מה עושים עם הספרים הישנים ?

אמיר.

New member
אשמח לשמוע המלצות על ..

ספרות נוער איכותית... (הספרים הישנים של גלילה רון-פדר היו לא רעים אם זכרוניאינו מטעה אותי)

wasaby

New member
הספרים הישנים של גלילה רון פדר

היו נוראיים לדעתי (כמישהי שהתחילה לקרוא את הסדרות האלה כילדה והבינה מהר את הפרינציפ). אני בכלל נגד הצפת הילד בספרים "טיפוליים". היום כל ספר שני הוא "יוסי לומד לא לפחד מהאסלה", "לגדי, יש שלושה אבות", "שלומית מתמודדת עם מחלת עור", "דנה הולכת לגנון", "דנה הולכת לגן טרום חובה", "דנה הולכת לגן חובה" ופרק הסיום המרגש, "דנה הולכת לכיתה א". אם לילד יש פחדים ובעיות בהחלט צריך לדבר עליהם וספר יכול להיות דרך טובה לפתוח דיון אבל לא יתכן שכל ההתעסקות הספרותית של הילד מן הגיל הרך ועד התיכון תהיה בפופיק של עצמו ושל החברה שהוא חי בה. בהחלט רצוים ספרים שיוציאו אותו לעולם, יפתחו את הדמיון שלו אולי אפילו ילמדו אותו משהו חדש. אין בעיה להכניס מסרים חינוכיים גם בספרים כאלה כל עוד זוכרים שעיקר המטרה של הספר היא שהילד יהנה ממנו.

גם אני שונאת ספרים חינוכיים בכח

ושנאתי אותם כבר בתור ילדה. בגלל זה אני אוהבת במיוחד את הספרים של נורית זרחי.

שני סיקורים יפים במוסף ספרים של

הארץ השבוע: גם הבית איננו תמיד מבצר http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml;$sessionid$HUTFGQAAAFKRNLAUAUKSF3VMCQCQMI5G?itemNo=61311&contrassID=2&subContrassID=12&sbSubContrassID=0&listSrc=Y בנות ציון בירושלים http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml;$sessionid$HUTFGQAAAFKRNLAUAUKSF3VMCQCQMI5G?itemNo=61310&contrassID=2&subContrassID=12&sbSubContrassID=0&listSrc=Y

sista

New member
ספר מצחיק - אגדות פוליטיקלי קורקט

משכיב מצחוק, אבל בקטע הרציני, מראה מה קורה כשמנסים לטהר את ההיסטוריה. אני, הייתי משליכה את כל הקשקושים הפטריארכליים האלה מהחלון ומחפשת ספרים שלא יחזירו את ילדי לעידן הקרח. ומה שהכי מדאיג אותי - כיפה אדומה. אימא שולחת את בתה לבד ליער, זאב מוריד אותה מהשביל, אוכל את סבתא שלה ומנסה להכניס אותה למיטה (למה יש לך __ כל כך גדול?) וצייד בא ושולף אותה ואת סבתא מהבטן של הזאב? מה ילדות אמורות להבין מהסיפור הזה?

לפני כשנתיים ביקרה באוניברסיטת

בן-גוריון הסופרת אריקה ג´ונג ודיברה על מה זה בשבילה להיות סופרת פמיניסטית ובסוף, בחלק של השאלות, שאלתי מה דעתה על איך שבנות מתחנכות היום, עדיין על ברכי אגדות איומות בעיניי כמו בת הים הקטנה (גרסת דיסני, כמובן) והיא בהתחלה דיברה על המשאלה של ילדות וילדים להינצל, ואז דיברתי על זה שנשים חזקות באגדות הן תמיד רעות וחוץ מבמקרה של האם החורגת של שלגיה מכוערות. הגיבורות שהן טובות ויפות הן גם פסיביות מאד. מה שהיה לה להגיד זה שהדור שלי צריך לקחת על עצמו לכתוב נרטיבים חדשים, כדי שתהיה אלטרנטיבה, כדי שכשיביטו עליהם יגידו שהנרטיבים של סינדרלה ושלגיה וכו´ היו של זמן מסוים ובזמן שלנו המציאו דברים אחרים.

אמיר.

New member
גם בלי הקטע הפמינסטי ...

ראוי שלא להכניס הביתה את אגדות האחים גרים הטבטונים האכזריים והאלימים האלו ... אומרים שמילים יכולות להרוג.. תראו מה עשו האגדות הללו ....

למעלה