מה עושים עם הספרים הישנים ?

אמיר.

New member
מה עושים עם הספרים הישנים ?

פעם כתבו ככה: הגבר האמיץ והגיבור מציל את הנערה החלושה והמעריצה ובסוף הם מתחתנים. אז מה ? לא לתת לילדים שלי לקרוא את ´מסביב לעולם בשמונים יום´ ? את שרלוק הולמס ? מה דעתכן ?

ציפי ג

New member
מסביב לעולם היתה חתונה?

זה לא נגמר בנצחון? שרלוק לא היה הרווק הנצחי? אני קוראת מעת לעת את ג´ין אוסטין, סופרת מרתקת לדעתי, והחברה שלה היא חברה סופר מגוננת, סופר שובניסטית, ובכל אופן נשותיה מאופינות בעזות מצח ובאסרטביות מדהימה. אי אפשר להעלים את העבר. אפשר לגרום לילדים לראות רבדים שונים. אני מוצאת ספרים בני ימינו הרבה פחות מתאימים לילדים, מאשר ז´ול וורן.

אמיר.

New member
בטח !! איך פספרטו גילה שיש יום..

ספיר ? הוא הלך לקבוע את מועד החתונה. היום לא כותבים כמו פעם. פעם האלימות היתה יותר מוסוית והאהבה יותר נוגעת ללב ופחות פיזית. ------ שרלוק הולמס זילזל בנשים. זה לאורך כל הספרים. יש שתי יוצאות דופן (אירין אדלר אשר נישאה לאחר למרות שיש רמז ששרלוק הולמס נטה אחריה) והעלמה הנטר אשר לצערו של וטסון - הולמס לא התענין בה.

Boojie

New member
היותר לי לציין

ששרלוק הולמס זילזל גם בגברים? מעט מאד אנשים זכו להערכתו. לא רק נשים. מה שהוא אכן זילזל בו, ספציפית, ביחס לנשים, היה מה שהוא הגדיר "הרגשות הרכים", כי אלה היו צפויים לפגוע בפעילותה של מכונה משומנת היטב כמוחו. בסך הכל, הוא דווקא הפגין שוויוניות נאה - מי שהוכיח את עצמו כראוי לכבוד, הוא כיבד. לא משנה המין אליו השתייך אותו אדם. ובספרי שרלוק הולמס מופיעות די והותר נשים שמוצגות כחזקות ושאותן הוא מכבד.

אמיר.

New member
למיטב זכרוני רק השתים שציינתי ...

זכו להערכתו. (ויש רק גבר אחד שזכה - המפקח ביגס ??)

sista

New member
אזהרה - הודעה וולגארית משהו

יש תיאוריה לפיה הולמס וואסטון היו הומוסקסואלים לטנטיים, לכן המגורים המשותפים וחוסר העניין בנשים.
ושרלוק עשה משהו שלא היה חינוכי בעליל - קוקאין...

sista

New member
לא יודעת, נראה לי קצת צהוב פשוט.

בהומוסקסואליות עצמה אין דבר וולגרי. אני לא נוהגת לעשות אאוטינג לדמויות ספרותיות ואמיתיות, לכן הרגשתי שלא בנוח. במיוחד שזוהי פרשנות שאיננה נמצאת בספרים, אך גם ההסבר להתנהגותם של שרלוק ווסטון, מהדמויות החביבות עלי בספרות, אינו נמצא בספרים.

Boojie

New member
ואם כבר, מה לא חינוכי בקוקאין?

