מה עושים עם פחדים?

mishtal

New member
מה עושים עם פחדים?

טלטל (בת שנתיים ושלושה חודשים כמעט) החלה לפחד בתקופה האחרונה כמעט מכל דבר שזז. היום היינו בפארק הירקון והיא הייתה עסוקה רק בלברוח מכל מיני דברים: כלבים, טרקטור, רכבת שעברה שם בשביל ועוד... יש לציין שבגן שלה יש כלב וממנו היא לא חוששת כלל, אבל כשרואה כלבים אחרים ברחוב היא נכנסת להיסטריה. אני מנסה להרגיע אותה וזה לא ממש עוזר לי. התופעה חוזרת שוב ושוב. אני לא מפחדת להתקרב לבעלי חיים אך אני גם לא טיפוס שאעמוד ללטף אותם ברחוב. אם זה כלב/ה של חברה בבית אז אני נותנת יחס אישי יותר... בכל מקרה, איך כדאי להתמודד גם עם כל הפחדים האחרים שציינתי? אני מאמינה שהנושא הזה עלה לא מעט פעמים אך כשניסיתי לעשות חיפוש למעלה לשרשורים על "פחדים" לא הגעתי למשהו שרלוונטי לגבינו... אשמח לקבל עצות.

ש ר i נ י

New member
פחדים ...

הפחדים אצל ילדים עם דבר טבעי ולגיטמי בהחלט ... בקשר להתמודדות ...התמודדות משותפת שלך ושלה ..הסבר הגיוני אך כזה שמתאים לגילה לפי דעתי יכול לעזור .. מנסיון שלי עם ילדי [בני 5.5 שנים] פחדים עוברים ...או שפשוט מתחלפים באחרים ...ככה לומדים ומקבלים נסיון ...לדעתי אלו מנגנוני זהירות טבעיים ...

דסי אשר

New member
mishtal- זה הגיל, ולפעמים יש להם

מגוון של פחדים, ולא רק פחד ממשהו מסויים. הייתה אצלי ילדה שפחדה מזבוב- שאלתי אותה אם לא יכלה לפחוד ממשהו שקל יותר להמנע ממנו. הייתה ילדה שפחדה ממטריות. היה ילד שפחד מקולו של ה"אלטע זאכן"- ממש מגלים סימני חרדה. בני פחד מפרות ומחושך. לחושך קרT "פרה"... אצטט אותך: בלברוח מכל מיני דברים: כלבים, טרקטור, רכבת שעברה שם בשביל ועוד... יש לציין שבגן שלה יש כלב וממנו היא לא חוששת כלל" המשותף לכל הדברים שהבאת כדוגמא, כולל הכלבים הזרים- הם משמעים רעש. אחד המאפיינם של הפחדים בגיל הזה, הפם פחדים מדברים שמשמיעים רעש. נכון, שהעובדה שאת לא מתה על כלבים זרים, לא עוזרת לה יותר מידי, אבל, אותה אכן מפחדים דברים שזזים, וכלבים הם דברים שזזים.... רק אנחם אותך, זה עובר הרבה יותר מהר מנשיכות למשל..... דסי

אני דווקא מתה על זה

שהיא רואה כלבלב בלתי מזיק ורצה לטפס עלי כמו גורה קטנה...לא ממש מטפלת בפחדיעם כי הזמן וההזדמנויות שייקרו בפניה לפגוש 1:1 חלק ממושאי הפחד, כבר יטפלו בזה. מה שחשוב לה זה שאני שומרת עליה. אולי זה סוג של בדיקה? כשהיא נכנסת לפחד מכל דבר שזז היא גם שואלת בציפצוף מתוק ואופייני: "את שומרת עלי?". אז אולי השאלה של רעות תקרין משהו גם על הצרכים שמביעה טל...

כאמור זאת התקופה

הם מגלים את העולם ומגלים שיש בו דברים בלתי מוכרים וזה מפחיד אותם,אצלנו בגן היו ילדים שפחדו מרעש ויש ילד שפוחד מחרקים,בקשר לכלבים הייתי מראה לה חומר בבית,מספרת לה שיש הרבה כלבים נחמדים שנעים ללטף אותם ואם יבוא כלב רע בודאי שלא תתנו לו להזיק לה.בקשר לרעשים אצלי בגן אני אימצתי עצת פורום ושיש רעש חזק מאוד אני מדברת איתם על מה עוד עושה רעש(אוטו,רכבת,אוירון וכו) ועל זה שבעצם כל קול הוא רעש. שלך חנה גונן

mishtal

New member
שמתי לב באמת

שבעניין הרעשים היא הרבה פחות לחוצה וכבר לא בוכה כמו בהתחלה. עכשיו היא מזהה שיש רעש (לרוב מה שמפריע לה זה רעש של "שיפוצים"- מקדחות וכ'ו) ואז אומרת לי (ולעצמה): "רעש, רעש" במין טון כזה חמוד שמנסה לומר "זה בסה"כ רעש...". אני מבינה, בעצם, שעם החשיפה במשך הזמן לאותם גירויים הפחד עובר או קטן בעוצמתו. היום בערב ,כשדיברנו על מה שעשינו וראינו היום היא אמרה לי כמה פעמים: "לא אוהבת טרקטור"... כזאת בונבונה...

אבא גאה

New member
../images/Emo32.gif היי, ראיתי את הרשימה שלך

בגו-גיי.
והוספתי את עצתי לשנה הבאה ....

למעלה