מה עושים עכשיו?

motherhood

New member
מה עושים עכשיו?

אז ככה... הרומן עם מקום העבודה האחרון הסתיים לו שלשום. כבר יומיים אני קמה בבוקר ללא תכלית. יהיו שיגידו שזו תכלית בפני עצמה, וצריך למצות את זה עד הסוף וגם ליהנות מזה, כי זו חופשה ומתי כבר מזדמן לנו כזו, אבל אני, אם להודות על האמת מבוהלת מאד, ובעיקר בתהליכי גמילה. אני, שרגילה כל היום לחשוב על הלקוחות, ועל העבודה, ועל התהליכים שהתחלתי ומה שעוד לא סיימתי, ולקרוא מהבית מיילים ולהיות זמינה... פתאום - פתאום הכל שקט סביבי, ועליי להזכיר לעצמי שזה כבר לא ענייני מה קורה שם. חסרה תחושת הנחיצות ואני מרגישה בקריז... ובעיקר אני בלחץ, אני מפחדת - מה יהיה? האם אמצא עבודה חדשה טובה? האם זה יהיה מהר? ואיך עושים את זה בכלל, כי אני בכלל לא יודעת איך שוק העבודה בנוי היום. כל אחד נותן לי עצות, אבל בתוצאה הסופית, אני לא מצליחה לייצר מספיק ראיונות עבודה... אני יודעת על סיום העבודה כבר חודשיים+ ועדיין לא הצלחתי למצוא עבודה חלופית. אני בעלת יכולות מדהימות. אני מובילה בתחום העבודה שלי, ובכל זאת, כתמיד,כשזה מגיע לרגע האמת, אני לא מצליחה להתרומם מעל הבינוניות ומעל תחושות ה"אני לא אצליח". הפרדוקס הוא שכיוון שידעתי שאני הולכת לסיים את העבודה, החלטתי שאתחיל אימון כדי שיעזור לי לבחור נכון ולהימנע ממצבים דומים בעתיד, אבל בלי עבודה עכשיו אין לי כסף להשקיע. יש לי ילד שאני צריכה לדאוג לו ולפרנס אותו. בקיצור... אולי כמה עיצות מכם יוכלו לפתוח בפניי רעיונות חדשים? אני רוצה לקחת אחריות. תודה.

meytab

New member
שלום לך

אכן השלב מעבר בין שתי עבודות הוא לא קל. יש המון חששות אני מציעה לך בתור התחלה לרשום לעצמך על דף - מה התכונות שהפכו אותך לטובה ומצליחה בעבודה הקודמת בה היית? תחשבי על זה אפילו יום או יומיים וכל פעם שיעלה משהו בראשך, ואפילו הוא נראה לך קטן, רישמי על הדף לאחר מכן תסכלי על הרשימה - אלו למעשה כוחות החוזק שלך!! משם תוכלי לצאת לתחושה טובה ומחוזקת יותר וללכת איתה לראיונות עבודה לגבי אימון בזמן משבר כלכלי, אני מאוד מבינה אותך אבל יצא לי להיות פעם במשבר גדול ולהרגיש צורך ללכת לטיפול מסויים אבל לא היה לי כסף אחרי חודשיים של מחשבות וייאוש החלטתי שיש דברים שאוכל להצטמצם בהם כדי להקדיש את הכסף הזה לאימון. עשיתי כך ואני מברכת עד היום על כל שקל שהוצאתי נסי לחפש אנשים בתחילת דרכם...המחירים נמוכים יותר בצורה הזו. ושיהיה בהצלחה ! הרי אם הצלחת בעבר אין שום סיבה שלא תצליחי גם עכשיו אני בעלת נסיון רב בתחום משאבי אנוש ואת מוזמנת לפנות אלי במסר אם תרצי לשאול משהו ספציפי יותר מירב

coach miriam

New member
שלום לאמהות

האם אני מבינה נכון כשאני אומרת שהגדרת את עצמך ואת הערך העצמי שלך דרך העבודה שעשית? ועכשיו כשזה איננו הקושי הראשוני שלך הוא לא "מאיפה יבוא הכסף" אלא "חסרה תחושת הנחיצות ואני מרגישה בקריז" ודבר נוסף כתבת "כשזה מגיע לרגע האמת...." כאילו שלומר על עצמך שאת "בעלת יכולות מדהימות ומובילה בתחום העבודה" זה לא להגיד את האמת? בואי תתחילי מ- מי את בלי העבודה?, מי את כאדם?, מהן אמונות היסוד שלך?, מה מניע אותך?. מה עוצר אותך?

