מה עושים

שושה51

New member
מה עושים../images/Emo10.gif

עם בחורה שעוזרת לי בעבודות המזכירות אך למעשה מרשה לעצמה כעובדת חדשה לא לעשות דבר? וכעת אסביר : שתינו עובדות במזכירות. אני הותיקה כ-12 שנה והיא כמספר חודשים. מבחינת העבודה הרוב מוטל על כתפי והיא למעשה יד ימיני. חלוקת העבודה מאד ברורה וזאת הובהר מהיום הראשון. תפקידיה הם לתייק, ללכת לדואר פעם בשבוע, לבנק פעמיים בחודש ואת השאר כמו מענה לטלפונים, קביעת פגישות, הדפסות אנו עושות יחד (כל הקשור לכספים מוטל עלי). אנו מסתדרות מעולה והיא בנאדם מקסים אבל רואים שעבודה זה לא בשבילה. אולי יהיו מביניכן שיגידו נו עם תפקיד כזה מי ירצה להשקיע? לדעתי זה לא נכון. גם במה שהיא עושה היא לא מוכנה להשקיע ולהתאמץ יותר מידי. הערנו לה (אני ועובדים בכירים כולל הבוס כמובן) שעליה לעשות הגהה על המכתבים שהיא מדפיסה, לשים לב לתיוק, לארגן את הקלסרים שיוכלו למצוא חומר וגם שלה יהיה קל לעבוד ועוד כהנה וכהנה - אבל היא פשוט ממשיכה בדרכה ומתעלמת.היא מודעת לענין שזה לא ברור שהיא תשאר אצלינו ואני קצת חסרת אונים. מצד אחד אני רוצה שאת הבסיס היא תעשה טוב, נעים לי איתה ואנחנו מסתדרות נהדר אבל אני בבעיה. מה יש לכן להציע? תודה

yoyo10

New member
את האמת אין לי כל כך הרבה הצעות

חוץ מאלי לתת פדבקים חיובים על דברים שהיא כן עושה טוב זה מאוד מתסכל שכל הזמן מעירים על דברים שלילים הרבה פעמם זה פשוט אופי של בן אדם

שושה51

New member
אהבתי../images/Emo66.gif

את הגישה שלך ואכן אאמץ אותה. הפידבקים החיוביים ניתנים לה אך אולי צריך לתת קצת יותר. בסה"כ כפי שאמרתי היא בחורה טובה ונעים לנו להיות יחד. תודה לך על ההבנה והעצה הטובה.

בָלבָל

New member
אין מה לעשות

אם היא לא עובדת טוב היא לא עובדת טוב... למה להמשיך להחזיק בה? יש אלפי בנות שירצו בעבודה שלה ויעבדו טוב...

mommy4two

New member
../images/Emo207.gif פידבקים חיוביים

הי, אני עובדת בתור מזכירה בחברת הנדסה גדולה, והגעתי למצב מאוד מקומם. התחלנו פרויקט חדש, ומנהל הפרויקט ומתאמת התכנון של הפרויקט לא יודעים כנראה מה זה יחסי אנוש. ברגע שהם רוצים שאני אעשה משהו הם פוקדים כמו שמפקד בטירונות פוקד על הטירונים שלו , ולעיתים אני גם מקבלת הוראות במייל כמשפט אחד בטון של פקודה עם סימן קריאה בסוף. על עבודתי הטובה אני לעולם לא מקבלת פידבק חיובי, אבל כשמשהו משתבש ישר מפנים עלי אצבע ומאשימים. פשוט נמאס לי להיות השעיר לעזזל שלהם . אני לא מצפה שיהיו חברים שלי אבל לדעתי יש יחס מינימלי של אדם בוגר לאדם בוגר אחר . מה אתן ממליצות לי לעשות? אני לא רוצה לאבד את מקום עבודתי, אבל מצד שני אני רוצה להגיע לעבודה ללא חששות מהבוס ולדאוג על איזה צד הוא קם היום... תודה מראש על התגובות

