מה עושים כשהדמיון של המונחה יוצא משליטה במהלך טכניקה?

מה עושים כשהדמיון של המונחה יוצא משליטה במהלך טכניקה?

פתאום המונחה הופך את אחת הדמויות למפלצת שמנסה לפגוע בו וחוזרת להופיע גם אחרי טשטוש, הקטנה, שליחה למרחק, פקיחת עיניים וכו'...

האם למנחה טוב שדאג לראפור מוצלח עם המונחה זה לא היה קורה?

מה בכל זאת אתם חושבים שאפשר עדיין לעשות במקרה כזה?

ommerl

New member
דמיון שיוצא מכלל שליטה

מאוד חשוב לא להילחץ כשאתה מעביר תהליך. כל דבר שקורה בתהליך זה דבר מושלם. המפלצת זה פידבק של תת המודע למשהו.
&nbsp
חשוב במצב כזה להבין מה באמת קורה. יכול להיות שהמפלצת מקושרת לאחת הדמויות אינטואיטיבית. אולי האדם הזה פגע במונחה בעבר והוא הפך אותו בתפיסה שלו למפלצת.
&nbsp
אולי המפלצת זה חלק בתת המודע שלו שרוצה לקבל תשומת לב וביטוי.
&nbsp
חשוב לא להילחם כשדבר כזה עולה. לא לנסות להקטין, לגרש, לטשטש. אני מבין מה ניסית לעשות אבל להתנגד למשהו שרוצה לצאת זה אף פעם לא רעיון טוב. מה שמתנגדים לו- מתגבר.
&nbsp
דרושה התמודדות רגשית עם המפלצת הזאת. להבין מי היא (האם זה האדם שהפך למפלצת? האם זה חלק מהתודעה של המונחה? האם זו הפרעה של תת המודע לתהליך כדי לא לאפשר לו לעבור את התהליך..?)
&nbsp
להבין מה הכוונה החיובית שלה. להבין מה היא רוצה לבטא.
להפוך את המפלצת לידידה. לתקשר איתה. ליצור איתה רפאור. לעשות איתה תהליך של בקשת סליחה, סליחה, ושיתוף פעולה לעתיד.
&nbsp

קודם כל תודה על התגובה :)

אני מתחבר תיאורטית למה שכתבת. אני חושב שחשוב להגיע לזה בסופו של דבר. אבל בשלב הנוכחי (וכנראה שהייתי צריך לפרט מעבר ל"דמיון שיוצא מכלל שליטה") המונחה בסוג של התקף חרדה, עם צעקות פחד, בכי והיפר-ונטילציה. לא נראה לי שזה השלב המתאים להתחיל לחקור מיהי המפלצת או להתיידד איתה. זה השלב לדעתי להחזיר את המונחה לרגיעה. בכך למעשה ביקשתי עזרה, מצטער אם הטעיתי אותך מחמת חוסר פירוט.

ommerl

New member
אהה זה מצב אחר לגמריי

התשובה שלי לא הולכת להיות תשובה קונבנציונאלית. חשוב לי לציין שלא למדתי את מה שאני הולך לענות ב- NLP. זו גישה שלמדתי ממומחית לעניין של תת מודע ורגשות (לא המצאתי בעצמי). אם זה היה עולה אצלי בקליניקה ככה הייתי פועל ואני יודע שרבים היו חוששים לפעול ככה או לא מבינים למה לפעול כמו שאני הולך לתאר לך.
&nbsp
רגשות זה דבר שאנחנו צריכים להרגיש ולהכיל. סביר להניח שהמונחה שלך נוהג לטשטש ולבטל הרבה רגשות במהלך היום. רגשות שהוא מסווג כשליליים. כולנו עושים את זה באופן כמעט אוטומטי.
&nbsp
החרדה אינה שלילית. כשיש התקף חרדה צריך לתת לו להיות ולא להיאבק בו. לא להילחץ ולא להקטין את המפלצת. פשוט לתת להתקף להיות. לתת למונחה לדעת שאתה איתו ולעודד אותו להרגיש ולא להיאבק ברגש. לשאול אותו "מה אתה מרגיש?" לתת לו לענות. להכיל. כשהפיזיולוגיה שלו משתנה לשאול שוב מה הוא מרגיש.
&nbsp
אני ממליץ מאוד לקרוא את הספר "המסע". הוא מרחיב מאוד לגבי הנושא הזה של להישאר ברגש ולעבור דרך רגשות.

ommerl

New member
בכיף

התמודדות עם spillouts ואבריאקציות בטיפול

עונה באיחור אופנתי, אבל יותר טוב מבכלל לא :)
עומר צודק, לא עוזר 'לגרש' אף חלק שמופיע לפגישה טיפולית.
עם זאת, לפני שיחת עומק עם המפלצת, יש לווסת רגשית את המונחה. מיד.
זה נעשה באמצעות ריפריימינג, הומור, ברייקסטייט, אקטיביות, דיסוציאציה ועמדה רביעית:

"הי, הי, ברור שאת מגיבה כך, מפלצות אמיתיות מפחידות מאד את כולם. הייתי מאד מתפלאת אם היית מגיבה אחרת (מסר ראשוני למונחה: הכל פה בסדר. המסר 'מנרמל' את הסיטואציה ומפחית סטרס באופן ראשוני) את יודעת מה עוזר נגד מפלצות אמיתיות? יש לי את הפרוטוקול השלם פה. רק לפני כן תגידי לי בבקשה את מס תעודת הזהות שלך מהסוף להתחלה (ולהתעקש על זה. במיוחד אם קשה למונחה 'להתאפס'. זו פעולה שמטרתה לגזול רוחב פס חשמלי מהאמיגדלה שמנהלת את השתוללות המפלצת המפחידה. אם יש צורך אז לבקש גם את מס הטלפון מהסוף להתחלה.) עכשיו תעשי לי טובה ותביאי לי עוד מים בזמן שאני פה מחפשת את הפרוטוקול נגד מפלצות שלי (בקשה שמטרתה להזמין את המונחה לקחת אחריות על מישהו אחר "תביאי לי מים" ובכך להעביר את המונחה לאקטיביות ולביסוס תחושת שליטה).
עכשיו נעמוד כאן, על יד החלון הפתוח, זה המקום הכי טוב לעמוד בו כשמשוחחים עם מפלצת. בזמן שהלכת להביא מים הקמתי כאן קיר שקוף וחסין-כל מהרצפה עד התקרה. אני ואת פה ליד החלון מהעבר הזה של הקיר, והמפלצת איפהשהו מהצד השני. הקיר הזה מגן עלי, וכשאת לידי, גם עליך. כך נוכל לשוחח עם המפלצת." (הקיר הוא בשליטת המנחה, המנחה והמונחה נמצאים באותו צד, מה שמבסס עמדה רביעית 'אנחנו' שתמיד נותנת המון כוח. וכך קל יותר לבסס דיסוציאציה)
ומשם להתחיל שיחה מכובדת ומכבדת עם המפלצת שמתחילה בלהודות לה על בואה ולשאול אותה מה המסר שהיא רוצה להעביר וכו וכו, ריפריימינג :)

למעלה