מה עושים עכשיו?

yoli2014

New member
מה עושים עכשיו?

אני עם בן זוגי כבר 18 שנה, יש לנו שני ילדים.
היום גיליתי במקרה שהוא בוגד בי.
פתחתי את זה מולו, ישבנו ודיברנו ומסתבר שזה נמשך כבר שנים רבות.
ושהוא "רצה להפסיק ולא הצליח".
אני תליה בו כלכלית, ויש את הילדים.
מה אני עושה עכשיו?

לא לפרסום בעמוד הראשי!

מריוס זכריה

Member
מנהל
המצב הוא מורכב

קודם כל אני רוצה להשתתף בצערך. ההלם גדול, תפישת עולם שלמה מתנפצת ברגע... לא קל.
&nbsp
הייתי אומר שהצעד הראשון לאסוף את עצמך. לנשום רגע, להתרחק המחשבות המבהילות ולחשוב קצת רגוע.
&nbsp
הצעד השני הוא לעשות ספירת מלאי. לנסות להבין מה כן יש בין בעלך לבינך. האם יש בקשר הזה מספיק בשר כדי לנסות לשקם? או שלא?
&nbsp
אם כן, מומלץ ללכת בהקדם המיידי לטיפול זוגי.
אם לא, זו כבר חשיבה אחרת לגמרי.
והיזהרי לא לחרוץ דיעה מוקדם מדי, מתוך ההלם והצער.
&nbsp
אחרי שתהיה הערכת מצב מהימנה פחות או יותר בנושא הזה, אפשר יהיה לפעול על הבסיס שלה.
&nbsp
אחת השאלות שתישאל כמעט מיד היא לבעלך: האם אתה מוכן לנתק את הקשר האחר כדי להציל את נישואיך? התשובה לכך - לא רק המלים, אלא גם המנגינה - יתנו הערכה ראשונית לאן אפשר ללכת.
&nbsp
את מוזמנת להישאר בפורום, לעדכן בהתפתחויות להמשיך להתייעץ.
אבל שימי לב: פורום איננו תחליף לעזרה מקצועית פרופר, פנים אל פנים. הוא רק עזרה ראשונה או איזשהו מקום לסיעור מוחות.

Gali04

New member
יודעת מה הכי מוזר כאן?

את גילית את עניין הבגידה רק היום, מדובר בבגידה שנמשכה שנים, מדובר באדם שאת איתו בזוגיות כבר 18 שנים, לא יום ולא יומיים, יש לכם 2 ילדים משותפים וכל מה שאת כותבת זה שאת תלויה בו כלכלית?!
&nbsp
לא קראתי שום מילה שמתארת רגש, לא קראתי על כעס, לא על אכזבה עמוקה כתוצאה מהמעילה באמון, גם לא קראתי מילה על כאב. מה שכן קראתי היה טקסט יבש, חסר פרטים, נטול רגשות, של מישהי שכאילו אינה מעורבת בסיפור המתואר. תיארת את המצב כמו מישהי מנותקת ריגשית, כאילו את לא שייכת לסיפור בכלל, כאילו לא את היא האישה הנבגדת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בוקר טוב

ראית אולי לווית שבהן קרובי הנפטר זועקים ובוכים וקורעים את בגדיהם ומשטתחים על הקבר.
&nbsp
ואולי ראית גם לווית שבהן בני זוג או ילדים או הורים עומדים שם שקטים וקפואים כאילו הם לא שם.
&nbsp
זה שאלה אוהבים יותר מאלה. פשוט יש דרכים שונות להתמודד עם הלם.

