מה עושים עכשיו?

מה עושים עכשיו?

ארוסי ואני הגשנו בקשה ל ויזת ארוס (K-1), שרות ההגירה אישר לפני מספר ימים את הבקשה. הלכתי למשטרה והגשתי טפסים ל"תעודת יושר", עד כאן ברוך השם הכל בסדר.... מה הלאה? - הבנתי שאני צריכה לעבור בדיקות רפואיות, וכמו כן צריך לעבור ראיון אצל הקונסול, האם הקונסול יכול לבטל את האישור של שירות ההגירה אם משהוא לא נראה לו, ולהערים בעיות מכול סוג שהוא?, או שהוא חייב לתת ויזה מכוון שהאישור משירות ההגירה כבר ניתן? אשמח למידע נוסף,

לא

הלאה: ם צריכים לשלוח אותך לרופא שלהם ועליך להעביר להם חזרה את תוצאות הבדיקות. אח"כ יזמנו אותך לראיון ושם יתנו לך את הויזה בדרכון.. אי אפשר לבטל לך שום דבר מכיוון ששרות הגירה כבר אישר את הבקשה. הם חייבים לתת לך ויזה.. אפשר שאלה אלייך? כמה זמן לקח/ חיכית לקבל אישור משירות ההגירה? כי גם אני עושה כרגע את אותו תהליך ומעניין אותי כמה זמן לקח לך.

תודה

התחלנו את התהליך בפברואר, דרך עו"ד בארצות הברית. האישור עצמו משירות ההגירה לוקח בערך חודשיים, אבל במקרה שלנו לקח 42 יום (תורידי את הפסחא וימי ראשון יוצא 30 ימי עבודה), תלוי בקצב בעבודה שלהם, אולי אם הם רואים חתימה של עו"ד הם יותר זריזים. יש לי טראומה מהקונסול הייתי אצלם פעם וזה ממש לא סימפטי, החשש שלי הוא מהראיון עצמו - אין לי מושג מה הם שואלים, ובכלל למה צריך ראיון אם הכול חוקי ויש כבר אישור משירות ההגירה?

bb2002

New member
שאלה

היי,יש לי שאלה: מה זה "תעודת יושר"?,ו כמה זמן אחרי חתונה (אם אזרחית) אני אמור לקבל גרין כארד?

saritoosh22

New member
תשובה לא מדויקת

זה תלוי ברשויות ההגירה במקום בו גרים, עד כמה הם עמוסים. אני נכנסתי לאר"ב עם ויזת ארוסה, שישה חודשים אחרי החתונה קיבלתי את הגרין קארד הזמני ושנה וארבעה חודשים (אחרי הזמני), קיבלתי גרין קארד קבוע.

doronf65

New member
מנהל
ואם עושים את זה מהארץ מקבלים מייד!

זה שונה לגמרי בתלות במקום בו נעשה התהתליך. כמו-כן זה שונה אם נעשה דרך ויזת ארוסה או בקשת ג.ק. לאחר חתונה. תשאל שוב ותן יותר פרטים.

תעודת יושר זה

ר.פ= רישום פלילי ממשטרת ישראל עלייך. לוודא שאין לך תיק פלילי או כל דבר אחר בנוגע לעברך.

bb2002

New member
עוד שאלה

לאחר שקיבלתי את הגרין כארד הזמני,ואני רוצה לחזור לארץ ללמוד האם ישללו אותו או שהוא בתוקף ואני צפוי לקבל את הגרין קארד הקבוע? מה אתם חושבים?

אני חושבת שמוציאים

טפסים לנסיעה וחזרה מארה"ב ואם יש אז לא צריכה להיות בעיבה אבל אני לא יודעת בוודאות...

