מה עושים עכשיו?

מצב
הנושא נעול.

3ברבי

New member
מה עושים עכשיו?

מה עושים עכשיו?
שלום לכולם, אני בהריון מחברי הקודם איתו הייתי שנה מתוכם 5 חודשים התגוררנו יחד בביתו.שאלתי היא הוא המשיך לבוא ולפגוש אותי לאחר שנפרדנו וכתוצאה מזה החודש נכנסתי ממנו להריון שלא בכוונה.עלי לציין שאני לא איתו כ-4 חודשים. החלטתי להביא את הילד לעולם איתו או בלעדיו אבל אין לי מושג האם אני מחויבת לאמר לו או במידה ואני מחליטה שלא האם יוכל לתבוע אותי???ושאלה נוספת האם בדיקת אבהות מחייבת אותי להגיש תביעת מזונות או שניתן לעשות זאת ללא התביעה??? אין בכוונתי לדרוש ממנו מאום אשמח רק במידה ויכיר בילד ללא מחויבות כספית.

הריון ואבהות

מה עושים עכשיו?
שלום לכולם, אני בהריון מחברי הקודם איתו הייתי שנה מתוכם 5 חודשים התגוררנו יחד בביתו.שאלתי היא הוא המשיך לבוא ולפגוש אותי לאחר שנפרדנו וכתוצאה מזה החודש נכנסתי ממנו להריון שלא בכוונה.עלי לציין שאני לא איתו כ-4 חודשים. החלטתי להביא את הילד לעולם איתו או בלעדיו אבל אין לי מושג האם אני מחויבת לאמר לו או במידה ואני מחליטה שלא האם יוכל לתבוע אותי???ושאלה נוספת האם בדיקת אבהות מחייבת אותי להגיש תביעת מזונות או שניתן לעשות זאת ללא התביעה??? אין בכוונתי לדרוש ממנו מאום אשמח רק במידה ויכיר בילד ללא מחויבות כספית.
הריון ואבהות
את רשאית לומר לחברך הקודם שאת בהריון ממנו ולעדכן את חברך הנוכחי שזה מאחר. בכל מקרה מייד לאחר הלידה עלייך להגיש תביעת אבהות ותביעת מזונות ותביעת משמורת. הצד השני יכחיש ויבקש בדיקת רקמות. עולה 3,000 ש"ח ומתבצעת במח´ לסיווג רקמות בשיבא, הדסה עין כרם...העלות עליו והיה ותפסידי תשלמי. קחי עו"ד אולי מהסיוע המשפטי. תשמרי את כל הקבלות, צרי קשר עם עו"ס ברווחה ותעשי הסכם שכירות עם הורייך או קרוב משפחה או היכן שתתגוררי. תשמרי את כל הקבלות של ההוצאות.

תשובה

מה עושים עכשיו?
תשובה
השאלה לא ברורה. מצד אחד את רוצה לומר לו שהוא האב ומצד שני את שואלת מה יקרה אם לא תאמרי לו. אני מוכן לצאת מתוך הנחה שאת מוותרת על תביעות כספיות ואת מתלבטת אם לומר לו בכלל שהוא האב. האם יש חובה על האם לספר לאב שנולד לו ילד? אינני מכיר אסמכתאות כיוון שהשאלה הזאת לא כל כך רלוונטית בארץ. המציאות בישראל היא שנשים ממהרות לתבוע מזונות מהאב, אבל במישור העקרוני נראה לי שיש חובה כזאת. טובת הילד היא שאביו יהיה מעורב בגידולו ואת זה אפשר להשיג רק אם האם תגלה לאב שהילד הוא בנו. כמו כן נראה לי שמניעת מידע מהאב שנולד לו ילד פוגעת בזכותו להורות שהיא אחת מזכויות האדם.

ברבי

מה עושים עכשיו?
ברבי
אל תרוצי להגיש תביעות אם את חשה שאינך רוצה לדרוש ממנו מאומה ואם את מסתדרת מבחיה כספית. יחד עם זאת, רצוי שלא תצאי כרגע בהצהרות. הילד אפילו עוד לא נולד ויכול מאוד להיות שתגלי שאינך מסתדרת ללא עזרה כספית של האב. ואם הוא לא יסכים ליטול חלק בכך - תאלצי להגיש תביעת מזונות. אם האב מכיר באבהותו תוכלו לגשת יחדיו למשרד הפנים ולרשום אותו כאב.

3ברבי

New member
תודה לכולם על האינפורמציה../images/Emo15.gif

ברבי
אל תרוצי להגיש תביעות אם את חשה שאינך רוצה לדרוש ממנו מאומה ואם את מסתדרת מבחיה כספית. יחד עם זאת, רצוי שלא תצאי כרגע בהצהרות. הילד אפילו עוד לא נולד ויכול מאוד להיות שתגלי שאינך מסתדרת ללא עזרה כספית של האב. ואם הוא לא יסכים ליטול חלק בכך - תאלצי להגיש תביעת מזונות. אם האב מכיר באבהותו תוכלו לגשת יחדיו למשרד הפנים ולרשום אותו כאב.
תודה לכולם על האינפורמציה

מצב
הנושא נעול.
למעלה