Gali04

New member
ראיתי את זה וראיתי את זה

ובכל זאת, אפילו מצב שירמז על קיפאון לא מצאתי בהודעתה.
&nbsp
גם אלה שעומדים שקטים מעל לקבר היקיר להם, נראים עצובים כלפי חוץ, הגם שהם אינם משתטחים על הקבר.
&nbsp
כאן, לא רק שהיא "לא נראתה" עצובה ולא "נראתה" קפואה, היא "נראתה" כמו מישהי נטולת רגש באופן הכי מובהק שיש. מישהי שחושבת ביזנס, מישהי שחושבת באופן קר, מישהי מבחוץ. סתם מישהי.....

yoli2014

New member
רגשות

אני קהה לחלוטין, בעיקר עם תחושת בחילה עמוקה. ואני מתמקדת בצד הטכני הענייני, כי הוא זה שאצטרך להתעסק איתו פיזית. מה שקורה לי בפנים- עוד יעובד לפרטי פרטים לבד, עם עזרה, ואפילו איתו.
וזה באמת מרגיש כמו סיפור שקורה למישהו אחר!

Gali04

New member
ככה זה באמת נחווה גם אצלי כשאני קוראת אותך

כאילו את מחוץ לתמונה. מתעסקת בפאן הטכני בלבד.
&nbsp
השאלה מה את באמת רוצה שיקרה? (עזבי רגע את הקטע הכלכלי בצד)
השאלה מה הוא באמת רוצה שיקרה? האם מוכן להביא את הרומן לסיומו? האם מעוניין בלשקם את האמון שנשבר? מה הוא אומר? מה הסיבה שבגד, לפיו?
&nbsp

יקרה

אני מבינה את השבר הנורא, את קהות החושים וגם את ההתמקדות בשאלות הטכניות כרגע.
ובכל זאת - זאת שאלה מהותית האם למרות הבגידה שנמשכת שנים יש אהבה ביניכם ויש מה לשמר בזוגיות שלכם מכיוון שהשאלה "מה עושים עכשיו" נגזרת במידה רבה מאוד מהתשובה על כך.
מנסיון - בגידה היא לא בהכרח קץ החיים הזוגיים ובמקרים מסויימים יכולה אפילו להיות נקודת שינוי והזדמנות להעמקת וטיוב הקשר.
ברור לי שבנקודה שבה את נמצאת עכשיו בעיצומו של השבר קשה לראות את זה אבל כאמור - הדבר הראשון שאת צריכה להבין הוא האם יש על מה להלחם בכל הקשור בזוגיות שלכם או האם השאלה היא רק האם להתגרש או לא בגלל אילוצים כלכליים ובגלל הילדים.
הייתי ממליצה לך על טיפול זוגי אבל אני חושבת שלברר את השאלה הזאת עם עצמך ואיתו קודם לכך.

אם תרצי להעמיק בפרטי את מוזמנת לשלוח לי מסר.
בינתיים אני מרשה לעצמי לשלוח לך חיבוק.

לא פשוט

מה שבטוח זה שאת צריכה לקחת אוויר ולא לקבל החלטות מתוך כעס או עלבון.
מהמקום בו אני נמצאת, דווקא יכולה להבין שרצה להפסיק ולא הצליח ויכולה להגיד שהעובדה שניהל רומן, לא אומרת שהוא לא אוהב אותך. זה לא פשוט אבל אפשר לשקם את הזוגיות גם מתוך השבר הזה.
אם תרצי מעבר לזה - בפרטי.

siv30

New member
חושבים ומקבלים החלטה מושכלת

מעבר לשאלה הכלכלית, שהיא האחרונה בבעיות שתתמודדי איתן - היום יש מנגנונים משופרים שיפעלו דווקא לטובתך ולטובת הילדים והצד הכלכלי הוא הכי פתיר במקרה הזה אם תבחרי להתגרש- את צריכה לחשוב מה את מצפה מזוגיות שלך? מבן הזוג שלך? בני כמה הילדים?
&nbsp
קחי בחשבון שהליך שיקום הוא ארוך וצורך משאבים כבדים משני בני הזוג.
גם ראוי להבין אם בעלך מעוניין בטיפול אישי להבין את מקור הצורך שלו ברומאנים, האם הוא פשוט צריך את הריגוש כל פעם מחדש? האם הרומאנים גורמים לו להרגיש צעיר ונחשק? האם פשוט הוא לא אוהב אותך יותר והוא נשאר בזוגיות רק מהפחד?
&nbsp
&nbsp

מניסיון של אחר

קודם כל בודקים ומכינים את השטח לכל צעד שלא יבוא.

