מה עושים?

נייזק

New member
מה עושים?../images/Emo18.gif

היי קוראים לי עדי ולא מצאתי מקום יותר מתאים לכתוב את זה
אז ככה- אני עוברת לברזיל עוד פחות מחודשיים ואני ממש ממש מפחדת. לעזוב חברה שבה המעמד החברתי שלי בטוח ולהתחיל הכל מההתחלה עוד פעם, לעזוב את כל החברים כאן וקשרים באמצע. וזה מקום חדש, שבחיים לא הייתי בו. ופתאום אני הולכת לחיות בו, וללמוד בו. והנסיעה הזאתי מנפצת לי המון חלומות. כל הקטע של ההדרכה בצופים-כמה שזה נראה מטופש
זה אחד הדברים שהיו ממש חשובים לי, וזה ממש מתנפץ. אני מפחדת. מה עושים?

../images/Emo24.gif

דבר ראשון, ברוכה הבאה לפורום. כל שינוי בחיים מפחיד, במיוחד אם זה שינוי כזה שאת לא יודעת מה מצפה לך אבל שינוי זה לאו דווקא דבר רע. תחשבי על זה שתכירי המון אנשים חדשים (ועוד ברזילאים!! י-א-מ-י), שתלמדי שפה חדשה, תרבות חדשה ועוד המון דברים כאלה שיוסיפו לך המון המון דברים לחיים. אני עזבתי את ישראל כמה חודשים אחרי שהתחלתי להתנדב במד"א ובתור מורעלת מד"א הדבר היחיד שממש הפריע לי בעזיבה (חוצ מהחברים) זה שאני אצטרך לעזוב את מד"א אבל את יודעת מה? את מגיעה למקום חדש ויש לך כל כך הרבה דברים חדשים להתרכז בהם שאת שוכחת מזה. לגבי חברים, חברים אמיתיים ישארו איתך גם אם תעברי לגור בירח ותמיד יש אינטרנט וטלפונים ונסיעות לארץ וזה בכלל לא נורא. אין מה לעשות עם הפחד הזה (אלא אם כן יש לך דרך להשאר בארץ
), מעבר זה לא כזה סוף העולם ואת אפילו יכולה לראות אנשים פה בפורום שחיים עם זה טוב מאוד. פשוט אל תחשבי שהולך להיות לך רע שם, תחשבי כמה מגניב יהיה לך ושהמון אנשים היו מעדיפים להיות במקומך. בינתיים את מוזמנת להמשיך לקרוא את הפורום בכיף
בהצלחה!

נעמצי

New member
יקירתי,כמה שאני יכולה להזדהות איתך!

קודם כל welcome !
יקירתי, אני עברתי כל מה שאת פוחדת ממנו לפני חמישה חודשים. אבא הודיע לי את זה במהירות ועברתי לגרמניה, למקום שאני לא ידעתי שפה, מנטליות, כלום ( הוא ידע ) ואני פה כבר 4 חודשים. להגיד לך שאין לך ממה לפחד? אני לא יכולה לומר לך כזה דבר כי זה הדבר הכי מפחיד בעולם. תראי, זה שפה שונה לחלוטין, מנטליות אחרת,בי"ס חדש, חברים חדשים. וזה קשה. אבל אם מתאמצים , לאט לאט זה מגיע. וסה"כ כמו שאמילי אומרת יש טלפון ויש אינטנט, ויש מסנג'ר- ואני סתם נואמת כי יש ימים בערב שאני בוכה ונורא מתגעגעת לידידים שלי בארץ, אבל בשביל זה אנחנו פה. כאילו, אני לא הייתי שורדת ומצליחה בלי החבר'ה המדהימים שבפורום הזה. הם הרגיעו אותי, עזרו לי, היו לי קיר לכל העצבים והשטויות שאני עשיתי ועושה ( אני הבן אדם הכי מתוסבך בעולם ) וZ פשוט בגלל שזה משותף לכולנו. עד לפני חודש בערך כל יום לפני הלמודים הקאתי מרוב לחץ, אבל היום אני הרבה יותר בסדר פה. אם אני עשיתי את זה, את בטוח יכולה. ובקשר לצופים, יש גם בחו"ל צופים ( מן הסתם גם בברזיל יש תנועות נוער ) וכל מיני מקומות שאפשר להדריך ולתרום ולעזור. אני יודעת שזה נראה לא מציאותי, ואני רק בשבועיים האחרונים רואה מה שאני כותבת. בשפה נורמלית אני אומר לך שמן הסתם ההתחלה תהיה קשה, כואבת והכל אבל לאט לאט הענינים מתחילים קת להסתדר.......... כמו שלי גם לך זה עוד יהיה......

