מה עושים בחיים ?

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
מה עושים בחיים ?

סתם מעניין אותי לדעת .מה רוב החברים בני ה20+ שלי עושים בחיים.
אז מה אתם עובדים ?
כמה שעות ביום אתם עובדים ?
ואם בא לכם לספר כמה אתם מרוויחים לשעה או PER חודש.
ובלי קשר
איפה אתם רואים את עצמכם עוד 5 שנים ?

שאלות מעניינות...

מה עושה בחיים? מטפלת בתינוקות,וסטודנטית לקורס מחנכות לתינוקות גילאי לידה עד שלוש בחינוך הקיבוצי.

עובדת פעמיים בשבוע צהריים שעה 13:00-16:30 ופעם בשבוע מ7:30-16:30 שלישי ורביעי חופש לדברים שקשורים ללימודים,שישי עובדת לפעמים..אם אני עוברת בחודש את ה2200 ש"ח אני אומרת יאיי!!!

אבל זהו בתחילת אוגוסט משתנה!!!! אני מתחילה בתחילת אוגוסט לעבוד בגן בתוך קיבוץ! להרוויח יותר מ4500 ש"ח לחודש,יותר שעות,יותר ימים,נסיעה יותר ארוכה...יותר ירוק,יותר ציפורים,אבל הרבה שינויים,הרבה פחד,שונאת שינויים!!! אבל אני גם הכי מחכה לזה שיש...

עוד 5 שנים?! אני בטוח ישאר בתחום,בטח אני כבר יהיה גם אחרי קורס עיסוי תינוקות, אני מקווה שאני יהיה גננת מובילה בגן בקיבוץ,ומקווה שעוד 10-15 שנים יהיה לי גן נחמד משלי...

בעיקרון חשבת שכר

אבל התפטרתי לפני רגע

כרגע אני בחופשת לידה, לפני הלידה עבדתי ממש מסביב לשעון, בעיקר בין ה30 ל9 לחודש (בחברה שעבדתי בה יש מעל ל1000 עובדים שעתיים וזה הזמן שיש לי לחשב את שעות העבודה שלהם, רק אחרי שנגמר החודש ועד המשכורות).... שעות העבודה הרשמיות היו 8:00 עד 17:00 אבל בפועל עבדתי הרבה הרבה הרבהההה יותר (יצאתי לעיתים קרובות באמצע הלילה).

עכשיו בחופשת הלידה שלי כשהמחליפות נטשו בזו אחר זו הם הבינו שיש צורך בעוזרת והתחילו לחפש מחליפה שתישאר כעוזרת אח"כ... אבל החלטתי לעזוב בכל זאת כדי לטפל בבת שלי לפחות עד גיל שנה...

אני לא אספר כמה אני מרוויחה (מן הסתם גלובלי) אבל השכר נחמד... מעל לממוצע...

אני מניחה שעובדת באותו התפקיד (אני מחבבת אותו) בחברה שונה...

al19

New member
גם אני נו אני פתחתי את השרשור...

אז מה אתם עובדים ?
עובד בתור איש I T בחברת EMC
ופרילנס במידולים תלת מימדים ובפיתוח משחקי וידאו

כמה שעות ביום אתם עובדים ?
בEMC זה משתנה השעות המקוריות הם 9 עד 6, אבל זה מאוד מאוד משתנה
ובפרילנס אם יש עבודה אז עובד..... בלי לספור את השעות. חוזר מהעבודה ומתחיל למדל... וגם בסופי שבוע וכו'...

ואם בא לכם לספר כמה אתם מרוויחים לשעה או PER חודש.
מEMC
האמת שלקחתי אוטו מהעבודה שמורידים לי עליו הרבה מאוד כסף ואחרי האוטו אני לא מרוויח הרבה בכלל... (קודם בתמיכה טכנית הרווחתי יותר ממה שאני מרוויח אחרי האוטו) אבל אוטו עם דלק כל הזמן זה חלום .. כל סוף שבוע אני יכול ליסוע לצפון או משהו...אוטו זה חופש...
חוץ מזה אני יותר בן אדם של תנאים ובEMC יש את התנאים הכי טובים שראיתי בכל מקום עבודה.
ובפרילנס
שוב.. שיש עבודה אז יש עבודה.
לא כל כך מרוויח מהפרילנס זה יותר מכסה את עצמו כזה... לפעמים גם את זה לא... אני עדיין מתחיל ...בזה.
תמיד אני עונה לחברים שלי . כחו את הכסף שאתם חושבים שאני מרוויח תחלקו אותו ב2.. ואני יחלום להרוויח סכום כזה...

