אני עובדת בסביבת נשים ויש כאלו שאני מרגישה שהן לא מפרגנות, יש מישהי ספציפית שאני מרגישה שאם משהו טוב קורה לי או לבני משפחתי היא תמיד מנסה לעקוץ ואני מרגישה שפשוט כואב לה הלב.....וזה לפעמים פשוט מעצבן מה עושים?
אם תסתכלי על על אותה אשה שעוקצת אותך תראי שבעצם היא אשה שלא טוב לה בחיים. אנשים שקשה להם בחיים או שעברו כל מיני דברים לא נעימים וקשה להם להתמודד תמיד יעקצו אנשים אחרים. פשוט תרחמי עליה תחמלי עליה. תנסי להגיד לה בהזדמנות שאנשים שלא טוב להם תמיד יסתכלו על אנשים אחרים בשיפוטיות וינסו ל"הציק" ולא לעזור. תגלי אמפטיה כלפיה ותמנעי מלספר לה את הדברים שקשה לך איתם. זה גורם לה פשוט להוציא את הדברים שקיימים אצלה לגבייך. אל תשפטי אותה. פשוט תגני על עצמך בכך שתגידי שאת יודעת בוודאות שאשה זו מרירה כלפי דברים שקיימים אצלה בחיים ולכן צורת ההסתכלות שלה היא כזו. אדם שטוב לו או אדם שיש בו מודעות לא ינסה ל"רדת" או לעקוץ אדם אחר. וזה למדתי במדיטציה ויפסנה. ויש נשים שכן יכולות לפרגן. כשאת מרגישה עצובה או כשיש לך בעייה תפני לאותן נשים שאת יודעת שאפשר לספר להן או לסמוך עליהן שיעזרו לך נפשית. מה לעשות העולם שלנו מורכב מאנשים שמגיבים לפי המצבי רוח שלהם באותו רגע. כשמשהו סרקסטי אליך או מעצבן תמיד תזכרי שמשהו בחיים שלהם לא הולך לו. ולכן הוא מנסה להוציא את זה בצורת מרירות על החיים שלך. זו גם צורת התבטאות. מאחלת לך שתראי את הטוב שבהן כי בטוח יש. וקנאה זה רגש שנוצר מחוסר של אינדיבידואל. פשוט תסנני. כשמישהי מראה לך סימן של קנאה. תראי לה את הדברים שיש לה שהם טובים אצלה שהם נכס אצלה. את הדברים הטובים שבה ואז תראי שהאנרגיה בחדר משתנה. החיים הם גלגל ככה למדתי היום את מרוצה מהחיים שלך וממה שיש לך ולמחרת את מרגישה נחס שלא השגת משהו כזה או אחר. לכן תגלי אמפטיות וחמלה. זאת הדרך הכי טובה להתגבר על קנאה. אל תוסיפי אש כי זה יגבר אצלך זה בומרנג.
בצורה שונה ואחרת. זה לראות את הדברים שונה ממה שקורה בשטח. כי יש המון דברים שהם מתחת לפני השטח. יש הרבה סבל ותסכול שלא רואים אותם. אם תתני לבן אדם השני להרגיש טוב עם עצמו ולהיות אסרטיבית בתגובות שלך (לא אלימה או סרקסטית) זה יעזור.
כל פעם שאת מרגישה שמישהי מקנאה בך - קחי זאת כמחמאה, כזריקת עדוד, תהיי מעודדת מזה, כי אחרי הכל זאת זריקת העידוד הכי כנה שיש... אך אם זה בכל זאת מפריע לך- אז כפי שראאאם אמרה- אל תספרי. בהצלחה ומקווה שעזרתי