מה עושים מה?

• פותח הנושא r2m
  • פורסם בתאריך

r2m

Member
מה עושים מה?

אני רוצה ללכת לבדוק GS משנת 2001 אבל מסתבר שהבחור החליק איתו ושרט את הפירינג (שממילא לא נחוץ ב GS) עכשיו שאלותי הן: האם החלקה שהוחלף בגינה מראה וידית היא החלקה רצינית? כי למיטב ידיעתי הידית זהו חלק די מאסיבי וחזק באופנוע והחלקה שפגעה בו היתה כנראה החלקה רצינית... האם שווה בכלל לקחת אותו לבדיקה? האם מהחלקה כזו יכול להפגע המנוע? אהה, שכחתי, הוא לא כ"כ מוכן להתפשר על המחיר..., בנתיים... מה דעתכם? בתודה מראש רן הלחוץ על אופנוע לפני בוא החורף...

boldjos

New member
החלקה מהיא...

רק אחרי בדיקה תוכל לאמוד את הנזק שנוצר "מההחלקה" קח בחשבון שיש החלקות מהמקום ויש החלקות במהירות שברוב המקרים מסתיימות בעצירת האופנוע מתחת לרכב... כל החלקה לגופה. לכן לדעתי אם האופנוע נראה לך קח אותו לבדיקה תדאג לסכם עם המוכר מחיר התחלתי לפני הבדיקה והורדה בהתאם לתקלות. בהצלחה. חוצמזה אני הייתי אומר שלום וביי למוכרים עקשניים שמראש אומרים שהם לא יורדים ועוד במיוחד כשהאופנוע לא מושלם ועבר תאונה. כמו שסבתא שלי אמרה - "יש עוד הרבה דגים בים "

wuka

New member
אם האופנוע נראה יפה ...

...אז קח לבדיקה, יפה ז"א שלא כיסו שריטות במדבקות שהצביעה והריתוכים של הפלסטיק לא נראים לעין או שחלקים שאמורים לשבת אחד בשני לא מופרדים כעת (ב-KLE שהיה לי הריתוך בפלסטיק גרם לחלק מסויים לשבת צמוד אליו אבל באויר וזה הרעיש בטורים נמוכים). תדאג שבבדיקה יסרקו את השילדה בשבע עיניים (ואף יותר אם יש
). בקשר לידית תלוי מה החליפו (מאזנות או כידון). דרך-אגב האופנוע שקניתי עכשיו עבר החלקה שלא!!! פגעה בשילדה והצביעה מקורית מהחברה (לא רואים את זה בעין לא מזויינת) ובבדיקה אמרו לי בפרוש שאין מה לנסות להוריד במחיר כל עוד אין פגיעה והתיקון מצוין. וכן מנוע יכול להפגע בהחלקה אבל אני בספק (רק בדיקה תגיד) כי ל-GS יש מגן מנוע והבנתי שגם פירינג אז אם המנוע נפגע אז התאונה היתה קשה. אך עדיין יש כמה שאלות: 1. למה מוכרים GS 2001. 2. אין עוד GS על הפרק ,האופנוע נראה לי סחיר מאוד וחבל ליפול על אהבה ממבט ראשון רק כי אתה לחוץ (מניסיון). 3. בד"כ לאחר בדיקה שהמוכר רואה את התקלות שיש (או שאין) אז הוא יתפשר על המחיר ותראה אם מתאים לך (אל תשכח אתה מחליט!!) קנייה נעימה וסע בזהירות
WUKA ששונא לקנות/למכור אבל אין ברירה.

M.Z

New member
ידית היא לא דבר חזק וקשיח

החלקה עם סימנים חיצוניים בד"כ תמציא בזמן בדיקה גם דברים נוספים שאולי בעל האופנוע לא יודע. שלדת אופנוע כביש מטבע יצורה הינה חלשה למכות, שלא כמו אופנוע שטח שאמור לעמוד במהלומות קשות- אופנוע כביש די רכרוכי מבחינת חוזק שילדה. לכן גם החלקה קלה יכולה לעוות את השילדה אפילו בעשיריות המילימטר. שווה לקחת לבדיקה ולא לבנות על דברי המוכר _ כמו שנאמר "כשאתה רוצה לשדך את הבת שלך - אתה לא תספר שהיא פוזלת".

r2m

Member
תודה לכולם...

אני אקח את האופנוע לעופר אבניר, גם אני מכיר שם מישהו וגם הוא טוען שהוא תוקן שם אחרי ההחלקה הוא מוכר בגלל שהוא לא עומד בהלוואה של האופנוע ובכלל אני מעדיף GS 2001 כי הוא עבר שינוי צורה קטן... או ER5 משנת 2000. ושוב תודה לכולם!

למעלה