ובלי קשר
איפה אתם רואים את עצמכם עוד 5 שנים ?
אוי ... קשה..
או מדריך צלילה באוסטרליה \ תאילנד
או שיהיה לי עסק למידול תלת מימדי ופיתוח משחקי וידאו בארץ עם שותף.

al19

New member
באתי מתמיכה טכנית...

אז לא צריך להתאמץ ממש...
עזוב אותך מה התנאים לא צריך להכנס לקטנות.

Optimistic Girl

New member

יפה יפה,
אני רואה שהתקדמת

ממלצרות לעבודה בהייטק

כל הכבוד!

כמו שהבנתי, עזבת את הלימודים?
חבל..
לא נורא לפחות יש לך עבודה טובה.

בהצלחה!

al19

New member
ועוד שאלה לשרשור הזה ...

כי עלתה בי מחשבה
כמה אתם חושבים שאם תרוויחו תיהיו מרוצים בחיים,
כלומר מה השאיפה שלכם לשכר שלכם בגיל , 30 + ...
?

עונה גם כאן:

בשנה הראשונה, (זה לא רווח, זאת הכנסה), כתוספת להכנסה קבועה. (בעצם גם היא משתנה, כל שנה, וכל כמה שנים),
הכנסה של כ 4,600 תספק אותי.
היום, ירדה לי אבן גדולה מהלב, (שיתפתי בקבוצה בפייסבוק הסודית, ואין סיבה שגם כאן, יפתח כל יום שרשור הדבר הטוב, מינימום , פינת הדבר הטוב השבועית, בימי חמישי, כפי שהיה ב 2004, וב2005, עד יוני, שאז היתה השתלטות עוינת של 2 מנהלי פורום חדשים).
וירד לי הוצאה יחסית גדולה של טריפל של הוט, נחכה ל1 ול-2 באוגוסט 2012.

בקשר לרווח, חישבתי בערך, שאם יהיה לי שכר של כ-500 ש"ח, אוכל להמשיך להיות ברווח, ולחסוך את ה 1,000 ש"ח שלי לדירה.
המטרה היא בהחלט לעבוד בחצי משרה, של עד כ,1,666 ש"ח נטו או ברוטו, אולי קצת יותר, ואז גם להרוויח יותר, או לפנק את עצמי יותר בבילויים.

בגיל 30, כמעט כל שנת 2006, אני בקושי עבדתי, וחייתי על הכנסה של פחות מאלפיים ש"ח, הדמי מחיה שלי בהוסטל באנוש, בדרום תל אביב, שכונת שפירא, היה כ- עד כ-1,200 ש"ח. (הסיוע בשכר דירה הלך לאנוש, להוסטל). ורוב החודשים, אמא שלי שילמה את השכר דירה, ואני הייתי מבזבז. (הייתי בזבזן נוראי), את כל ההכנסות שלי על בילויים בתל אביב.
ואז הכרתי את גרושתי, התחתנתי לפני גיל 31, ונכנסתי לאוברדראפט
.

EdisonGirl

New member
אני מרוצה גם היום עם המינימום שלי...

שמכסה בערך רק את המחיה. כדי להיות שלוות נפש לחלוטין בעניין הכספי.. מה'זתומרת? אני רוצה להיות עשירה. לא פחות מזה.
ואני מדברת על מיליונים.

al19

New member
לא ... חח :)

לא עשיר..
פשוט לא כל הזמן לחיות על הקצה הזה... שאני חי בו ...

EdisonGirl

New member
אבל שאלת מה אני רוצה
לא מה אתה

וזה מה שאני רוצה. להיות עשירה.

