מה עושים

אלינקה

New member
מה עושים

כבר קבלנו שני מכתבים שהוא התנהג באלימות פעם אחת החזיר בחזרה פעם שניה נתן מכה לילד שהעליב חברה שלו אתמול גילנו שיש לו קרחת בראש הוא תלש לעצמו שערות עד עכשיו אף פעם לא קבלנו עליו תלונות אני אנסה לדבר מחר עם המורה משהו עובר עליו הוא לא מדבר יש לכם רעיון?

dor and more

New member
לנסות לגרום לו לדבר,

למצוא זמן שלך ושלו, לקחת אותו לטייל משהו מעניין, אם אפשר עם הרבה מים, ותוך כדי לראות איפה אפשר לדבר בלי ללחוץ . זאת דעתי.

smailytal

New member
זה מראה שהילד

מאוד עצבני האם זה היה ככה גם בעבר עם לא יש משהו או מישהו שמציק או מאיים על הילד איני רוצה להפחיד תנסי לדובב אותו או בעלך תלוי עם מי שהו הכי פתוח אפילו לא בבית אלא תצאו איתו תבדקי מה היה פשר תלישת השיערות אולי לא מתייחסים אליו וככה יש לו תשומת לב יותר גדולה בהצלחה

mazy

New member
וואוו...

כבר קרה בעבר שהוא תלש לעצמו שיער??? זה מעיד על מצוקה מאד קשה. נסי לברר איתו למה עשה זאת??? באיזו סיטואציה?? עושה רושם שהוא נתון בלחץ.

אלינקה

New member
אני פשוט לא יודעת

הוא אומר שכיף לו הוא הולך בלי בעיות להסעה זה פעם ראשונה שזה קורה מחר אני לוקחת אותו מבית הספר ואנסה לדבר עם המורה הוא יודע שהוא יכול לומר לנו הכל שאלתי אותו אם הוא רוצה לדבר עם משהו אחר ניטרלי הוא אמר שלא

מחשבות

New member
מה שאת כותבת אינו פשוט כלל וכלל. את חייבת

להיות עם היד על הדופק ובקשר הדוק מאוד עם המחנכת ואפילו יועצת בית הספר.

ילד שמתנהג באלימות כמו שאת מתארת זה עניין אחד

וילד שתולש לעצמו שערות זה עניין אחר. בקשר לנושא המכות צריך פשוט להבהיר הן בבית הספר והן בבית שמכות לא מקובלות וזהו. אצלינו בבית הספר יש נוהל למניעת אלימות ויש בו מדרג של תגובות ובבית הספר משתדלים לעבוד לפיו. כל ילד מקבל בתחילת השנה את הנוהל - קורא אותו ביחד עם ההורים, והן ההורים והן הילד חותמים על הנוהל. בקשר לנושא השני - ילד שמגיב בצורה כזאת מעיד על איזהשהיא מצוקה והייתי פונה ליועצת ומשוחחת איתה על זה. יכול להיות שהרבה יותר קשה לו ממה שהוא מראה כלפי חוץ והוא מפנה את הלחצים האלה כלפי עצמו (תלישת שערות היא מעין פגיעה עצמית).

אלינקה

New member
ביום ראשון יש לי פגישה עם היועצת

אח"כ נקבע פגישה גם הפסיכולוגית של בית הספר בקשר לאלימות עלי היא לא מקובלת והוא יודע את זה הסברתי לו שהידים הם ללטף או ליצור לא להרביץ וזה לא עובר על סדר היום. במיוחד כאשר הוא במסגרת שיש מובגרים מסביב שניתן לפנות אליהם אני חושבת שיש לו מעין הרגשת אחריות על הבנות שבאו איתן לבית הספר כאילו הוא מרגיש שהוא צריך לשמור עליהן (אנחנו הרבה ביחד מטיילים ואנו האמהות חברות טובות )

מחשבות

New member
יכול להיות שהוא במצוקה והאלימות שלו אינה

נשתלטת. דיבורים לא יעזרו.

אלינקה, את חייבת לפנות לאיש מקצוע.

אני לא בטוחה שהמורה תוכל לעזור לכם, נשמע שהילדון שלך במצוקה וזקוק לעזרה מקצועית. מסכנצ'יק. בינתיים אני מציעה לא להעניש אותו אלא לנסות להכיל את הקושי שלו וברור שקשה לו.

אלינקה

New member
נפגשתי אם המורה

היא ראתה אותי ואמרה לי להשאר כי יש משהו חיובי לומר הוא התנהג יפה והשתתף עדכנתי אותה על זה שהוא תולש שערות שבעבר הוא מעולם לא התנהג באלימות ושיש לי מפגש עם היועצת היא תדבר עם המדריכה של הרכיבה הטיפולית, היא אמרה בקשר לאלימות שאולי הוא בודק גבולות בנתיים עלפי בקשתו אני שמה לו ג'ל על השער שלא יראו את הקרחת הקטנה אולי הוא יהה קצת לחוץ כי אני לא הרגשתי טוב והייתי בהרבה בדיקות שלא היו הכי טובות והיתי די לחוצה, לא הרגשתי טוב (אני מושתלת כבד והתוצאות שלי התחילו להשתולל ואתם יכולים להבין שזה מלחיץ) אתמול שלקחתי אותו אמרתי לו שעשו לי בדיקות והכל בסדר ואני בריאה לחלוטין

אלינקה, תרגישי טוב.

אני זוכרת שכתבת שיש לך בעיה רפואית ועכשיו אני מבינה במה מדובר. תשמרי על עצמך. אני חושבת לעצמי שבטח גם הבעיה הרפואית שלך רובצת על כתפי הילדון הזה, גם אם הוא לא מראה. לא פשוט.

תרגישי טוב ורפואה שלמה.

הם מרגישים הכל הילדים האלה, גם אם לא אומרים להם מפורשות. יכול להיות שזו הדרך שלא להוציא החוצה את הדאגות.

אלינקה

New member
הידעתם שהשרות הפסיכולוגי לילד תלוי בבית הספר

אליו הוא הולך הלכתי לתחנת השרות הפסיכולוגי באיזור שלנו דרום תל אביב ומכיון שהילד הולך לבית ספר אל אזורי התחנה היא ביפו כאשר שאלתי האם ילדים מצפון תל אביב גם מפנים לשם היא אמרה לי שאותם הההורים שולחים לפסיכולוג פרטי בכל מקרה אני מחכה לטלפון מה פסיכולוגית של בית הספר נראה מה יהיה

למעלה