מה עושים כש..

Edna Maimon

New member
מה זה בעיניך יפה או חכם?

מה זה בעיניך יפה או חכם? האם אותם אנשים, שבסביבתם אתה מרגיש מעל, אמורים לחוש "מתחת" בסביבתך?

roei27272

New member
נשמע לא פשוט

נשמע כי התחושה/מחשבה הזאת קשה מאוד לפירוק. בשלב זה אני מציע לך לנסות ולנהל את חייך עם ולמרות התחושה/מחשבה. זה קשה אבל אפשרי. אני מקווה שבטווח הארוך זה יפחת.

אסף 184

New member
התשובה בשאלה

אם כל אחד יהיה עסוק בלהשוות את עצמו לאחרים - כל אחד יחשוב כמוך. אם האיש העשיר ביותר במדינת ישראל ישוה את עצמו לאיש הכי עשיר בעולם- הוא ירגיש עני לעומתו. אם מלכת היופי של ישראל תחפש להשוות את עצמה לנשים מהסרטים שנראות לדעתה טוב ממנה- היא תרגיש שהיא לא יפה מספיק. אם השרירן הכי שרירי במכון הכושר שלך ישווה את עצמו למר עולם הוא ירגיש חלשלוש לעומתו. ואם סטודנט שסיים את לימודיו בהצטיינות ישווה את עצמו להישגים של איינשטיין כשהוא היה בגילו הוא ירגיש טיפש לעומתו. בחיים זה הכל עניין של השוואה. יש פתגם ערבי שאומר שאם אתה לא רוצה שיענו לך - אל תדפוק אל הדלת. אם תחפש כל הזמן אנשים כדי להשוות את עצמך אליהם ולמצוא סיבות לשכנע את עצמך שאתה פחות טוב מהם - אתה תמיד, אבל תמיד תמצא. ככה זה תמיד. לאהוב את עצמך, להיות גאה בעצמך, להעריך את עצמך - לכל זה אתה מגיע לא בגלל שהשווית את עצמך לאחרים ומצאת שאתה מתעלה עליהם. אלא בגלל שאתה בוחר לאהוב את עצמך, אתה בוחר להיות גאה בעצמך ואתה בוחר להעריך את עצמך. וכשאתה עושה זה מתוך בחירה לאט לאט זה הופך להיות טבעי. אתה לא צריך לעשות שום שינוי אמיתי במי שאתה. הדבר היחיד שאתה כן צריך לעשות זה לשנות את החשיבה שלך. תפסיק להשוות את עצמך לאחרים. תלמד להכיר את הצדדים הטובים שבך. נסה לחשוב לאן אתה רוצה להגיע בעתיד. תחשוב איך להגיע לשם ותציב יעדי ביניים והכי חשוב- תלמד להנות מהדרך. ואחרי שתעשה את זה אתה תהיה גאה בעצמך והצורך להשוות את עצמך לאחרים יילך וייעלם. אתה יכול לעשות את זה בכוחות עצמך. ואם אתה רוצה להיות מחויב לתהליך כזה אני ממליץ לך בחום לשקול לעשות את זה במסגרת של אמון. בהצלחה

iNEEDit25

New member
לא חושב שיש חיה כזאת

אתה רוצה להגיד לי שאתה אף פעם לא משווה את עצמך לאחרים? אתה כותב לי "תפסיק להשוות את עצמך לאחרים". אין, לא יקרה. אני לא חושב שיש מישהו שלא משווה את עצמו לאחרים מדי פעם (בהקשר של השכלה, מראה, חיי חברה וכו'). שוב - אתה כותב לי קלישאות.

אסף 184

New member
כמובן

אני אף פעם לא משווה את עצמי לאחרים. כי אין לי צורך בכך. כי אני מבין שלאחרים אין שום השפעה על מי שאני ועל הערך של עצמי בעיני. כי אני אוהב את עצמי, לטוב ולרע. כי אני בשום אופן לא רוצה להשתנות אלא להשתבח. זה לא עניין של קלישאות. זה פשוט ככה זה. נכון שלפעמים יש לנו נטיה להשוות את עצמנו לאחרים. אבל מה שאני רוצה לומר זה שהנטיה הזו היא חסרת משמעות. תעבוד על זה, וגם אם זה יקח זמן מה אתה תברך על כך בסופו של דבר.

למעלה