רשמת על תלות כלכלית וילדים - חשבי ובדקי בחוק מה מאפשר לך (ויש לך עדיפות מסוימת כי את אישה). חשבי לרגע על ההשלכות , קראי על זה ספרות מקצועית, חשבי על שינוי שיאפשר לך יתר עצמאות, בדקי מה האפשרויות החוקיות וכן הלאה.

את הנפשי - זה רק בהמשך או תוך כדי הדרך.
זאת שאלתך- וזו גם התשובה שאני מניחה שברורה לך ותוכלנה ויוכלו לייעץ לך כאן מנסיונם.

אישית בתור ילדה שגדלה בבית כזה (אם כי לא מטעמי בגידה) אוכל לומר לך שלהשאר בקשר בו שני ההורים מסוכסכים אינו דבר שמיטיב עם הילד וגדילתו.

אבל שוב- קראי , בדקי , חקרי ואל תפחדי כלל. העולם עדין ותמיד פתוח לפניך בכל דרך בה תבחרי.

adam33

New member
תלויה

קודם כל לא טוב להיות תלויה .
אז מהר לרדת ועם שתי רגליים על הקרקע.
ברור לך שזהו תהליך ולכן צריך להתחיל כעת ולאט.
לשבת ולבדוק את ההפרדה הכלכלית ולנסות בדרכי שלום לבדוק כיצד מחלקים הכל ומצד שני חולקים הכל.
לשמחתך הוא אינו אוייב שלך ואת ישבת ושוחחת איתו לכן אני סבור ששניכם תגיעו לחלוקה צודקת ונכונה .
לא תתחילי אז תמיד תצטערי שהיה לך אתה עיתוי ולא ניצלת אותו.

גארוטה

New member
אענה לך בשאלה

מה את רוצה לעשות ואם בכלל?
את יכולה לקבל שפע של עצות החל מ 'תתייעצי עם עו"ד ותדאגי קודם כל לזכויות שלך' ועד ל 'תכניסי לו למניאק'... השאלה שאת צריכה לשאול היא קודם כל את עצמך
ולמען האמת זו לא שאלה אחת בלבד, כי למרות ההלם והכאב והחשש הכלכלי שיש לך, יש עוד כמה שאלות שעולות כאן
כמו, האם הוא חתיכת מניאק שאף פעם לא היה נאמן וסתם הוליך אותך שולל?
האם הזוגיות שלכם עלתה על שרטון ובמקום לטפל בה בחרתם להתעלם?
איך לא שמת לב עד עכשיו ו'רק במקרה גילית'?
מה זה אומר על היחסים שלכם?
איפה בדרך ולמה נעצמו העיניים חזק כל כך?
הוא התוודה והודה, ו... שאלת למה? רוצה לדעת למה? רוצה לשקם? מעוניינת לנסות לסלוח? הוא מעוניין להפסיק? יש בסיס לבנות אמון ביניכם?

התלות הכלכלית היא משמעותית מאד ואין לי ספק שתהיה לה משמעות בבחירות שתעשי ובהחלטות שתקבלי אבל גם במצב כזה יש מה לעשות.
המון הצלחה וכוח להתמודד

yoli2014

New member
אז ממרחק של שלושה ימים..

