כבר קבלנו שני מכתבים שהוא התנהג באלימות פעם אחת החזיר בחזרה פעם שניה נתן מכה לילד שהעליב חברה שלו אתמול גילנו שיש לו קרחת בראש הוא תלש לעצמו שערות עד עכשיו אף פעם לא קבלנו עליו תלונות אני אנסה לדבר מחר עם המורה משהו עובר עליו הוא לא מדבר יש לכם רעיון?
מאוד עצבני האם זה היה ככה גם בעבר עם לא יש משהו או מישהו שמציק או מאיים על הילד איני רוצה להפחיד תנסי לדובב אותו או בעלך תלוי עם מי שהו הכי פתוח אפילו לא בבית אלא תצאו איתו תבדקי מה היה פשר תלישת השיערות אולי לא מתייחסים אליו וככה יש לו תשומת לב יותר גדולה בהצלחה
הוא אומר שכיף לו הוא הולך בלי בעיות להסעה זה פעם ראשונה שזה קורה מחר אני לוקחת אותו מבית הספר ואנסה לדבר עם המורה הוא יודע שהוא יכול לומר לנו הכל שאלתי אותו אם הוא רוצה לדבר עם משהו אחר ניטרלי הוא אמר שלא
וילד שתולש לעצמו שערות זה עניין אחר. בקשר לנושא המכות צריך פשוט להבהיר הן בבית הספר והן בבית שמכות לא מקובלות וזהו. אצלינו בבית הספר יש נוהל למניעת אלימות ויש בו מדרג של תגובות ובבית הספר משתדלים לעבוד לפיו. כל ילד מקבל בתחילת השנה את הנוהל - קורא אותו ביחד עם ההורים, והן ההורים והן הילד חותמים על הנוהל. בקשר לנושא השני - ילד שמגיב בצורה כזאת מעיד על איזהשהיא מצוקה והייתי פונה ליועצת ומשוחחת איתה על זה. יכול להיות שהרבה יותר קשה לו ממה שהוא מראה כלפי חוץ והוא מפנה את הלחצים האלה כלפי עצמו (תלישת שערות היא מעין פגיעה עצמית).
אח"כ נקבע פגישה גם הפסיכולוגית של בית הספר בקשר לאלימות עלי היא לא מקובלת והוא יודע את זה הסברתי לו שהידים הם ללטף או ליצור לא להרביץ וזה לא עובר על סדר היום. במיוחד כאשר הוא במסגרת שיש מובגרים מסביב שניתן לפנות אליהם אני חושבת שיש לו מעין הרגשת אחריות על הבנות שבאו איתן לבית הספר כאילו הוא מרגיש שהוא צריך לשמור עליהן (אנחנו הרבה ביחד מטיילים ואנו האמהות חברות טובות )
אני לא בטוחה שהמורה תוכל לעזור לכם, נשמע שהילדון שלך במצוקה וזקוק לעזרה מקצועית. מסכנצ'יק. בינתיים אני מציעה לא להעניש אותו אלא לנסות להכיל את הקושי שלו וברור שקשה לו.
היא ראתה אותי ואמרה לי להשאר כי יש משהו חיובי לומר הוא התנהג יפה והשתתף עדכנתי אותה על זה שהוא תולש שערות שבעבר הוא מעולם לא התנהג באלימות ושיש לי מפגש עם היועצת היא תדבר עם המדריכה של הרכיבה הטיפולית, היא אמרה בקשר לאלימות שאולי הוא בודק גבולות בנתיים עלפי בקשתו אני שמה לו ג'ל על השער שלא יראו את הקרחת הקטנה אולי הוא יהה קצת לחוץ כי אני לא הרגשתי טוב והייתי בהרבה בדיקות שלא היו הכי טובות והיתי די לחוצה, לא הרגשתי טוב (אני מושתלת כבד והתוצאות שלי התחילו להשתולל ואתם יכולים להבין שזה מלחיץ) אתמול שלקחתי אותו אמרתי לו שעשו לי בדיקות והכל בסדר ואני בריאה לחלוטין
אני זוכרת שכתבת שיש לך בעיה רפואית ועכשיו אני מבינה במה מדובר. תשמרי על עצמך. אני חושבת לעצמי שבטח גם הבעיה הרפואית שלך רובצת על כתפי הילדון הזה, גם אם הוא לא מראה. לא פשוט.
אליו הוא הולך הלכתי לתחנת השרות הפסיכולוגי באיזור שלנו דרום תל אביב ומכיון שהילד הולך לבית ספר אל אזורי התחנה היא ביפו כאשר שאלתי האם ילדים מצפון תל אביב גם מפנים לשם היא אמרה לי שאותם הההורים שולחים לפסיכולוג פרטי בכל מקרה אני מחכה לטלפון מה פסיכולוגית של בית הספר נראה מה יהיה