מה עושים?

lotti

New member
מה עושים?

שלום לכולם,

לא מזמן קיבלתי את הציון של הבחינה שביצעתי במועד דצמבר 2013.

חשוב לציין כי זאת לא הפעם הראשונה שאני נבחן- כבר ניגשתי במועד יולי 2013 וקיבלתי 642 (120 מילולי, 123 אנגלית, 131 כמותי)
באותו מועד הרגשתי שלא באתי מספיק מוכן, ניחשתי לא מעט, נתקעתי בחלק מהאנסינים, לא סיימתי את החיבור- והתוצאה הייתה בהתאם.

לבחינה האחרונה למדתי לבד, עם ספרים שקניתי ממישהו אחר.
הרגשתי שהשתפרתי מאוד, ושהבנתי את החומר בצורה הרבה יותר עמוקה ממקודם.

כאשר הבחינה הגיעה- הרגשתי שזה היום שלי.
לא רק שהפעם סיימתי את החיבור, גם היו לי איזה 5 דקות אקסטרה כדי לבדוק אותו.
בנוסף, כל הפרקים הלכו לי באופן חלק, פרט לפרק האחרון שבאמת היה די קשה.
אך מה שבאמת ייחד את הבחינה הזאת, לטעמי, היה כמות הניחושים הנמוכה: בשבעת הפרקים הראשונים היו לי משהו כמו שבעה ניחושים, כאשר רק בפרק האחרון, אשר לדעתי היה הקשה מכולם, סיימתי עם ארבעה ניחושים (והוא היה פרק מילולי- התחום החלש שלי). זאת כמות הניחושים הנמוכה ביותר שהייתה לי מבין כל הסימולציות שתרגלתי. במועד יולי 2013, כמות הניחושים שלי הייתה גבוהה בהרבה.

לפני הבחינה השנייה ביצעתי 10 סימולציות שבהן קיבלתי ציונים בטווח של 640-690.
ממועד דצמבר 2013 יצאתי בתחושה הרבה יותר טובה מכל הסימולציות שביצעתי- כולל אלה שקיבלתי בהן 680 ו-690.
בסך הכול ביצעתי קרוב ל20 סימולציות (כולל הפסיכומטרי הראשון), ולא זכורה לי סימולציה אחת שהלכה לי כל כך חלק כמו מועד דצמבר 13.
יצאתי מהמבחן עם תחושה של 700, כשהציון שאני צריך הוא 665-670.

לפני כשבועיים (אם אני לא טועה), הופתעתי לגלות שקיבלתי רק 641 (123 מילולי, 126 אנגלית, 126 כמותי).
את הציון במילולי אני עוד מסוגל להבין (פרק אחרון שבו התקשיתי מעט), אך הציון שקיבלתי בכמותי ובמיוחד הציון שקיבלתי באנגלית נראים לי חסרי כל קשר למה שביצעתי במבחן.
באופן אירוני, הציון שקיבלתי כאן נמוך בנקודה מהציון במועד יולי 13- על אף שההבדל ביכולתי בשני המועדים הוא עצום.

הייתי בטוח כמעט במאה אחוז שלא הייתה לי הסטה במבחן, אך כן חשבתי שאולי הסימון שלי בחלק התשובות היה חלש ולכן הסורק לא קרא אותן.
לכן, הגשתי ערעור- אך המרכז הארצי החזיר לי תשובה שלא היו תשובות שסומנו באופן חלש מדי בבחינתי, ואף הוסיף כי לא היה סימן להסטה.
עצם זה שלא הייתה בעיה טכנית בבחינתי, ושהציון שקיבלתי משקף את יכולתי במבחן, נראה לי תמוה.

אז כן, אני יודע שמדובר במבחן יחסי ושהציון שלך תלוי בנבחנים האחרים, אך איני חושב שהיה הבדל רציני ברמה בין מועד יולי 13 המתואם לדצמבר 13 המתואם.
פרט לנושא החיבור שהיה נוח יותר במועד דצמבר 13, לא ראיתי שום הבדל ברמת הקושי (אפילו נראה היה לי שיש דמיון גדול באופי השאלות).
בנוסף, החיבור שביצעתי ביולי 13 לא היה טוב כל כך, בעוד שבמועד דצמבר 13 החיבור שרשמתי היה הטוב ביותר שלי אי פעם, לפחות לדעתי.
לכן, גם ההבדל בנושא החיבור מתקזז מבחינתי.
אופציה נוספת היא שרמת הנבחנים במועד דצמבר הייתה גבוהה בהרבה, אך קשה לי להאמין שההבדלים עד כדי כך משמעותיים.

בקיצור, מה אפשר לעשות במצב כזה?
קשה לי מאוד להאמין שביצעתי כל כך הרבה טעויות לא מחויבות, במבחן שהלך לי כל כך חלק.
אפילו אם טעיתי בכל הניחושים שביצעתי, זה עדיין לא מצדיק את הציון שקיבלתי בפרקים בכמותי ובאנגלית (שבהם היו לי מעט מאוד ניחושים, אם בכלל).

האם יש דרך לבקש לראות את טופס התשובות, למשל? או שהכול אבוד לאחר שהערעור לא הצליח?

למעלה