נייזק

New member
טודע../images/Emo18.gif

הודיעו לי כבר לפני חצי שנה שאני עוברת בלי שאלו אותי-אבל זה היה מצב שלא יכולתי להגיד לו כי אחרת זה היה דופק את המשפחה כולה. אני מפחשת מכל הדברים החדשים. למעבר לחטיבה פחדתי, אז לארץ חדשה? בכלל... זה לא הקטע של הצופים. זה הקטע של להדריך בשבט שגדלתי בו.היו לי כל כך הרבה חלומות על זה. הלוואי... טודע עוד פעם

וואיייייייי

רק עכשיו קראתי את ההודעות האלו... אני ממש חייבת לזוז אז אני אענה מחר כשאני אחזור מהביצפר לילה טוב.

sivani

New member
היי חמודה,ברוכה הבאה

אני קודם כל אגיד שגם אני יצאתי לקורס מד"צים, אומנם של הנוע"ל-וזה היה בערך כל חיי ב-3 השנים האחרונות (הנוע"ל) ועזבתי בדיוק לפני שנת ההדרכה הראשונה של כיתה י'.ואני מרגישה שפספסתי,ובגדול. אני יכולה להגיד לך,שגם לי ממש לא טוב פה.אבל אולי לך ילך יותר טוב,אני מניחה שכן. זה פשוט תרבות דפוקה של אמריקאים\קנדים הצבועים שיש פה,ואני די בטוחה שבברזיל זה שונה. גם לי היה מאוד מאוד קשה לעזוב את הארץ,היו לי המון המון חברות קרובות,משפחה,הנוע"ל. לא הבנתי למה לעזאזל אני קמה ועוזבת את מה שבניתי במשך 15 שנות חיי. וגם היום אני לא מבינה. אין לך מה לפחד,אבל תזכרי שלמרות הכל אם תבואי לשם עם גישה שלילית-לא יצא לך מזה יותר מדי ואת רק תסבלי! אני מבטיחה לך שאת תתגעגעי לחברות,ומאוד יחסר לך. ואני לא אבוא ואומר לך לשכוח מהן ולנתק קשר, כי זה הדבר האחרון שאת צריכה לעשות. אבל עם זאת,צריכים תמיד להשתדל למצוא חברים חדשים. ואף פעם לא לשכוח את הישנים! א-ף פ-ע-ם. בהצלחה
בהצלחה
סיון

נייזק

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo18.gif

הצופים בשבילי זה כל החיים... (ואני כולה חב', אני עוזרת בהפסקות פעילות בבתי ספר אחרים ומפסידה ימי לימודים בשביל הצופים ועזרה וככה 80% מימי השבוע...) ואני פאקינג לט יודעת איך אני אסתר בלי הצופים. ובכל זאת למרות שצופים זה תנעוה עולמית- להיות בצופים בברזיל? חבל שהם מדברים פורטוגזית...

MissUnKnown

New member
_____

קודם כול תבדקי...אני יודעת שיש שמה קן גדול מאוד(הבנוים דרור) ואני בטוחה שיש שמה עוד...ועם רק השפה זאת הבעיה אז החיים שלך טובים

Julia16

New member
שלום עדי!

