התמודדות עם spillouts ואבריאקציות בטיפול
עונה באיחור אופנתי, אבל יותר טוב מבכלל לא

עומר צודק, לא עוזר 'לגרש' אף חלק שמופיע לפגישה טיפולית.
עם זאת, לפני שיחת עומק עם המפלצת, יש לווסת רגשית את המונחה. מיד.
זה נעשה באמצעות ריפריימינג, הומור, ברייקסטייט, אקטיביות, דיסוציאציה ועמדה רביעית:
"הי, הי, ברור שאת מגיבה כך, מפלצות אמיתיות מפחידות מאד את כולם. הייתי מאד מתפלאת אם היית מגיבה אחרת (מסר ראשוני למונחה: הכל פה בסדר. המסר 'מנרמל' את הסיטואציה ומפחית סטרס באופן ראשוני) את יודעת מה עוזר נגד מפלצות אמיתיות? יש לי את הפרוטוקול השלם פה. רק לפני כן תגידי לי בבקשה את מס תעודת הזהות שלך מהסוף להתחלה (ולהתעקש על זה. במיוחד אם קשה למונחה 'להתאפס'. זו פעולה שמטרתה לגזול רוחב פס חשמלי מהאמיגדלה שמנהלת את השתוללות המפלצת המפחידה. אם יש צורך אז לבקש גם את מס הטלפון מהסוף להתחלה.) עכשיו תעשי לי טובה ותביאי לי עוד מים בזמן שאני פה מחפשת את הפרוטוקול נגד מפלצות שלי (בקשה שמטרתה להזמין את המונחה לקחת אחריות על מישהו אחר "תביאי לי מים" ובכך להעביר את המונחה לאקטיביות ולביסוס תחושת שליטה).
עכשיו נעמוד כאן, על יד החלון הפתוח, זה המקום הכי טוב לעמוד בו כשמשוחחים עם מפלצת. בזמן שהלכת להביא מים הקמתי כאן קיר שקוף וחסין-כל מהרצפה עד התקרה. אני ואת פה ליד החלון מהעבר הזה של הקיר, והמפלצת איפהשהו מהצד השני. הקיר הזה מגן עלי, וכשאת לידי, גם עליך. כך נוכל לשוחח עם המפלצת." (הקיר הוא בשליטת המנחה, המנחה והמונחה נמצאים באותו צד, מה שמבסס עמדה רביעית 'אנחנו' שתמיד נותנת המון כוח. וכך קל יותר לבסס דיסוציאציה)
ומשם להתחיל שיחה מכובדת ומכבדת עם המפלצת שמתחילה בלהודות לה על בואה ולשאול אותה מה המסר שהיא רוצה להעביר וכו וכו, ריפריימינג