מה עושים עם קעקועים ?

לוקאש27

New member
מה עושים עם קעקועים ?

שלום אני לוקאש חזרתי בתשובה בסיביבות ה 5 שנים והשאלה שלי מה עושים עם קעקועים שכבר עשיתי יש לי 3 קעקועים 1 ברגל של נשר שמזכיר קצת את הנשר של ה SS שני בגב העליון של זמר מפורסם (הנדריקס) שלישית של החיה המיתולוגית בהמות (שמופיעה בספר איוב) השאלות הם אם יש חובה להסירם ? אם יש חומרה בסוג הקעקוע (הכוונה למה מצויר עליו) ? המשך יום נעים , לוקאש'

תשובות

אין חובה להסיר אותם למרות שרצוי אם אפשר וזה בקלות יחסית. אני רק יודע שמי שיש לו קעקוע של אשה לא צנועה צריך לכסות את הקעקוע בשעה שמברך למשל על תפילין, אבל בקשר למה שהזכרת לא נראה לי שתהיה בעיה אולי רק בציור של נשר כי ידוע שאסור לפסל צורה של נשר אדם שור ואריה שלמים אולי גם ציור אסור.

אינני רב

אך ככל הידוע לי אין בעיה בציור שטוח של בעלי חיים וכו' והבעיה רק בפסל... וצ"ע אם להחשיב קעקוע כפסל אלא יותר נראה לי כמו ציור... ולכן לא נראה ששייך בזה איסור מצד פסל (כמובן שצריך לבדוק תשובות של רבנים מוסמכים, אני סתם שולף מהזכרון ומהסברא) איסור קעקוע כמו כל האיסורים בתורה שבין אדם למקום - מה שנעשה נעשה.. והתשובה היא כתשובה על כל עבירה.. חרטה וקבלה שלא לחטוא לעתיד לבוא... לא צריך להרגיש לא נעים - אבל מסיבות שהן יותר השקפתיות-חברתיות לענ"ד אפשר להשתדל למחוק - אם זה לא מסוכן ולא מאד יקר... אם זה קעקוע לא צנוע נראה לי שמאד ראוי להסיר, ואם זה קעקוע שיש בו משהו של עבודה זרה נראה לי שחובה להסיר אבל כאמור יש לפנות לתלמיד חכם מובהק שיפסוק בכל אלה אך הקעקועים שאתה מתאר לפי הבנתי לא משתייכים ממש לע"ז או לגילוי עריות..

למעלה