מה עושים?מה?

רואה 6 6

New member
אז את לא מבינה בשילוב כלום.

אולי גם בעבודה עם ילדים בכלל.
את יכולה לחזור כל היום על חוזרי מנכ"ל,אין לזה קשר עם השירשור הזה אבל אני מבטיחה לך ששום חוזר מנכ"ל לא יימנע מימני מלתת מגע לילד .

הקצר היחיד שאני רואה שאת לא מנסה להבין אותי

ובזה סיימתי את הדיבורים איתך לטוב ולרע.

רואה 6 6

New member
מצטערת לומר לך,את התנפלת עלי מההתחלה

כאילו הייתי חלק מאלה שביקרו אותך,שלהם את בקושי התייחסת (לא שאת חייבת אבל למען הרקורד וההשוואה כאן),כשבכלל לא פניתי אליך,לא ביקרתי אותך,לא דיברתי אליך בשירשור הזה
ואת עוד אומרת שאני לא מבינה אותך?!
מאוד לא קוהרנטי כל השיח הזה, מאוד!!
מאוד ,גם לאור זה שאת לא מכירה בכך בכלל אז אם את לא מכירה בכך,איך תכירי אם דוקא אני נוהגת באלימות?

kagome10

New member

אז אולי את לא מבינה בשילוב כי הבת שלי משולבת

נפלא ללא מגעים מיותרים.
לא אמרתי שאסור חיבוק ומילה טובה אלא רק ציינתי שמה שאת עושה זה סוג של אלימות.

רואה 6 6

New member
נפלא,אבל אין לזה קשר ל"חוזר מנכ"ל" שהזכרת כאן

כל ילד צריך משהו אחר.

מאמאתוש

New member
ראי חוזר מנכ"ל תשסג/6(ב), ל' שבט תשס"ג,

כתוב :
סמכותו וחובתו של המנהל או של עובד הוראה להתערב בריב אלים בין
תלמידים ולהפריד בין הנצים תוך הפעלת כוח סביר להפרדה ביניהם,
אם הדבר נדרש על הפרדה בין תלמידים נצים תוך הפעלת כוח סביר - יחול הסעיף "הגנה עצמית" בחוק העונשין, שזו לשונו: "לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו;

מקרה של נשיכה או צביטה=פגיעה בגופה

TikvaBonneh

New member
מה שאסור להם זה לחבק,

אני זוכרת שהבן שלי התחיל בית ספר וביקשתי מהמורה לחבק אותו כי קשה לו והיא אמרה שאסור.

מאמאתוש

New member
אז היא סתם מרשעת

אין בשום מקום איסור לחבק תלמידים! אני בהלם... היא לא צריכה להיות שם.
אני את התלמידים הצעירים שלי מחבקת ומושיבה על ברכיי כמו את ילדיי שלי.
עם הבוגרים זה קצת יותר בעייתי כי לפעמים הם נבוכים או לא יודעים את הגבול-אז איתם יש לי סימני חיבה אחרים כמו חיבוק מהצד או "כיף" .

asa112

New member
אמא של דפנה, איך לדעתך

עובדים בחינוך מיוחד משתלטים על ילדים בהתקף זעם ? בלי נגיעה ?
איך מעבירים ילדים מקום למקום אם ילד לא משתף פעולה או יכול לברוח ? בלי להחזיק יד ?
או שלהחזיק יד - זה לא לגעת ?

אין כזה דבר שאסור לגעת, בטח שלא כל סוג של מגע מותר, אבל בטוח שעובד יכול לגעת בילד כשילד תוקף אותו.

רואה 6 6

New member
כן יש כאן קצר כי אני לא אמרתי לך דבר!!

לא על אלימות ולא על לא אלימות.
את פנית אלי בשירשור הזה,לא אני אליך אז בבקשה,תחזרי שוב על השירשור ותקראי שוב מי אמר לך מה.
(אני לא כלכך בטוחה כעת מה את רוצה להגיד ולמי).

dina199

New member
ניסיתי לקרוא את המשפט

והתברר שהילד כן צובט, אבל כל עניין הצביטה לא תמיד ברור .
המשפט הוא "אני מתחמקת מהנשיכה/צביטה דבר ראשון (צריך לצפות מראש במהירות),מצמידה את הידיים לגוף לצדדים או אוספת אותן אלי (בצביטה) ואומרת באופן שלא משתמע לשני פנים שאסור לנשוך/לצבוט."
ואני מניחה שצריך להיות " אני מתחמקת מהנשיכה/צביטה כך: דבר ראשון (צריך לצפות מראש במהירות),אני מצמידה את הידיים של הילד לגוף לצדדים או אוספת אותן אלי ( כשהילד צובט ) ואומרת באופן שלא משתמע לשני פנים שאסור לנשוך/לצבוט".

כשכותבים " אוספת אותן אלי (בצביטה) " אפשר להבין "אני אוספת אותן אלי על יד צביטה" , ואין ספק שלא לזה 'התכוון המשורר'

הכנה מראש

קודם כל חיבוק גדול. זה נשמע מאוד קשה ומתסכל, ורבים מאיתנו היו שם ועדיין שם בצורה כזאת או אחרת. לילדים שלנו יש סף תסכול מאוד נמוך, רגישות גבוהה מאוד וקושי עצום להכיל שינויים או דברים שלא מסתדרים

אחד הדברים שמאוד עוזר לילדים על ספקטרום זה לדעת מראש מה צפוי. קשה להם להכיל שינויים וחוסר וודאות. לכן כדאי מראש להציג לו את התכנית להיום - לאן הולכים, מה עושים, מתי חוזרים, מה כן אפשרי ומה לא. לחזור על זה מספר פעמים. שמירה על שגרה קבועה עוזרת במניעה של התקפים כאלה. נגיד הולכים לקניות בכל יום ראשון. ביום שני לסופר. ביום שלישי לסבתא. שיגרה נותנת ביטחון.

dina199

New member
וגם לכתוב או לצייר את התכנון

היומי ו/או שבועי על נייר ולתלות על לוח שאפשר יהיה תמיד לראות אותו

dina199

New member
האם לדעתך הוא מקיא בכוונה ?

האם עם האבא הוא מגיע למצבים מלחיצים באותה רמה ?

TikvaBonneh

New member
באמת לא פשוט

האם הוא יודע לדבר ולהביע את רצונותיו בצורה נאותה?
הכי כדאי שתקבלי הדרכה ממנתחת התנהגות, לפני שהמצב יסלים. נראה שגם את וגם הילד סובלים, וזה לא חייב להיות ככה.

למעלה