מה עושים עם דרכון?

mini mili

New member
מה עושים עם דרכון?

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אני אנסה בכל זאת. אני חד הורית, אביה של בתי אמריקאי וחי בארה"ב ואין בינינו קשר כ"כ. אני רוצה להוציא לה דרכון, ויודעת שלמרות שאין לו בעיה עם זה, הוא לא יעשה מה שצריך ע"מ שזה יקרה, סתם מתוך עצלות וחוסר משאבים (זה כרוך בהנפקת דרכון עבורו ונסיעה לשגרירות ישראל שדי רחוקה ממקום מגוריו). שמעתי פעם, שיש דרך לעקוף את עניין החתימה שלו, יש למישהו מושג איך לעשות את זה? (ולא בעזרת עו"ד כי ממש ממש אין לי כסף לאחד)

על פניו, לא נראה לי

לא ידוע לי על דרך לעקוף זאת. אם הייתם בישראל למשל, גם זוג גרוש וגם נשוי חייב להיות נוכח ביחד במשרד הפנים במועד הוצאת הדרכון, כך שהכללים בעניין משפטיים של הילדים הם נוקשים. בכל מקרה, נסי להעלות שאלה זו בפורום משפטי טהור. לפי דעתי, לא כל עורך דין יוכל לענות לך על השאלה אלא עורך דין שהתמחה בעניינים כאלה ודומים לזה. אפילו לא כל עורך דין לדיני משפחה היה יודע זאת מלכתחילה. רעיון נוסף, לויצו ולנעמת יש עורכי דין הנותנים ייעוץ וגם ייצוג. נדמה לי שניתן לקיים פגישת היכרות חינם או תמורת משהו כמו 100 ש"ח. בפגישה זו את יכולה להעלות שאלה זו. מספרי טלפון של ארגונים אלה את יכולה למצוא באינטרנט. המחלקה המשפטית של נעמת יושבת בתל אביב ברחוב קינג ג'ורג'. נעמת בירושלים יושבים בקטמון הישנה וויצו בטלביה סמוך לימקא ולמלון המלך דוד (אם אלה לא עברו משם..).

ואת גם יכולה לפנות

לסיוע המשפטי. הסיוע המשפטי נותן ברוב הפעמים את הייצוג שלו בחינם מול שופטים. עם עו"ד דיי עולים והכי חשוב. בחינם !!! בהצלחה יחזקאל

למעלה