מה עושים במצב כזה ???

• פותח הנושא Aדי
  • פורסם בתאריך

Aדי

New member
מה עושים במצב כזה ???

היתה לי תאונת דרכים רצינית עם אופנוע, נפגעתי בראש, בשיניים, בשורש כף היד (שבר), באיזור החזה והכתפיים (ימין בעיקר) ובברכיים. פוניתי באמבולנס למיון ולמרות שהתלוננתי על כאבים ושינויים ויזואלים במבנה הגוף שלי לא מצאו שום בעיה ( כנראה בגלל פגיעת הראש השאירו אותי באישפוז כ- 3 ימים ). עברו כשלושה חודשים מהתאונה שבמהלכם נמצאו בבדיקות (אורתופדיה) שבר בשורש כף היד (שגובס), חבלות באיזור כתף ימין ועצם הבריח ימין (בלי שבר וללא פריקה). ולבעיה - באישפוז אחרי כיום של התאוששות, שמתי לב לראשונה שהחזה (בית החזה) מנופח (או עקום) מצידו הימני ועצם הבריח הימנית בכיוון החזה בולטת מאוד החוצה והכתף הימנית מורמת פנימה לכיוון הגוף וכמובן כל האיזור כואב, התלוננתי על כך ומה שנאמר לי זה שהנפיחות תרד עם הזמן. אחרי שהשתחררתי ועברתי לטיפול של רופא אורתופד העלתי בפניו את הדברים וציינתי שאני מוגבל בהזזת הכתף וגם מה שכן זז לא זז באופן טיבעי, בגלל הכאבים אני יכול לשכב רק על הגב וכאשר אני שוכב על הגב אני מרגיש לחץ באיזור החזה שמקשה עלי לנשום. האורתופד שלח אותי למיפוי עצמות ואח"כ לבדיקת הדמיה של הכתף ועצם הבריח (שלילת פריקה), במיפוי נמצאו חבלות באיזור הכתף ועצם הבריח וחשד לשבר בעצם הבריח, בהדמיה לא נמצא כל שבר רק נמצאה אסימטריה בבית החזה מלפנים ומאחור. כאשר חזרתי אליו עם התשובות ושאלתי מה עושים הלאה בקשר לתלונותי, הוא אמר "הזמן הוא המרפא הטוב ביותר" ועוד הוסיף שכנראה האסימטריה היא פגם מולד. אני בעבר בצבא וגם באזרחי עברתי מספר בדיקות יותר רציניות הכוללות מיפויים, הדמיות ו- MRI באיזור החזה, כתף ימין, ועמוד השידרה, כל הבדיקות הנ"ל נמצאו תקינות לחלוטין, לא הוזכר שום פגם/עיוות או כל דבר אחר. ציינתי דברים אלו בפניו ואמרתי לו שאם יש דרך להמציא שוב את הבדיקות הנ"ל אני מוכן שיעבור על כולן. בשום מקום בתיקים הרפואיים שלי מאז שנולדתי ועד עכשיו אין כל עדות לזה שיש לי פגם מולד כזה, מעבר לזה כל קרובי מזהים כמעט מיד את השינוי הויזואלי של הגוף שלי. האורתופד לא הגיב לדברי אבל שלח אותי לדרכי בלי המשך טיפול לתלונותי ולממצאים הנ"ל. מה עושים במצב כזה איך אני ממשיך את הטיפול? האם יכול להגרם יותר נזק כאשר הימים חולפים ואני לא מטופל?

Aדי

New member
אתה מתכוון ללכת לרופא אחר?

הוא לא יתמוך בדעה של עמיתו?

פרפרזה

New member
את*

אני מתכוונת לזה, כן. רופאים לא תמיד מסכימים ביניהם, ותמיד אפשר לקבל חוות דעה נוספת.

אסימטריה

בעיות בבית החזה כלל לא מטופלות ע"י אורתופד, אלא ע"י כירורג בית חזה. כדאי שתתייעץ עם אחד כזה.

למעלה