הגר שקד

New member
מה עושים?

אחרי תקופה ארוכה שהעבודה העסיקה אותך ב"משרה מלאה" אין פלא שאת חשה מבהולת. הייתה לך שיגרה חמימה ונוחה ופתאום היא איננה, וצריך למלא את הזמן, המחשבה והפעילות בתוכן חדש. זו יכולה להיות עבורך תקופה נפלאה - של מילוי מצברים והתבוננות מחודשת על עתידך המקצועי, אך קודם עליך לתת לעצמך קצת זמן גמילה ורגיעה. נסי לתת לעצמך בשבוע הקרוב חופשה מהעבודה ומהעיסוק בעבודה. עשי משהו מפנק שלא היה לך זמן לעשות כשעבדת - מגיע לך! את כותבת שיש לך יכולות מדהימות ואת מובילה בתחום עבודתך, ועדיין את חוששת מאי-הצלחה ב"רגע האמת". אבל האמת שעולה מדבריך היא שמאוד הצלחת בעבודתך האחרונה, ושהיית הרבה מעל לבינוני. הלא כן? חשוב לזכור שלא כמות הראיונות היא הקובעת, אלא איכותם. ככל שתגדי טוב יותר את העבודה והתנאים הנלווים שאת רוצה, תחסכי מעצמך ראיונות מיותרים ומתסכלים ותוכלי להתמקד במקומות העבודה המתאימים שיגרמו לך לתחושת סיפוק, הצלחה וצמיחה. שאלה: האם את זכאית לדמי אבטלה? אם כן, זה מבטיח לך מספר חודשים (בתשלום) בהם תוכלי לקחת אוויר ולחפש בנחת עבודה המתאימה לכישוריך. בהצלחה!

"אבל בלי עבודה עכשיו אין לי כסף להשקיע"

זה נשמע קצת כמו LOOP. כל יצירה מצריכה השקעה של משאבים שונים, ביניהם כסף. ואולי אני טועה בגדול, אבל סביר להניח שמדובר על סדרי עדיפויות, כלומר שאת לא רואה עכשיו את התועלת שבאימון שתגרום לך לרצות להשקיע בו. סליחה, שגיאת הקלדה. שתגרום לך לרצות להשקיע בך. השאלה החשובה היא מה המחיר של להיות שוב במקום שלא מתאים לך? מה המחיר של לעבוד בתחושה שאת לא ממצה את היכולות שלך? אם רואים את האימון כהשקעה, הוא יכול לאפשר להגדיר את הכיוון שהכי מתאים לך, ולזה בעיניי אין מחיר.

אילניצן

New member
מה עושים עכשיו?

שלום רב כל סיום הוא פתח לחידוש, וחשוב להאמין ולהבין כי ניתן לייצר את המחר.אני לא יודע מאיזה תחום עיסוק את באה, ומה הדבר הבא שתרצי לעסוק בו, אך אני כן "שומע" בין המילים מספר חסמים שרצוי שתבדקי עם עצמך, שהבנתם יכולה לפתוח בפנייך הזדמנויות שונות. למה אני מכוון: מצד אחד את מעידה על עצמך שאת טובה, מובילה בתחומך, אך מייד סותרת זאת באמרה, שכנראה הולכת אתך זמן רב, " אני לא אצליח" ופירוש שלך, שאת לא תתרוממי. אז טיפ ראשון, אמרי לעצמך משפט מסוג "מיום ליום אני מאמינה בעצמי וביכולתי יותר ויותר". מומלץ מאוד, מאוד לומר המשפט מאות פעמים לאורך היום, בכל רגע נתון שאת פנויה וערה. זה משפט שצריך להאמר כל הזמן והמון ימים, ותחליטו ללמד המח שאת יכולה מסוגלת ומאינה בעצמך. מעבר לזה, עסקי בדברים שאת טובה בהם ונהית מהם והטוענים אותך אנרגיה של חדווה ועשייה. כל אלו יחד, הם טיפים ראשונים להכניס אותך לעשייה חיובית וצמיחה אישית. בהצלחה איל - אמונה בגשמה אישית

