מה עושים עכשיו?

yaronush1

New member
מה עושים עכשיו?

שלום לכולם.. הבנק הבטיח לי הגדלת מסגרת, לא עמד בהתחייבות, חזרו צ'יקים, הפכתי לחשבון מוגבל, העסק קרס בעקבות המקרה... הבנק מכחיש כל התחייבות כזו וגם אין בידי את המסמכים אולם אני יכול אולי להשיג אותם. כמו-כן, הבנק ביטל את הגישה שלי לחשבון דרך הטלפון, אין בידי שום כרטיס מגנטי וגם לא חשבון אינטרנט כדי להוציא תדפיסי חשבו. דבר כזה עד כמה שאני מבין, אינו חוקי ולפי מה שאמרו לי עורכי-דין שונים (גם עכשיו אין כסף לעו"ד) הבנק חייב לספק לי תדפיסי חשבון. האם יש טעם לצלם את מנהל הסניף מסרב להנפיק דפי חשבון ולהתלונן בפני בנק ישראל? אולי יש עצה אחרת? כל תגובה תיענה בברכה. אשמח גם לקבל אימיילים ל- yaronush at hotmail dot com

דוד מל

New member
מה עם דפי החשון שקיבלת בדואר..

אם אין לך תשלח מכתב רשום לבנק עם הבקשה לצילום מסמכים ועם התחיבות לשלם להם עבור התדפיסים. המלצה היא להתאושש מעט כספית ולראות אם משהו במסמכי הבנק שיש בהם הבטחה של הגדלת אשראי. אם כן אל תסס להגיש תביעה אחרי שתתאוש ויהיה לך כסף לעו"ד השאלה היא מה גובה הנזק פחות מ- 20.000 ש"ח נזק לא כדאי לקחת את הסיכון שבתביעה. את הסיפור הזה, אני לצערי שומע הרבה. זה המקום להגיד בפעם המי יודע כמה. עסק כדאי שיקח אשראי באמצעות הלוואות ארוכות טווח, ולא הגדלת מסגרת אשראי. כאשר מנהלים אשראי באמצעות מסגרות אשראי, מעבר לעובד כי מבחינה עסקית זה צעד שגוי, קיים לחץ מתמיד מהבנק היורד מהנהלות הראשיות להפחית את המסגרת או לצמצם אותה.

yaronush1

New member
תודה רבה על התגובה

כן, לצערי אני גם שומע את זה מעוד הרבה אנשים, האם שיך לעשות "תביעה ציבורית" ? באמת אין לי כסף לעו"ד עכשיו והנזק מוערך בקרוב למיליון ש"ח שהרי החברה נאלצה להסגר כתוצאה מכך, באמת לא סמכתי רק על המסגרת אשראי הזמנית ואכן מי שעושה כן שוגה מבחינה עסקית, היה לי הסכם עם חברות מימון חתום אלא שהוא הגיע לבנק 4 ימים לאחר שנהייתי חשבון מוגבל, התריתי בפניהם שעומד להגיע הסכם כזה, הצעתי להם לקבל את ההסכם החתום בפאקס, כמו כן הצעתי להם גם שאשלח תוכנית עסקית באימייל, הראיתי להם שמחזור העסקאות היומי שלי רק בכרטיסי אשראי גדול ביותר מפי 2 מהאשראי הזמני שביקשתי, אני באמת עובד עצות, כבר חשבתי ללכת ולעשות את מה שהצעת כמו גם לצלם במצלמה נסתרת את מנהל הסניף מפנה אותי לעו"ד האחראי על הגבייה, האם זה עבירה על החוק מבחינת הבנק? האם הוא יכול לפתור את הבנק מלהנפיק לי דפי חשבון ועותקים של הסכם הגדלת מסגרת האשראי בכך שהוא אומר כי הטיפול בחשבון הוא כבר ממנו והלאה וכל שאני צריך לעשות זה לעמוד בקשר עם עו"ד המטפל בגבייה מולי? אני לא עו"ד ובטח שלא מבין יותר מידי בעניינים שמול בנק-לקוח אבל זה נשמע לי מופרח מהמציאות לגמרי... ושוב תודה.

דוד מל

New member
שאלה ...

האם נותרו לחברה שלך, גופים/אנשים החייבים לה כספים. אם כן, יתכן שיהיה מי שיוכל לעזור לך ללא תשלום. בכל מקרה תשלח לבנק מכתב בו אתה דורש לקבל את צילום דפי החשבון וההסכמים כנגד התחיבות לשלם את עלות הצילום. שאלה נוספת איך עסק המגלגל סכומים גבוהים כאלה לא שומר עותק מדפי החשבון והסכמים עם הבנק לצורך הנה"ח?

למעלה