מה עושים?

אני1020

New member
מה עושים?

שלום, אני חיילת בת 19 וחצי וכשהייתי קטנה הייתי גולשת המון בפורומים.. איפשהוא בגיל 15-16 הפסקתי והרגשתי צורך לבדוק שוב את העניין. כמובן שהצורך הזה נובע מבעיה שמציפה אותי ונורא שמחתי לפגוש בפורום הזה, אני רואה שיש יחס לכל אדם, כל בעיה וזה באמת מחמם את הלב. אז ככה (לא יודעת מאיפה להתחיל...): התגייסתי לפני שנה וקצת ואני מאוד מרוצה מהמקום שאני משרתת בו, העבודה שאני עוסקת בה והאנשים שאני נמצאת איתם כל השבוע (אני בבסיס סגור). במהלך השירות שלי בצבא גיליתי בעצמי תכונות שאני נורא מתגאה בהם ביני לבין עצמי. גיליתי שאני מסוגלת להשתלב בכל מסגרת שהיא ומתרגלת אליה ונהנית ממנה נורא מהר. די קל לי לפתח קשר עם אנשים ואני מוצאת את עצמי נפגשת עם בנות מהטירונות ומהקורס ומשתדלת לשמור על קשרים טובים עם אנשים שרוצים בקשר איתי. אני לא יודעת לאפיין את הבעיה שלי ולהסביר אותה במילים..אז סילחו לי אם זה יוצא מסורבל. במהלך השבוע בבסיס אני באמת נהנית אפילו שלפעמים נמאס לי מהעבודה ואני רוצה כבר חופש ואז אני מגיעה הביתה וכמעט תמיד אני מרגישה רע. אני רבה המון עם אחותי ואמי ומתאכזבת מחברות שלי ובאמת עוברת לשניה מחשבה בראש שעדיף היה לי להישאר בבסיס. אני מרגישה הרבה לבד, אפילו כשאני ביחד עם חברות ומשפחה. ומכאן אני אעבור לספר על מערכות היחסים שלי: אחת. נמשכה חודשיים וחצי. לא עשינו כמעט כלום (בפן המיני) ופשוט חתכתי את זה כי לא הרגשתי שהוא הבן אדם הנכון בשבילי. מאז לא היה לי אף אחד ודי נפנפתי מעליי גברים אחרים שהציעו לי לצאת איתם.. כמעט אף פעם לא היו לי ידידים, רק בצבא התחלתי לרכוש ידידים.. כשאני חוזרת מבילוי עם חברות שחלקן במערכות יחסים, אני תמיד מרגישה פספוס כזה שהן הולכות עכשיו לישון ביחד עם החבר, לקום איתו ולבלות איתו ולי אין אף אחד ואז אני מתחילה לרחם על עצמי וזה באמת כבר מוציא אותי מדעתי. אני מרגישה שאני מוכנה לזה אבל בכל זאת כל אחד שמתחיל איתי אני דוחה, כי במוחי אני מציירת את 'האחד'. אני כל כך רוצה להרגיש אהבה כלפי מישהו וללכת איתו עד הסוף, לספר לו הכל. כי לא קיים בן אדם שאני מרגישה שאני יכולה לספר לו הכל (בגלל זה אגב אני כותבת בפורום הזה). אני לא יודעת להסביר את זה אבל כשאני בבסיס אני מדברת מלא ומספרת סיפורים ובאמת מלאת סבלנות אבל כשאני מגיעה הביתה לרוב אין לי כוח לדבר עם ההורים שלי וגם לא עם אחותי וזה מתסכל אותם וגם אותי.. לפעמים אני לא מבינה את עצמי.. אוי זה נשמע כל כך מתוסבך.. אנשים שמכירים אותי הרבה זמן וחברות שלי שרואות אותי כל יום בצבא לא מכירות את הצד הזה בי. לפעמים כשאמי מתעצבנת עליי יוצא לה (אני לא יודעת אם במודע) - 'את מתוסכלת' 'בחיים לא תהיי מאושרת' ואז כשאני שוקעת בדיכאון אני באמת מתחילה להאמין בזה וכל כך רוצה לשנות את זה. ממש חפרתי. מקווה שלמישהו היה כוח לקרוא את זה... תודה ושנה טובה :)

