מה עושים?

מיכל75

New member
מה עושים?

אני לפני סיום הבנייה ונשארו בבית תיקוני צבע וטיח וגם בחומות. החוזה של הקבלן שלי נגמר בסוף אוקטובר ועשינו טעות כשלא רשמנו פיצוי על איחור. צריך להדגיש זה לא קבלן מפתח,הוא בנה את השלד והעבודות הרטובות(טיח,צבע,ריצוף ומדרגות) שאר בעלי המקצוע כבר סיימו. כל שבוע הוא מבטיח שהשבוע יסיימו ו...כלום. ברור לי שיגיע יום חמישי ועדיין יהיו דברים שצריך לעשות. אנחנו בדילמה גדולה אם כדאי להוציא אותו כי ברור שלהביא מישהו אחר עכשיו גם יעלה יותר. עדיין לא שילמנו לו כמובן את התשלום האחרון. מה אתם ממליצים לעשות? תודה מראש.

fireman

New member
אחת הבעיות הנפוצות ביותר בבניה

הבונים משאירים לסוף סכום חובה לקבלן שנמוך מערך העבודות שהוא צריך לבצע ובסוף הוא בורח. תמיד צריך להחזיק ביד חובה של תשלום שבערכה גבוהה יותר מעלות העבודה שנשארה לו לבצע. בכל מקרה, אל תשלמו לו שקל מעבר למה ששילמתם עד כה, אתם לא תראו עבודה ולא תראו כסף. תתקשרו אליו מחר בבוקר, תגידו לו שאם עד יום חמישי הוא לא מגיע לסיים את העבודות אתם רואים בכך הפרה של החוזה, אתם לא משלמים לו את מה שאתם חייבים לו ואתם מביאים קבלן אחר להשלים את העבודות. אני מקווה שאתם מחזיקים אצלכם סכום מספיק גדול, כזה שיגרום לו להגיע ולבצע את העבודה.

מיכל75

New member
סכום יתרה

הסכום שהשארנו יותר גבוה מעלות העבודות שעליו לסיים ולכן אני לא מבינה את זה כי האינטרס הברור שלו היה צריך להיות לעבוד כמה שיותר מהר. את השיחה איתו עשיתי אתמול ואמרתי לו שעד יום חמישי אני רוצה את הפועלים בחוץ. כדאי לשלוח מכתב מעורך דין? הבעייה שעל הכול הוא אומר אין בעייה ובפועל לא קורה כלום. תודה.

fireman

New member
לא לא לא....שום עו"ד

כי מה שיצא בסוף זה שהעבודה לא תתבצע, הוא לא יקבל את הכסף, בבית המשפט תיגררו חודשים (גם בתביעות קטנות) ואם בסופו של דבר הוא יעשה את העבודה, היא תעשה בכדי לצאת מידי חובה. הצבת אולטימטום בכתב לרשותו X ימים\עד יום X להשלים את כל עבודות הבניה שנותרו ועליו לסיים לבצע. אם עד לתאריך\יום הנקובים לא יבוצעו העבודות יחשב הדבר להפרת חוזה והמשך העבודה תועבר לקבלן אחר

happy

New member
אז זה מאוד פשוט

לשלוח לו מכתב רשום (אני שלחתי עם שליח ) ולוודא טלפונית שהוא הבין שאם עד יום חמישי הוא לא מסיים את כל העובודות שנשארו אתם לא משלמים את יתרת הכסף ולוקחים משהוא אחר לסיום העבודות ובזה העבודות שלו מולכם יסתימו וגם התשלום שלכם. תראי איך תוך יום הוא יסיים הכל.

לא להאמין למילים שלו - רק למעשים בשטח

כנראה שהוא לחוץ עם עבודה אחרת יותר חשובה ויותר מכניסה ומתאים לו לוותר על סיום העבודות אצלך

למעלה