מה עושים כשרע לנו?

שיר69

New member
מה עושים כשרע לנו?

יוצאים לריצה ומתרגמים את ההרגשה הרעה לעייפות...? מוציאם את הכל באמצעות הקול על שיר רוק (או שיר קיטשי של בריטני)? בוכים? רואים אינסוף תכניות בידור? צובטים חזק חזק את היד עד שיכאב ויהיה אדום? נכנסים למיטה ולא קמים? בוכים? רע לי. אויי כמה רע לי אנשים. והכל בגללי הכל אשמתי. הכל מסריח. אני רקובה. אני יודעת טוב מאוד מה הבעיה שלי. ואני לא מטפלת. מה אני עושה כשרע לי? היום בכיתי המון. שכבתי במיטה, עצמתי עיניים ובכיתי. ולא, אני לא מרגישה יותר טוב. שלמות פנימית. לא תיהיה.

seeyou

New member
מה עושים כשרע לנו?../images/Emo140.gif

זה תלוי עד כמה רע לנו פתגם סיני אומר שפעם אדם היה עצוב מאוד שאך פעם בחיים שלו לא היו לו נעליים כול כך עני היה... הרגשת העצב עברה לו, כאשר פגש באדם אחר עם נעליים חדשות אך בכיסא גלגלים. מנסיוני כאשר היה לי רע,כלכלית,הייתי עובר בטלויזיה לערוצים של העולם השלישי...ואז הייתי מרגיש כמה טוב לי ביחס לאחרים לא רק זה פעם נסעתי לקניה וראיתי במו עיניי מה זה עוני...חזרתי לארץ ממש מאושר. "הכל מסריח. אני רקובה. אני יודעת טוב מאוד מה הבעיה שלי"???? לפעמים אנו שופטים את עצמינו בחומרה-ואם תמשיכי לעשות את זה אף אחד לא ירצה להתקרב אליך...כבוד עצמי-לפני כול דבר חג שמח יוסי

שיר69

New member
כבוד עצמי

יכול להיות שאתה צודק יוסי. הכל נלקח אצלי בפרופורציה. יש אותי- טלי ויש את שאר העולם, ובעולם יש בעיות חמורות יותר. את כל זה אני יודעת... אני תמיד משתדלת לעשות את ההשוואה שלי מול אנשים אחרים ומול בעיות רציניות יותר, זה משאיר אותי מחוברת למציאות. כן, אני מחמירה עם עצמי, אז מה ? כזאת אני, לטוב ולרע. כבוד עצמי? אף אחד לא ירצה להתקרב אליי? מה שאני רושמת כאן בפורום מאוד מאוד אישי, ומעטים הם האנשים שיודעים מה הולך לי בראש... אני אדם שמח (כלפי חוץ לפחות) לא חסרים לי חברים שאוהבים ומעריכים ובועטים לי בתחת כל פעם שיוצאת ממני מילה אחת רעה על עצמי. אני לא מחפשת קירבה אלא תמיכה, לא רושמת הודעות בשביל שאנשים "יתקרבו" אליי, אם זו הייתה כוונתך. תודה על התגובה שלך יוסי. חג שמח, טלי.

מסכימה חוץ מ...

זה שכשרואים כמה טוב לנו ביחס ל... או כמו שחברה שלי ניסחה פתגם מחדש "צרת רבים נחמת טיפשים". כלומר, איני מוצאת טעם בלהרגיש טוב כי למישהו אחר רע יותר. רצוי ללמוד לתפוס פרופורציות בחיים. להסתכל על החיים במבט מלמעלה. כך לא עושים השוואות ואפשר לקבל תמונה שונה ומעודדת על הדברים (כמובן שזה תלוי מאוד בקו חשיבה הכללי שאנחנו מאמצים לעצמנו). עדי

seeyou

New member
לא עושים השוואות ?../images/Emo8.gif

התנהגות שלנו כבני אדם הינה מבוססת למידה! ואיך מלמדים ? לא על ידי השוואות? מה זה טוב-רע-יפה-.....מותר-אסור... את יכולה להגיד שאת החברים האינטימים שלך לא השוואת אותם לפי התנהגותם...? ייתכן שהחברה שלך צודקת ואני פשוט טיפש... אני לא מרגיש טוב שגם לאחרים רע-אך מרגיש פחות רע כאשר משווה את מצבי לאחרים

עושים משהו שטוב לנו...

מדברים עם חבר/ה קרוב/ה,
שומעים מוזיקה שמרגיעה אותנו,
מנסים למצוא פתרונות למה שגורם לנו להרגיש רע,
יוצאים קצת לטבע, לשאוף אויר,
רואים סרט אהוב,
יוצרים...

למעלה