מה עושים כשנתקע????

layael

New member
מה עושים כשנתקע????

אני בשבוע שני אחרי ניתוח לא יודעת מה נכנס בי - אבל אכלתי כף אורז - השתדלתי ללעוס טוב אבל מרגיש לי כאילו זה נתקע ולוחץ לי. אני מכורה לאורז ולא חשבתי עד אחרי שבלעתי ..... יכול להיות שאורז לא עובר??? מה עושים? HELP

נראה לי

שפשוט בלעת כמות גדולה מדי בבת אחת. נסה פעם הבאה חצי כף (כפית) של אורז לעסי היטב. תבלעי, ותראי אם עובר טוב. כדאי גם לעשות אורז רך ולמעוך אותו בשבוע השני. בהמשך אני די בטוח שתוכלי לאכול אורז אבל מעט. כשנתקע האוכל- אני אישיתי מתחיל לטייל בבית משתדל לפעמים להרכין את הראש למטה לשברירי שנייה. מתי שאני מרגיש שהעסק מתחיל קצת יותר להירגע אני שותה בלגימות קטנות תה רותח זה ב80% מהמקרים עוזר לאוכל לעבור הלאה. ב20% הנותרים אני פשוט מרכין את הראש מעל שירותים ופולט...

אופירA

New member
מנהל
אורז לא אמור להיאכל בשבוע השני לאחר ניתוח

וכיוון שהוא נתקע, אין לי אלא לשכנע אותך שלא תמשיכי לאכול אורז עד השבוע הרביעי לניתוח. בשבוע השני והשלישי - אורז את יכולה לאכול כדייסה, מרוכך מאוד בהרבה מים או חלב. דייסת אורז. לא אורז אלא דייסה. לי אורז עובר מצוין, גם אורז מלא. אבל אני לא שבוע וחצי אחרי ניתוח, אלא שנתיים וחצי. אז אני רוצה להניח שגם לך הוא יעבור מצוין, לאחר שתחלימי מהניתוח. ובפרט אם תשמרי על כללי סגירת הטבעת שאנשים מציעים פה למנותחי טבעת.

אורז או סטייק לא משנה

מבחינתי לא משנה מה אוכלים הכל אמור לעבור כשזה לא עובר זה אומר שאכלנו מהר מידי או בכמות גדולה מידי בבת אחת או ללא לעיסה מתאימה. אם לוקחים ביס קטן - כמות של קפית אחת קטנה - ולועסים טוב טוב עד שתוכן הפה הופך למרקם דייסתי אין סיבה שזב לא יעבור סוג האוכל שמגיעה כדייסה לאזור הטבעת יעבור כמו דייסה כמובן שלפעמים שוכחים בביס הראשון ואז הטבעת מזכירה לנו כן להאיט בקצה בכמות וללעוס יותר זה די מכני אז בהמשך הארוחה חוזרים לקצב המתאים והכל מסתדר בהצלחה

למעלה