בָלבָל

New member
אוף.. מצב קשה

לא יודעת מה להציע. אם הבוסים שלך הם כאלה אנשים לא בוגרים שמתייחסים אליך בזלזול, את יכולה רק לדבר איתם על זה... אם תוכלי למצוא דרך להסביר להם שזה פוגע בלי לפגוע בהם... אחלה... אבל אני בטוחה שזה קשה. אולי את פשוט צריכה לגדל עור של פיל ולנסות למצוא איפהשהוא את האנושיות שבהם... כמה זמן את עובדת איתם?

mommy4two

New member
8 חודשים ../images/Emo4.gif

ונשארו עוד 7 חודשים עד לסיום הפרויקט... תביני הבוס שלי לא היה כל היום במשרד, וכשהוא הגיע הוא עבר מולי וכמובן לא אמר לא שלום לא מה שלומך אלא פתח בהוראות . המשנית לבוס שהיא לא פחות צרה נזכרה שעה וחצי לפני שאני צריכה ללכת הביתה שהיא צריכה צילום ב-3 העתקים של כמעט 400 עמודים כל עותק כרוך ומוכן אצלה בשולחן, היא לא ידעה שהיא צריכה את זה מוקדם יותר? וכשאמרתי לה שב-17:00 אני הולכת הביתה היא עשתה כזה פרצוף כאילו הרגתי לה את החתול... יש לי שני ילדים קטנים בבית ויש היום לבעלי יום הולדת אז בטח וסטח שאני לא אשאר שעות נוספות בשביל זה.

שושה51

New member
לא ברור לי

אם את מזכירה של חברה לא ראית את יחסם המזלזל מלכתחילה? את אמורה לסיים את הפרוייקט בעוד כ- 7 חודשים ואז מה ? לעזוב את מקום העבודה או להמשיך לעבוד איתם? מלבד זאת - אכן קשה לעבוד עם אנשים כאלה ולדעתי גם להגיעם לליבם יהיה לך קשה.

mommy4two

New member
אני אבהיר..

מדובר בחברת הנדסה שעוסקת בפרויקטים. אני מזכירת מנכ"ל+מחלקה. כשהתחלתי לעבוד היינו באמצע פרויקט אחר שכבר הסתיים, והמנכ"ל היה גם מנהל הפרויקט. במקביל התחיל פרויקט חדש שאותו מנהל מישהו אחר. לא עבדתי איתו ועם הזוטרית שלו בעבר לכן לא ידעתי באיזה חומר אנושי מדובר. חוץ מזה שהבוס שלי "נידב" אותי לפרויקט הזה בלי לשאול אותי הרבה. למזלי אחרי שהפרויקט הנוכחי יגמר אני לא אצטרך לחפש עבודה אחרת כי החוזה שלי הוא עם החברה ולא פר פרויקט, פשוט זה הולך להיות 7 חודשים מאוד מאוד מאוד ארוכים...

שושה51

New member
אם כך...

לפי ההבהרה שלך יכולים להיות מצבים שתתיקלי שוב באותם אנשים לא נעימים (בלשון המעטה), לחלופין יצא לך לעבוד עם אנשים נחמדים יותר ושוב חלילה להתקל בטיפוסים מפוקפקים. האם נכון הדבר? למעשה אין לך צוות קבוע? לדעתי, אם כל כך קשה לך עם הבוסים התחילי לחפש מקום אחר. אם הבוסים היו בסדר גמור ולמשל אחד העובדים היה עושה לך את המוות כמו שאומרים, כל עוד זה עובד בודד , הבוס נותן לך גב - אפשר להתגבר אבל כאשר הבוס שהוא ה"בסיס" שלך בעיתי - לא מקנאה בך. בהצלחה!!

אני מציעה לך...

