שיותר מ50 אחוז מהזוגיות בוגדים אחד בשני,לא כולם אנשים מוסרים ולכל אחד יש את הגבולות שלו ואת הסיפור חיים שלו,אישית אני גם חושב שזה גועל נפש

ודאי שאסור

אסור לרצוח, אסור לגנוב, אסור להכות, אסור לאנוס ואסור לגנוב. אנשים לא מוסריים נוהגים בניגוד לאיסור ומגיע להם עונש. אסור פירושו שחייבים שלא לעשות, לא שלא עושים. גם אם אנשים לא אוסרים על עצמם, החברה והמוסר אוסרים עליהם.

ובכלל

אם מעשה גורם נזק למישהו אחר, הוא אסור. אנשים חשובים כי יש להם רצונות ורגשות, ואסור לאדם לבוא ולהרע להם.

sani48

New member
אסור גם להיות תמים

קודם כל כל מה שרשמתה עכשיו זה לא קשור בכלל לבגידה זה עבירה על החוק שעל זה נענשים(למרות שאם החוקים שיש בארץ גם על זה לא בדיוק נענשים)אבל אין חוק שאוסר על בגידה ואם תבגוד אז במיקרה הכי גרוע הבת זוג שלך תזרוק אותך ,אבל את הסביבה שלך זה לא יעניין ואף אחד לא יעניש אותך בגלל זה,אתה משום מה כניראה חושב שאנחנו חיים באיזה חברה שמרנית אבל המציאות של ימנו שונה לגמרי(אני מדבר באופן כללי תמיד יש גם אנשים מוסרים),חוץ מזה את העקרונות שלנו כדאי תמיד לקבוע על פי מה שאנחנו חושבים ולא על פי מה שהחברה מכתיבה(זה תאמרת שגם אם מבחינת כל העולם זה היה מקובל שאני יבגוד באישתי עדיין לא הייתי עושה את זה לדוגמא)

לא רק החוק אוסר ושומר על המוסר

גם המוסר יוצר איסורים. זה שבת הזוג תעזוב אותו זה עונש מספיק. אסור לנהוג בחוסר מוסריות כמו לבגוד, ומי שעושה את זה צריך להיענש. החברה לא מרשה לבגוד.

לפעמים

ככה ולפעמים ככה
תלוי
וכל אחד שיאמר לך אחרת מתבסס על ענינים שלא בהכרח רלוונטים במקרה שלך.

למעלה