שלום לחיילת 1020 -לי נראה מדברייך קודם כל

שאין הצדקה שתייסרי את עצמך בביקורת עצמית יתר על המידה. לדעתי את למעשה נמצאת בתהליך טבעי ובריא של התבגרות,וחוויותייך תואמות את מצבם של רבים מבני גילך.חשוב ביותר שתדלגי על אמירות אימך ("את מתוסכלת"...) שהן לא מבוססות על האמת הפנימית שלך,אלא על השערותיה מכך שהיא רואה אותך עם מצבי רוח משתנים. דילוג זה על דבריה חשוב מאוד לבריאותך הנפשית,כי היא דוחקת אותך לפינות לא טובות עבורך. את בוודאי שואלת כעת את עצמך - מאיפה הבחור הזה מסיק את מסקנותיו...
,אז העובדה שאת משתלבת היטב בחברה החדשה שנוצרה לך במסגרת הצבא לעומת הכעסים בבית הורייך גם עם אחותך...,הם סימן לדרך החדשה שאת סוללת לעצמך ביציאה ממסגרת הבית כילדה לכיוון של בוגרת עצמאית.אם תתיחסי לקורה אותך בצורה חיובית,תראי שאת האנרגיות הטובות שלך את צריכה להשקיע ב"עולמות החדשים" שאת יוצרת סביבך - בצבא,עם החברה בבילויים וכו' וכו'.תיצרי לך ידידויות חדשות מבין אלה שמוצאים חן בעינייך כך שתרגישי כייף להיות במחיצתם,ומהבית והסובב אותו - תורידי הילוך מבחינת האנרגיות שתשקיעי בהם,כי כנראה הם מושכים אותך כלפי מטה במקום כלפי מעלה - לא כמו שקורה בבתים רבים אחרים,בהם ההורים ובני המשפחה האחרים דווקא תומכים,עוזרים,אוהבים ומבינים את קשיי ההסתגלות לתהליך העצמאות והבגרות שבניהם או בנותיהם חווים כמוך,ואז מקבלים חיזוקים אישיים העוזרים רבות למתבגר בדרכו החדשה. כעת לגבי קשר עם בנים.מה שקורה לך קורה בגילאים שונים,זה מסע שצריך ללמוד להתמודד עימו.ככל שתרחיבי את הקשרים עם בני גילך ,כך גם יגדל הסיכוי שלך להיתקל באותם בנים שימצאו חן בעינייך ואת בעיניהם.את תיווכחי שפתאום זה קורה לך בזרימה חיובית וטבעית שלא היית מוכנה להם ופתאום הופיעו.מה שכן,כדאי שתעבדי על עצמך להיות יותר משוחררת בהיכרויות עם בנים ולא לפסול על הסף,אלא לתת קצת זמן להיכרות קרובה יותר עם הבחור,וע"פ התפתחות הדינמיקה ביניכם תחליטי להמשיך או לא בקשר.יתכן שמשום שאת "חותכת" מהר מידי,את לא מאפשרת לעצמך ולקשר להתפתח.ככל שתתנסי יותר ותתני לעצמך חירות נפשית לזרום עם ההיכרות,תחושי יותר משוחררת להדק או להרפות מבן זוגך. בקיצור - לכי עם תחושותייך הטבעיות,הרחיבי קשרים עם בנות ובנים,ואני בטוח שברגע שתתקלי בבחור הנחמד שתמצאו חן אחד בעיני השניה הכל ישתנה כהרף עין,והופ....תרגישי נהדר
בהצלחה.

אני1020

New member
היי

חשוב לי נורא לציין שאמא שלי היא אדם נהדר והיא כן מעודדת, תומכת ודואגת. פשוט לקחתי את כל הדוגמאות הקיצוניות.. אני פשוט מרגישה לפעמים שמשהו דפוק בי. למה אני לא מצליחה ליצור רושם על הבנים שאני כן מתעניינת בהם.. מה הם רואים בבנות אחרות שלא רואים בי.. אולי אני משדרת משהו לא נכון. ואז אני נאבדת ומסתבכת בתוך עצמי. ובאמת תודה על כל העצות האלה!! אני בן אדם שקשה לו ליישם דברים כאלה וזה נראה לי כמו דיבורים באוויר. אני גם חושבת על זה י-ו-ת-ר מדי. שוב המון תודה ושיהיה שבוע נהדר (אם לוקח לי המון זמן לענות זה בגלל שלא אהיה מחוברת בשבוע הקרוב..).

nutmeg

New member
אוקיי

תיארת פחות או יותר איך עובר עליך שבוע תיארת את עצמך בשני הקשרים צבא ובית אמרת מה אמא שלך אומרת עליך אמרת שלמרות שאת תקשורתית במשך השבוע, אין לך אדם אחד שאת מרגישה שהוא אחד עבורך או בכלל מישהו קרוב שאת יכולה לספר לו הכל רק שכחת להגיד מה את שואלת או מה היית רוצה לשמוע מחברי הפורום

אני1020

New member
..

שאלה כללית שהייתה הנושא של ההודעה: "מה עושים?" כי אני לא יודעת. הייתי רוצה לפנות לפסיכולוג אבל אני קצת מתייבשת לבקש את זה מההורים שלי וזו הוצאה גדולה, בייחוד שיש לי בקשות קודמות.. אני נורא רוצה לפתור את הבעיות האלה ולמצוא את הדרך שלי להיות מאושרת, ואולי זה קשה להשיג את זה בדרך כזו אבל לפחות אנסה. שבוע טוב (ואם יש למישהו עצות / שאלות אז הוא מוזמן לשלוח לי במסר כי אני לא אהיה מחוברת עכשיו שבוע בגלל הצבא.. תודה!)

גרא.

New member
אני1020,כחיילת,את יכולה לפנות לקב"ן היחידה

בכדי לשתף אותו במה שעובר עלייך,ההתלבטויות,הרגשות,הספקות,וכל מה שאפשר להגיע אליו בשיחות טיפוליות.לעיתים גם חברה טובה וקרובה אלייך,יכולה לעזור לך בהקשבה,בעצה מנסיונה שלה,בהרבה מקרים זה עוזר. אפשרות נוספת שאינה כרוכה בהוצאה כספית,זה להתקשר לער"ן חיילים (עזרה ראשונה נפשית) טל' 2201 .אם את מרגישה מאד לחוצה,מבואסת וזקוקה לאוזן קשבת,ער"ן כזה עשוי מאד לעזור.

למעלה