שאם למשל הבוס העכשיוי לא אומר לך בוקר טוב וישר מתחיל להמטיר עלייך מטלות תגידי לו את בוקר טוב ואם הוא לא מגיב אז תגידי לו שוב, קודם אומרים בוקר טוב. או למשל אם הם מתייחסים לא יפה בלי להגיד בבקשה או תודה אז תגידי את זה...תבהירי להם שאת בנאדם בדיוק כמוהם וזה שהם מנהלים לא הופך אותם ליותר טובים ממך!!! אני התחלתי לפני כמה זמן עבודה במשרד עו"ד שאחד מהם שהוא מתעצבן צועק, יום אחד בבוקר ניסיתי להעביר לו טלפון והוא צרח עלי שלא להעביר לו שיחות והוא עסוק, אחרי שהוא סיים להיות עסוק אמרתי לו שאם הוא יודע שמהבוקר לא להעביר לו שיחות שיגיד לי והוא לא צריך לצרוח עלי אז הוא אמר אני מתנצל ואני אגיד לך. לא צריך לפחד מהם בטח לא בגלל זה הם יפטרו אותך. בהצלחה

maybesure

New member
אני העדפתי לאבד את מקום העבודה

בו היחס היה רע מאוד - וזכיתי במקום עבודה מדהים, עם אנשים מקסימים ונעימים. "לכל אדם יש תחליף - אבל גם לכל מקום עבודה יש תחליף" את המשפט הזה הייתי תולה לבוס הזה בחדר

maybesure

New member
חוץ ממה שכבר הציעו פה

לתת פידבקים חיובים אם ועל מה שהיא עושה היטב - אם זה לא עוזר למה את צריכה לדאוג לה לפרנסה? שחררו אותה לדרכה. אני עובדת כמזכירה ומנהלת משרד של מכללה - לבד. מקבלת הוראות משני מנהלים, מקשרת בין אנשים שעובדים (לא בתוך המשרד) בשיווק והסברה, מרכזת את ההרשמות/גביה אצלי. הולכת לדואר הרבה יותר מפעם בשבוע, ולבנק לפי צורך זה לפחות פעם בשבוע או יותר. מהרגע בו נכנסתי לעבודה במשרה מאוד מצומצמת (חצי יום פעמיים בשבוע!) עשיתי את העבודה הכי מקצועי ויסודי שאפשר. קיבלתי משרד מבולגן חבל"ז - היום מהבית שלי אני יכולה לכוון את הבוס לכל נייר מתוייק או מייל או כל פריט במשרד אם הוא מתקשר לשאול. עם הזמן המשרה התרחבה ל5 ימים, בבחירה שלי עדיין חצי יום. השותף של הבוס לא מפסיק לשבח ולתת פידבקים חיוביים אבל לפני שהוא נכנס לשותפות גם עבדתי באותה דרך בדיוק, והבוס הישיר לא כזה מתבטא
כשרוצים לעבוד היטב אז עובדים היטב. כמובן שבקום עבודה ששומעים רק ביקורת / צעקות/ טענות - אני לא נשארת. קרה לי ועזבתי אחרי שבועיים. כשאחד הצדדים אינו מרוצה - מותר לפטר/להתפטר.

mommy4two

New member
../images/Emo140.gif קודם כל המון תודה על כל התגובות

דבר נוסף, אני מקווה ליישם כמה שהעיצות שכתבתן לי כאן, לפי מה שאני הבנתי (מניסיונן של אחרות שעבדו תחת שני אותם אנשים) הם בלתי ניתנים לשינוי, בנוסף ה"בוסית" בעלת היסטוריה של פיטורים ממקום עבודתה בשל ליקויים ביחסי אנוש!!! אין סיכוי לשנות אותם, ולצערי אני ממש זקוקה לעבודה כי כאן בדרום אין ממש היצע לעבודה, כך שאני חוששת לאבד את מקום עבודתי. אני אנסה לפתח עור של פיל , למרות שזה מאוד קשה , בכל אופן אני שמחה לדעת שיש לי מקום לפנות אליו כשהם יגזימו לקבלת אוזן קשבת.

למעלה