להזכירך, קוקאין היה חוקי לחלוטין באותה תקופה. ואכן, השימוש בו היה נמוך לאין שיעור מאשר בימינו... ואגב, תיאוריות לגבי הומוסקסואליות של דמויות פיקטיביות אלו ואחרות יש במיליונים. נראה לי חבל לבזבז זמן יקר על השטויות הללו. אם קונאן דויל לא אמר את זה (ווטסון תואר כחובב נשים לא קטן שנישא, נדמה לי, שלוש פעמים, והולמס התאהב לפחות פעם אחת), אני לא רואה סיבה להתחיל להתעסק עם זה רק כדי לקדם איזושהי אג´נדה. יש דרכים טובות ויעילות יותר לקדם אותה, בלי ספקולציות מגוחכות על דמויות פיקטיביות.

sista

New member
בוג´י, יש צדק בדבריך

כבר כתבתי שהכל צהובוני למדי, והגיחוך ברור. ואני מקווה שיאמינו לי שזה נאמר בהומור. ולקדם אג´נדה דרך קוקאין, שהיה חוקי אז והומוסקסואליות, שבעטייה היו אז נשלחים לכלא, איך אני אמורה לעשות את זה בדיוק?

גאולה_ש

New member
פתרון : ספרים משוכתבים

חילוף תפקידים: במקום הגבר האמיץ והגיבור מציל את הנערה... האישה הגיבור והאמיצה מצילה את הנער... מעניין איך תתפרש האישה בתפקיד שרלוק הולמס ?!

אמיר.

New member
תתפלאי אבל ...

יש כאלו שסברו ששרלוק הולמס הוא אישה. המאהבת הסודית של של ד"ר וטסון.
אבל יש את מיס מארפל !!!! האמת היא שבסרטים שעושים היום אם יש גיבורה שנלחמת (פיסית או מנטלית) היא תמיד תהיה יפיופה כזו עם בגדים שמבליטים .. (לא מבליטים את השכל)... תסתכלי על ההבדל בין מג ראין הנאה וטום הנקס המכוער... או היכן דסטינה הופמנה ? על כל פנים.. יש לי נסיון רע משכתוב ספרים. דרך אגב - ראית את קובץ האגדות הפוליטקלי קורקט ??? פתטי.

גאולה_ש

New member
למה לא להיות "גם וגם"

גם חכמה גם חזקה גם אופה וגם יפה ... ו"יופי" בחברה המערבית המערבית הפלורליסטית והנאורה הוא ללבוש בגד עור כמה שיותר קטן ומבליט (ראו את זינה)... למה שאסתיר את המשאבים הטבעיים שלי?

אמיר.

New member
give me a break...

הרי את מגיבה לי... אז לט לשאול שאלות שהתשובה עליהן ידועה מראש.

אפרת_ח

New member
ירמיהו פרק ט´ - לינק למעוניינים

אמיר! ממליצה לך לשים את "סנונית" במועדפים, וכך תוכל לתת ציטוטים שכולם יוכלו לראות.

יופי בחברה המערבית הפלורליסטית

הוא ללבוש מה שבא לך ולא מה שאומרים לך ללבוש. בסיס ההבנה של החילוניות מן הסתם לא מחלחל לתודעה של מי שמייחס לה גישה חד ערכית לדברים. החילוניות היא הביזור של סגנונות חיים כך שלא ניתן להעמיד אותה כמושג אחיד מול הדתיות. החילוניות היא הריבוי, מול הדתיות שהיא הצמצום, התפרסות אינדבידואלית מול מיקוד לא אינדבידואלי. גם פה וגם פה יש קבוצות ותת קבוצות אבל עדיין - הפרט הוא הערך ואנחנו כנשים מהוות לכן ערך פוטנציאלי ובעל מרחב קיום או של מאבק להתרחבות בחילוניות שאין לנו מרחב ולגיטימציה להכנס אליו בכלל בכל כת דתית בעולם - משלושת הדתות ועד לתתי - כתות שונות - בשל חוקיה החד ערכיים והמוחלטים שאינם מאפשרים שינוי אינדבידואלי.

גאולה_ש

New member
מצטערת , אני שואבת את עיקר הידע

על החברה החילונים מעיתונים , סרטים ופרסומות. ושם בהחלט לא מוצג "ביזור סגנונות" אלא אחידות הסגנון- מינימום בגד על מקסימום גוף...

למעלה