motherhood

New member
תודה לכולכם על העיצות והעידוד

תודה מכל הלב. אני עדיין נמצאת שם - במקום של הקושי. אבל בהחלט מקווה לפרוץ. אני

bridges

New member
שלום לאמא היקרה

עברתי שוב על ההודעה הראשונית שלך בשרשור ופתאום נפלו עיניי על משהו שלא שמתי לב אליו קודם לכן. ואני מאמין שזה נושא חשוב. בהודעה הזאת אמרת שאת רוצה לקחת אחריות. איך היית מגדירה לקחת אחריות? בסקאלה של 1 עד 10 מה רמת האחריות שאת לוקחת על הנושא הזה? רונן

motherhood

New member
לקחת אחריות...

הסיבה שאין לי עבודה היא פיטורין. הרקע בכללי הוא סכסוך עם המנהלת שלי, מי שהיתה גם חברה במשך 8 שנים ולקחה אותי אחריה למס' תפקידים. היא קוראת לזה (כך שמעתי) כמו גירושין. אז אני מניחה שאם ניקח את הדוגמא שלה... אז כמו בגירושין, יש שני צדדים ושני צדדים מביאים לסיטואציה. אז זו האחריות שאני רוצה לקחת: 1. ההבנה מה גרם לפיטורין שלי ואיך יכולתי להימנע מזה לעתיד (למשל, לא להיות עם בוסית שהיא גם חברה... ) 2. למצוא עבודה חדשה נטולת מרכיבים בעייתיים ככל הניתן וכזו שיש לי פוטנציאל גדילה רב איתה. אז זו האחריות, ואני לוקחת אותה על עצמי במחויבות מלאה. עכשיו רק צריכה את הכיוון ואיך עושים את זה. אני

bridges

New member
אסטרטגיה לבחירה

יש משהו מעניין במה שאת כותבת. שימי לב שאת יוצרת עכשיו אסטרטגיה לבחירת העבודה הבאה: 1. להימנע מרכיבים בעייתיים (לדוגמא שהבוסית לא תהיה גם חברה, זאת למרות שזה שהבוסית שלך היתה חברה שלך, כנראה, קידם אותך). 2. פוטנציאל גדילה רב. מנסיוני, כשאנחנו מכניסים לאסטרטגית בחירה מרכיב מניעה (שבד"כ נובע מהעבר) אז כל מה שנקרא בדרכנו כולל את המרכיב הזה (זה נכון לחיפוש עבודה וגם לבחירות במערכות יחסים). דוגמא ידועה: כשאני אומר לך אל תדמייני פיל ורוד. מה קורה? שימי לב, כשאנחנו מנסים להמנע ממשהו, זה קורה לנו, וזה לא מסיבה קוסמית אלא משום שהמוח שלנו מתמקד באותו הדבר ופשוט מחפש אותו, זה עובד בצורה לא מודעת. אני מזמין אותך לשנות את ההגדרה של סעיף 1 להגדרה חיובית ואת סעיף 2 להתחיל להרחיב: להסתכל מה זה פוטנציאל גדילה? להיכן את רוצה לגדול? תדמייני את עצמך בעוד מספר שנים כפי שאת רוצה להיות. לגבי העניין הכספי. אני מזמין אותך לשאול את עצמך את השאלה באופן אחר. האם התמורה שאני אקבל מאימון אישי שווה את עלותו?

למעלה