מה עושים??? עזרתכם!

• פותח הנושא aya77
  • פורסם בתאריך

aya77

New member
מה עושים??? עזרתכם!

נשואים 3 שנים, ללא ילדים. ישנה דירה משותפת שחלק גדול מהסכום שהושקע בה הגיע מהצד שלי, כמו גם כספים שנצברו מלפני החתונה באו רק ממני. הוא טוען שאם אני רוצה לקנות ממנו את הדירה אנחנו צריכים לקחת שמאי (מה שיעלה את ערך הנכס) ואני אצטרך עוד לשלם לו על רווח רעיוני (לא בלבד שרוב הכספים הם ממני הוא עוד טוען לרווח...) שאלותי: 1. איך מצילים את הכסף שהגיע מלפני החתונה? 2. האם בגירושין חייבים לקחת עו"ד? אם אין לי אמצעים מה עושים? 3. האם אני יכולה ללכת לרבנות לפתוח תיק לבד? האם שכירת עו"ד היא הכרחית לצורך פתיחת התיק? 4. האם אני יכולה לדרוש את הכתובה? בברכה ותודה על הזמן, איה

היי איה

אם לא עשיתם הסכם ממון לפני החתונה ראי את הכספים כאבודים מניסיון. אם הגירושין הם בהסכמה ואתם מסכימים על חלוקת הרכוש אז לא צריך עו"ד רק לנסח על דף את חלוקת הרכוש שלא תמיד הדיינים מסתכלים עליה ללכת לפתוח תיק ביחד לרשום גירושין בהסכמה וזהו. אך אם לא כך הדבר אז יש שרותים שנותנים סיוע משפטי בחינם אבל האמת הם לא משהו ואם את צופה מאבק אז קחי לך עו"ד תלווי מהמשפחה ואני יכולה להמליץ לך על אחת ישרה כי הרוב נוכלים רוצים הרבה כסף מבטיחים הבטחות ענק וסוגרים את התיק כמה שיותר מהר ואת יוצאת עם כלום ביד מניסיון. את יכולה לפתוח תיק לבד ברבנות אבל עדיף אם זה אפשרי להגיע להסכמה ולסגור עניין. הדיינים לא מתייחסים לסכום הכתובה ולכן אין לה שום משמעות. בהצלחה.

my sunshine

New member
דירה

אם אין הסכם ממון, ואם היא רשומה על שניכם, החוק אומר - חצי חצי. הכי טוב , אם שניכם רוצים להתגרש, זה לעשות את זה יפה ועדיף לפנות לגישור. מגשרים ועורכי דין [שיוכלו לתת לך תמונה כללית] יש בלשכות המשפטיות באזור מגוריך של ויצו או נעמת. לאחר שיהיה בידכם הסכם , צריך לאשר אותו ע"י ביהמ"ש לעניני משפחה ובמקביל לפתוח תיק ברבנות לצורך הגט.

מ ה פ כ ן

New member
חצי-חצי...

מנסיון עכור שלי (אני הבאתי את כל הכספים), אם אין ביניכם שום הסכם ממון, או מסמך על כך שהכספים לא ממנו, ומסמך הכוונה למסמך חתום שהוא מודע לכך שקיבל מתנה מהורייך או ממישהו אחר. אז אין מה לעשות, חצי בחצי בהכל, או שתגיעו להסכם אחר ביניכם... אין מה לעשות, גם אני אכלתי אותה...

מ ה פ כ ן

New member
ולגביי עורך דין...

עם עורך דין או בלעדיו, תקבלי בדיוק את אותו הדבר, עורך דין בגירושים זה חרטה ברטה וחבל על הכסף, בייחוד אם אין ילדים...

aviavram

New member
וגם אם היא או הוא בני אדם

ולא טוענים שרצחתה גנבתה הברחתה אנסתה הכתה ועוד אלף לילה ולילה ולך תוכיח שאין לך אחות בלשון זכר ונקבה למה היא לא אונסת אף פעם אולי משהוא יסביר הפרדוקס אבל אם חלילה אתה מועף מהדירה מוטס מהעולם הופך לאויב הציבור ומשמש פרה חולבת נראה אותך חייי בלי עורך דין דרך אגב אותו דבר בחתונה רק שם אתה יכול לאנוס להכות.....ואתה חביב הציבור