גיליתי במקרה. את כל החשדות שהיו לי אי פעם השתקתי ב"הוא השתנה, אני צריכה לסמוך עליו". הוא החבר הכי טוב שלי היה עוד לפני שנעשנו זוג, וחלקנו הכל בחיים. (כמעט הכל מסתבר). אני בעלת מקצוע, עובדת, מרויחה כסף, וכשכתבתי שאני תלויה בו כלכלית התכוונתי לזה שהוא מרויח הרבה יותר, דואג לתשלומים הגדולים וכו'. ובאמת זה לא השיקול שאני חושבת עליו כרגע.
כרגע אני במצב ביניים, לא יודעת אם להישאר או לעזוב. חושבת גם על הילדים, שצעירים מאוד, והשאלה ממה ירויחו יותר. אחרי יומיים של התפרצויות בכי, אני די קהת רגשות. כאילו ההתהפך אצלי איזה סוויץ', ואני לא מרגישה כלום. לא חיבה, לא אהבה, אפילו לא כעס או עלבון. זה ממש לא הגיוני לי לא להרגיש!
בינתיים פנינו לייעוץ, ויש לנו פגישה השבוע. עד אז אנחנו מתנהלים במעגלים בבית, נותנים מרחב, מדברים רק על הילדים ורק לידם. ככה אי אפשר להמשיך. אני מרגישה שאנחנו שני זרים שחולקים בית וילדים. אם אני נעצרת יותר מדי על המחשבה הזו- יש רגשות שמתעוררים, אז אני מהר עוברת הלאה.
כרגע אני שורדת ומנסה לא לחשוב על זה יותר מדי. כאילו שאפשר לחשוב על משהו אחר...

מריוס זכריה

Member
מנהל
עשית/ם את הדבר הנכון

כל השאר תשאירי כרגע לייעוץ. שם זה יתברר בצורה רצינית.
נשמחח לשמוע עידכונים/לבטים/מחשבות תוך כדי תהליך.
בהצלחה!

גארוטה

New member
הצלחת להעביר

את הרגשות שלך כל כך טוב שזה מרגיש מוחשי...
את כרגע במצב הכי קשה שאפשר להיות בו. הגילוי, העלבון, הכעס, המחשבות, הבכי, חוסר האמון, הבגידה, הילדים...הכל מהכל. מפה זה רק יהיה יותר טוב, לכאן או לכאן.
היעוץ הוא חשוב מאד.
בהתחלה כל 'האיכס' יצא החוצה, יהיו האשמות, המון כעס וכאב אבל בסוף זה יעשה סדר במחשבות ובקבלת ההחלטות.
המון הצלחה!

Gali04

New member
את לא הבנת

היא לא אמרה שהיא מרגישה משהו,
&nbsp
לא כאב, לא עלבון, לא כעס, לא אהבה, לא שנאה ולא כלום!
&nbsp
היא לא מרגישה!!!
&nbsp
כלום!!!

גארוטה

New member
הבנתי מצויין

היא הצליחה להעביר את סערת הרגשות שהיא נמצאת בה, את הכעס והבלבול ...העובדה שהיא לא מרגישה כלום, שום רגש זה הכי להרגיש!
קפיש?

Gali04

New member
לא העבירה שום כעס, כי אם "עסקים כרגיל"

היא: "אני לא מרגישה כלום. לא חיבה, לא אהבה, אפילו לא כעס או עלבון. זה ממש לא הגיוני לי לא להרגיש!"
&nbsp
את: "את כרגע במצב הכי קשה שאפשר להיות בו. הגילוי, העלבון, הכעס, המחשבות, הבכי, חוסר האמון, הבגידה, הילדים...הכל מהכל."
&nbsp
אני: היא לא מרגישה את כל מה שתיארת. היא לא בוכיה, לא פגועה, לא נעלבת, לא כעוסה, לא אוהבת, לא מחבבת. היא תיארה ופירטה את כל מה שהיא לא מרגישה ותמהה על כך, הכיצד זה ייתכן. את מצידך קבעת שהיא מרגישה. ונניח שהיא במצב של דחק, במצב כזה היא לא באמת מתמודדת עם עוצמת הרגשות.
&nbsp
לא להרגיש זה ההיפך מלהרגיש.
&nbsp
והפעם בספרדית: קלארו?

למעלה