מה עושים בסופ''ש

ARUNA1

New member
מה עושים בסופ''ש

שלום לחברי הפורום, רציתי לשאול איך מתמודדים אנשים אחרים עם סופי השבוע בהם המטפלת יוצאת לחופשה. אבי חולה כבר 7 שנים בערך ובשנתיים האחרונות מתגוררת עם אימי ואבי מטפלת פיליפינית שעוזרת מאד. בסופי השבוע היא יוצאת לחופשה שהיא כמובן מאד זקוקה לה, אך אימי נשארת לטפל באבי. אמנם אימי תודה לאל חזקה ומטפלת באבי באהבה וגבורה, אך הייתי רוצה שהשבתות לא יהיו לה שבתות כלא וטיפול, מה גם שהיא עצמה כבר בת 72 וזה מאד לא קל. רציתי לדעת האם חוקי שהעובדת תישאר גם לסופי שבוע או איזה פתרונות אחרים קיימים? נראה לי שלהכניס עובד נוסף זה יהיה בלתי אפשרי ושאימי מאד תתנגד. כמו כן, מה הן העלויות, במידה וזה חוקי. תודה רבה, דקלה.

ronnyw

New member
שלום דקלה !!

אני לא אשת בשורות... אין מענה טוב לשאלה שלך. אין כל אפשרות להשיג עובד זר חוקי לסופי שבוע, פשוט אין. אפשרות אחת - למצוא עובד ישראלי, אפשרות אחרת - לעשות תורנויות של בני משפחה. אפשרות שלישית, אולי הטובה ביותר,היא שילוב של שתי הקודמות... (כמובן שניתן למצוא עובד זר לא חוקי, אבל זה סיכון וזה מעבר על החוק...). אני יכולה לספר לך שאצלנו בתחילת הדרך העובדת נשארה גם בסופי שבוע (לא תמיד, רק שרצתה) תמורת תשלום גבוה. לפעמים הם ממש שמחים מהאפשרות להרוויח יותר, אבל זה חייב להיות מרצונן ממש (כמו שכתבת - החופשה הזו מגיעה להן מאוד...) אז לא היו לי בשורות...

ARUNA1

New member
תודה

תודה רבה לכל המגיבים: רוני,ענתי ויעקוב. גם אם אינכם אנשי בשורות, למדתי משהו ונפתחו לי עוד כמה אפשרויות. מעבר לכך, השיחה עם אנשים שמבינים את המצב מבפנים מדהימה ועוזרת כשלעצמה. סוג השיח הזה הוא נדיר, ולמרות שאני משתמשת בפורום רק לעיתים רחוקות; בכל פעם הוא מהווה מיכל אדיר לתחושות שלי שנותרות ביני לבין עצמי כמעט רוב הזמן. ועל כך שוב, תודה לכולם. המשך שבוע נעים, דקלה.

ענתי44

New member
../images/Emo24.gifשלום דקלה

כמובן שיש אפשרות להשאיר את המטפלת, בהסכמתה, בסוף השבוע אבל זה לא בחינם. זה עולה כסף. אם אני לא טועה תוספת של כחמישים דולר. דקלה זה יכול להיות פתרון מידי פעם אבל, כמי שמטפלת באמא, אני לא ממליצה על זה כפתרון קבוע. המטפלת זקוקה לחופש, לנשום אוויר נטול חולי. ליהנות, לפגוש חברות, לנוח. ההימצאות נון סטופ בבית הוריך יפגע בתפקודה לאורך זמן. יש לך אפשרות כמובן, בתשלום, למצוא עובדת לסוף שבוע. לדודים של אמא יש שנים מטפלת זרה ומטפלת ישראלית לסוף השבוע. זה יכול להיות עזרה לכל סוף השבוע, או למישהי שתבוא כמה שעות לעזור לאמא שלך. אם אמא שלך תתנגד לעובדת נוספת, האם יש מכרים שלכם שיכולים לבוא ולעזור לאמא? אולי שכנים טובים, אפילו בעד תשלום סימלי. שיהיה בהצלחה

המטפלת של אשתי נשארת גם בימי א'

יש לה אצלנו פרטיות מלאה והיא מעוניינת בתוספת ההכנסה. היא יוצאת בימי א' ל 4-5 שעות להפגש עם חברה ואינה זקוקה ליותר מזה. אני משלם לה כפי שמחייב החוק 230 ש"ח עבור זה, בנוסף ל 100 ש"ח שמשלמים כל שבוע. אני מציע שתבדקי עם המטפלת אם היא מוכנה לצאת פעם בשבועיים תמורת התשלום, במקום כל שבוע. אין ספק שיהילאמך הרבה יותר קל אם המעמסה טיפול עליה אחת לשבועיים.

למעלה