קודם כל - להירגע

ראשית חכמה זיכרי, כל האמור לעיל, כל פחדייך וכל "הפסדייך" יֶצאו אל הפועל, רק אם תתגרשי. המסקנה מכאן היא, שאם לא תתגרשי - לא יהיו הפסדים כספיים (אחרים אולי כן). אין לי מושג מי יוזם את הגירושין הללו, האם את מעוניינת בהם או לא וכו', רק כדאי להיות רגועים ולהבין שאי אפשר כמעט להכריח להתגרש ובוודאי שלא בתנאים הספציפיים הרצויים למעוניין בגירושין. לעיתם אצל בני זוג נוסד לו אט אט איום בצורת "אם ....אז אתגרש ממך". רק שעיתים שוכח מאן דהוא שלכל איום, איום נגדי וזה יכול להגיע במשהו כמו "אם ... אני דווקא לא אתגרש ממך". כל סיפורי האימה המסתובבים בין האנשים בעולם, מצניעים בד"כ את שהם מעוניינים להצניע ומספרים רק על העוולות הקשות ביותר. האמת היא שאם רוצים, יכול כמעט כל אחד למשוך את התהליך זמן רב אם הוא רק חכם, לבקש שלום בית וכו' ואם מה שרוצה העלם הוא את כספך, את יכולה לנהוג במספר רב של אופנים ופתוחות בפניך אופציות לא מועטות. הפאניקה תיקח אותך רק להכללות יתר ולטעויות. שיקלי צעדייך ברוגע ובתבונה ואל תתני למצב להבהיל אותך. האיום אמור להשאר בממדיו הטבעיים ולא להביאך למצב בו תראי צל הרים כהרים. וביחס לעו"ד, אם לו יהיה עו"ד ולך לא, את תצאי ניפסדת. ושוב, את המיתוסים והסיפורים השאירי למספרי הסיפורים כגון סמי וסוסו, הדבורה מאיה וכיו' כי בחיים יש בית משפט, יש ראיות, יש טענות ויש פסיקות. כמו שאני מניח שאינך מסתפרת לבד, אינך שוחטת לבד את העופות שאת אוכלת ואינך עושה לעצמך טיפול שורש בשן ואפילו לא מסאז' מענג של שישי אחה"צ, כך אינך יודעת להתנהל בעצמך במשפט גירוין בביהמ"ש אם אינך בקיאה בפרוצדורה במשפטית וברזי המקצוע. איש לא יכריח אותך לפתוח במלחמה גם אם תהיי מיוצגת, אך להמנע מקבלת יעוץ משפטי היא טעות קשה. כמה עולה היום לעשות בית שחי, גבות, מפשעה, צבע לשיער ותספורת ? חשבי לעצמך את ההוצאה הזו פלוס כמה עולה קניה בסופר, טסט לאוטו ועוד כהנה וכהנה ותראי שאת תעמדי גם בייעוץ משפטי (ויש נעמ"ת וגם ויצ"ו). סדרי עדיפויות איה. לא בהלה ולא תבהלה אלא פעולה נכונה, אפקטיבית ותכליתית. ואגב, אל תאכלי את הלב. יש אנשים שנעקצו עשרות מונים גרוע יותר. כל יום מתים רק בישראל 100 בני אדם בממוצע. אם כתבת כאן, את מן הסתם לא בינהם וסבבה שכך. בהצלחה לך חביבה

נ.ב. הנה לך מישהו עם צרות קשות מאוד

מישהו שהמעגל שלו באמת מתחיל להצטמצם, שחש נטישה קשה ואמיתית עם מיאוס כבד ועוד ועוד רע ורע ורע אמיתי, מצחין ודחוס. מישהו עם סיבה אמיתית לדיכאון.

isaacm

New member
tם אין לך אמצעים

בטח ובודאי שאת חייבת עו"ד. לפחות כדי להבין באמת מה האופציות האמיתיות שלך. אם יש לך אמצעים, לא נורא - שייקח מה שהוא רוצה. ולדרוש את הכתובה את יכולה - אבל תצטרכי להצדיק את תביעת הגירודשין שלך על פי ההלכה. לידיעתך, תצטרכי לבדוק את העניין הזה עם טוען או טוענת רבנית. בהצלחה לך . . . איציק

אל תחפשי ליהיות צודקת

תחפשי ליהיות חכמה ,כל ויכוח יוצר משקעים ותראומה ,אז תפסידי טיפה כסף אבל תישארי עם לב נקי של הגינות ,וגם אם הוא יחשוב הנה הוצאתי ממנה עוד כמה אגורות בצורה כזו או אחרת זוהי שמחה לרגע אשר תוגתה בצידה אחר יעבור זמן. בהצלחה מכל הלב ,מירו

למעלה