saritoosh22

New member
באופן עקרוני,

מרגע שהגשת טפסים ועד לקבלת הגרין קארד הקבוע, אתה חייב להישאר בארה"ב. אפשר לצאת מארה"ב עם TRAVEL DOCUMENT אבל, צריך סיבה ממש טובה למה מבקשים לצאת, לדוגמא:אירוע של בן משפחה מדרגה ראשונה, או חלילה מחלה של בן משפחה מדרגה ראשונה. מעבר לזה, צריך להגיש אישורים בכתב (חתומים ע"י נוטריון) המגבים את האירוע שלמענו אתה מבקש לצאת את ארה"ב. TRAVEL DOCUMENT תקף ל60 יום בלבד, חזרת לארה"ב אחרי 61 ימים, אתה צריך להתחיל את כל התהליך מחדש. TRAVEL DOCUMENT הוא אישור יציאה חד פעמי. הם לא רואים בשמחה את העניין שמגישים כאן בקשה לגרין קארד וקובעים את מרכז החיים במדינה אחרת. גם כדי לקבל אזרחות, אחרי הגרין קארד הקבוע, אתה צריך להוכיח שחיית בארה"ב תקופה מסוימת ברציפות.

doronf65

New member
מנהל
שתיכן עניתם לא לשאלה

הוא שאל אחרי שמקבלים את הג.ק. ולא בזמן ההמתנה לו. ברגע שמקבלים אין צורך באישור יציאה, רק להראות כוונת השתקעות. הוא אזרח חופשי, שכבול למסגרת ההגבלות של מה שה- INS מגדיר ככוונת השתקעות, זה הכל. אבל לצאת ולהיכנס הוא יכול חופשי.

saritoosh22

New member
לא דורון,

אחרי שמקבלים את הגרין קארד הזמני, צריך להישאר בארה"ב עד לקבלת הקבוע. הוא שאל האם הוא יכול לצאת ללמוד אחרי הגרין קארד הזמני. אתה קיבלת גרין קארד קבוע כבר בכניסה לארה"ב, כי עברת את התהליך בארץ, אבל כשמגישים טפסים בארה"ב זה שונה. מעבר לזה, שאם הוא יקבל גרין קארד וייסע לארץ ללמוד, איך הוא יוכיח שמרכז החיים שלו כאן לקראת האזרחות?

doronf65

New member
מנהל
לא שריתוש... ../images/Emo13.gif

גרין קארד הוא גרין קארד. אין "זמני". גרין קארד הוא "permanent resident visa", ואין "אישור תושב קבוע" שהוא זמני. יש גרין קארד, שהוא בתוקף ל- 10 שנים, ויש שהוא לשנתיים, כמו שלי, כי שלי הוא "conditional" בגלל שאני עוד לא נשוי שנתיים. אז אחרי שנתיים צריכים להסיר את ה- conditions, אבל הגרין קארד הוא גרין קארד לכל דבר ועניין. אין הבדל בינו לזה של 10 שנים. אולי הוא קיבל משהו ביניים עד שיגיע הגרין קארד שלו? אולי. אבל הוא לא שאל על שלב ביניים אלא על גרין קארד. דורון

saritoosh22

New member
אז ככה:

אני קיבלתי גרין קארד זמני, שהיה בתוקף 11 חודשים, ללא שום CONDITIONS כי אני נשואה הרבה יותר משנתיים. את הגרין קארד הקבוע קיבלתי אחרי הראיון. בזמן שהיה לי גרין קארד זמני, אמרו לי מפורשות שאסור לי לצאת את גבולות המדינה עד לקבלת הגרין קארד הקבוע. קיבלתי פעמיים TAVEL DOCUMENT, פעם אחת לבר מצווה של אחיין שלי ופעם שניה אחרי שילדתי, סיפקתי הוכחות שיש לי אמא חולה בישראל שלא יכולה לבוא לפגוש את הנכד שלה ואישרו לי לצאת כדי לבקר את אמא שלי. כשאדם מגיש ניירת בארה"ב (לא בישראל), התהליך שהוא עובר שונה מזה שאתה עברת, תקבל את זה.

אז אם נישאתי לאזרח

וביקשתי אח"כ ניירות לנסיעה.. תוך כמה זמן אוכל כבר לנסוע ולחזור בלי ביקורת מצידם?

saritoosh22

New member
בדר"כ TRAVEL DOCUMENT

תקף למשך שנה מיום שהוצא. כלומר, מהרגע שקיבלת את המסמך, את יכולה לנסוע ולשהות מחוץ למדינה עד 60 ימים.

למעלה