EdisonGirl

New member
הרבה זמן פנוי לעסוק במה שאני אוהבת.

זה יפנה לי באיזור ה- 30 שעות בשבוע.. לא טוב?

al19

New member
למה מה את אוהבת ?

..?
כאילו בנינו
תכלס. מה תעשי ב30 שעות בשבוע האילה ?

l coyote l

New member
שמע, יצא לי להיות באבטלה חודשים רבים.

למעט חוסר ההכנסה, זה היה ממש כיף.
טיילתי הרבה עם הכלבים וטיילתי בכלל. קראתי המון.
חסרים דברים כיפיים לעשות?

al19

New member
זה לא הנקודה.

הנקודה היא, שכאילו... פשוט אתה יכול לעבוד בדבר שאתה הכי אוהב לעשות אתה יודע...
ואז, תיהיה מאושר יותר מהכל...
ואם זהישעמם אותך תחליף למשהו אחר..
כלומר אם הסוד של החיים זה להיות מאושר
אז תקדיש כל שנייה פנוייה ללהיות מאושר..וכמובן ש9 שעות בעבודה
בהחלט קובעים את זה.
מה אמרת שאתה אוהב לעשות לטייל הרבה עם הכלבים ? תיהיה מטייל עם כלבים. יש לי חבר שמרוויח יותר ממני בלי אוטו בלי כלום..והוא רק מטייל עם כלבים.. אוהב לטייל ? תיהיה מדריך טיולים !!! הם בדרך כלל אנשים מאושרים.
פשוט לא יודע..
תיהיה מאושר בן אדם.. תעשה מה שגורם לך אושר

Puskas

New member
זה רק בהנחה

שעבודה טובה היא אכן המפתח לאושר בחיים.
אני לא מסכים עם הקביעה הזו, עבודה היא רק אמצעי להשגת המטרות האחרות שלנו בחיים.
הנאה מהחיים זה לטייל בארץ, לטוס לחו"ל ולראות מקומות מדהימים, לשתות ויסקי טוב עם חברים,
להעביר יום בים עם אנשים קרובים עם צחוקים, בירות, נרגילה ופירות,
ליהנות מבילוי אינטימי עם האישה (או הגבר במידה ואישה קוראת את ההודעה הזו),
להביא ילד לעולם, לראות אותו גדל והופך להיות דומה לך מיום ליום יותר ויותר,
הנאה זה אפילו סרט טוב בשישי בלילה מתחת לשמיכה עם האישה עם פופקורן..
אלו ההנאות של החיים מבחינתי, בטח לא עבודה טובה..
עבודה טובה פשוט תחסוך לי את הרצון לירות לעצמי בראש מרוב שאני חי בשגרה משעממת.
עבודה היא מעכבת אושר ולא יוצרת כזה,
ככל שהעבודה יותר סבבה כך היא מעכבת פחות ופחות.

l coyote l

New member

al19, תמיד עבדתי בדברים שאהבתי לעשות (גם טיולים, גם כלבים, כתבתי במקום אחר בשרשור). אין בכלל אופציה אחרת מבחינתי.
התנסיתי גם בעבודה מהבית וכיו"ב.
העניין הוא שדברים שאוהבים - כמו כל דבר אחר - משתנים כל הזמן, כמו שאנחנו משתנים וכמו שהנסיבות משתנות.
ובהרבה מקרים, נמאס לעבוד במשהו שאוהבים, ורוצים להשאיר את זה רק למסגרת הפנאי/החיים הפרטיים.

הבעיה בתפיסה שאתה מציג היא ההנחה שעבודה היא חלק אינטגרלי וטבעי (?) מהחיים, ועוד כזה שתופס את רוב שעות היום! בעיניי זה פסיכי, והקביעה הזו היא לא אכסיומה כמו שאנחנו רגילים לחשוב, פשוט ככה חונכנו מאות על מאות של שנים.

אילולא הרגשתי בעבודות שלי כמו בבית מבחינת החופש והגמישות שיש לי, לא סביר שיכולתי לעמוד בזה. לכן העבודות שלי נבחרות בהתאם.

למעלה