תשמעי, אני חושבת שכבר אמרו לך פחות או יותר את מה שצריך להגיד וראיתי שבאמת זה עזר לך קצת, אבל אני הוסיף כמה דברים. תראי, ברור שיהיה לך קשה בארץ החדשה, אין טעם להכחיש או לסלף את העובדה הזאת. כולנו עברנו את זה ועברנו הרבה מאוד קשיים והתמודדנו עם כל מיני בעיות. בקשר לפחד שלך, זה מובן בהחלט, אבל את צריכה כבר עכשיו לעבוד על עצמך ולהגיד לעצמך שאת הולכת להתמודד עם זה בצורה הכי טובה ולהשיג מזה את המיטב. זה מקום חדש, נכון, ואת אומרת שתמיד היה לך קשה מאוד עם מקומות חדשים. אז תחשבי עלך זה בצורה כזאת: בחיים שלך את תמטרכי עוד הרבה פעמים להיכנס למקומות חדשים ולהתחבר ולהכיר אנשים חדשים ואין לך ברירה. בין אם זה יהי בצבא, באוניברסיטה או במקום עבודה. את תצטרכי להיות עצמאית ולדעת איך להתמודד עם העובדה הזאת, וכדאי שתתחילי מעכשיו, לא? תחשבי על זה שהמעבר הזה מאוד ישנה אותך ויבגר אותך ויעזור לך להתמודד עם סיטואציות חדשות ולא מוכרות. בקשר לניפוץ חלומות, אין מה לעשות. נכון שתיכננת הרבה דברים לעתיד, דברים שקשורים לחיים שלך בישראל, אבל תחשבי על זה שיפתח בפנייך עולם חדש לגמרי שבטוח גם שם את תגבשי חלומות ותתכנני לעשות דברים. לעזוב את החברים- זה באמת מאוד קשה. ועוד יותר יהיה לך קשה כי רוב הסיכויים שתרגישי קצת אבודה בחצי שנה-שנה הראשונה שלך (אני לא באה לדכא אותך, אני רק מכינה אותך למציאות החדשה, סורי..) ואת מאוד תצטרכי אנשים וחברים להיות איתם. אני מקווה בשבילך שתכירי אנשיךם חדשים, אבל אם לא (ולפעמים קורה שלא ודברים פשוט לא מסתדרים) את תריכה לשמור על קשר עם החברים שלך מישראל כמה שיותר בין אם זה באייסי, טלפון או מכתבים ולשאוב מזה כוח, אין לך ממש ברירה. בקשר להדרכה בצופים, כן, אני מבינה שהיית מאוד קשורה לזה, אבל תחשבי על זה ככה- את מקריבה מעצמך, בשביל לעזור להורים שלך. זה גם משהו, לא? וחוץ מזה, אני בטוחה שאת תגבשי תחביבים חדשים בברזיל, ואלי אפילו יש שם גם תנועת נוער כזאת? (למרות שאני מפקפקת, אבל מי יודע..חח...מצאערת, שוב פעם, אני רק מכינה אותך למה שיהיה.) אבל זה באמת חשוב שתהיי מוכנה נפשית, כי הכי גורע זה לחשוב דבר אחד, ובסוף אתה מדיע ואתה מגלה שהדברים הם בכלל לא כמו שחשבת. בכל מקרה, אנחנו תמיד פה בשבילך, לשמוע מה קורה איתך ולעזר. מאחלת לך הרבה הצלחה!!
שלך, ליבי

Odish16

New member
המממ דברי:

טוב שבאת ופנית לפה..! מצוין..(תמשיכי ככה..P:) המממ, קודם כל..ברזיל??? וואווו! הלוואי ואני היתי עוברת לברזיל! זה אחלה מקום..אם היו אומרים לי במקום לנורבגיה לגור בברזיל..פפפפי..הית רואה אותי כבר שם..וכמו שציינו לפני..חחחח הבנים שם ..משו משו:) ואני מכירה את הקטע של הצופים, אמנם לא היתי מהצופים אבל היתי במקום אחר..וממש נקשרתי..זה היה די החיים שלי..ואז פשוט לא הלכתי לשם יותר..וראיתי שנהיה יותר טוב.. ושסתם בזבזתי זמן יקר..אז אם הצופים זה מה שעושה את המעבר ליותר גרוע..- אל:) וכשאמרו לי שאני עוברת לנורבגיה..שמחתי..כי זה מקום חדש..ואני אוהבת שדברים מתחדשים וכו' וכו'..אבל מצד שני היה לי גם בעסה..כי עזבתי המון דברים שם..ואין יום שעובר שאני לא תוהה מה היה קורה אם כן הינו נשארים..ואני מצטערת על זה שאנחנו פה.כי אין כמו ישראל..ואני מבטיחה לך שגם את תאמרי את זה..תמיד..כי אין כמו הבית..כולם יודעים. אבל קחי את זה בתור חוויה שאנשים רגילים לא הולכים לעבור את מה שאת הולכת לעבור..ותעשי שם כיף וחיים..ותנסי שלהכיר אנשים נחמדים שם..ומההכרות שלי עם אנשים מברזיל..אין כמוהם..הם פשוט אנשים סימפטיים ומצחיקים שכיף להיות איתם.. וגם את הולכת לדעת עוד שפה..וזו שפה מהממת! (כל השפות הלטיניות שולטות) ותמיד טוב לדעת עוד שפה.. אז כן, בהתחלה יהיה קצת קשה..כי ככה הן התחלות..קצת מפחדים לדבר..ומפחדים להכיר אנשים ..ומפחדים מהמקום..מפחדים מהכל..ומתגעגעים..אבל תראי שעם הזמן זה עובר..ויהיה טוב. אז כשתגיעי לשם אל תשכחי לכתוב כאן ולספר לנו כל מה שאת עוברת... שיהיה לך בהצלחה..:) אודליה

למעלה