מה עושים?? (ארוך...)

לימורא

New member
מה עושים?? (ארוך...)

בוקר טוב יש לי "בעיה" שאני מרגישה ( במיוחד לפי התוצאות) שאנחנו לא פועלים נכון. ים בן 3 ניגמל לפני 4 חודשים באופן מלא ביום ולפני שלושה וחצי חודשים גם בלילה. עליי לציין שהגמילה (בעיקר בלילה באה ביוזמתו.) עד לפני שלושה שבועות ים היה קם יבש. מאז כמעט כל לילה הוא מרטיב. בלילות שהוא מרטיב וממשיך לישון אין בעיה הבעיה מתחילה כשהוא מתעורר ולא מוכן להתלבש בבגדים נקיים ובוכה שאני מחליפה לו את הסדין. בשבוע האחרון יש שידרוג של התופעה אחרי הסיפור לילה טוב אנו מכבים את האור ויוצאים מהחדר דקה אחרי זה הוא מגיע לסלון " עשיתי פיפי" ופה מתחילה הצרה של הלילה - הוא לא מוכן להתלבש בבגדים נקיים, הוא לא מוכן להכנס למיטה הוא מנסה למשוך זמן ואני יודעת שעשיית הפיפי במכנסיים היא כדי להמנע מהליכה לישון ( לפחות הוא מתחשב הוא לא עושה במיטה אלא יורד ממנה ואז עושה ...) התגובה שלנו ( שלא עוזרת) היא בשלווה ובנחת להחליף את הבגדים והמצעים ולא להתייחס לזה יותר מידי. יש לציין שאני צריכה ללדת ממש בכל יום. אשמח לעצות ורעיונות תודה לימור

תמי א

New member
היי לימור. מוכר לנו מאוד...

העניינים אצלנו מאוד דומים - גם לנו גוזל בן 3, שנגמל מהר וללא קשיים מיוחדים, גם ביום וגם בלילה, לפני כחצי שנה. (ואגב, גם אני אמורה ללדת ממש ממש בקרוב - אנחנו מתוזמנות היטב
...). לפני כחודשיים הוא החל להרטיב בלילה, והשינוי בא יחד עם דילוגים על שנת הצהריים: הוא לא ישן בצהריים, נרדם מאוד מוקדם ומאוד מאוד עייף, ואז הלילה ארוך והוא כנראה גם עייף מדי בשביל להתעורר - אז הוא מרטיב. הפתרונות שאנחנו מצאנו הם טכניים, בעיקר כי אנחנו לא רוצים להפוך את זה ל"אישו": קודם כל, כחלק מהטקס לפני השינה, עושים פיפי. בד"כ זה בא יחד עם המקלחת - אז גם המיים מגרים אותו לעשות וגם זה קל ונוח ולא עושים "במיוחד". חוצמיזה - אנחנו משתדלים שלא ישתה המון לפני השינה. ועוד - כל לילה, לפני שאנחנו הולכים לישון (בסביבות 23:00, שזה כמה שעות אחרי שהוא ישן) אנחנו לוקחים אותו לעשות פיפי. זה ממש תוך די שינה - הוא עושה וחוזר למיטה, נרדם מיד (או שאפילו לא מתעורר בכלל) - ואז נחסכת ההרטבה בלילה (ואולי גם עשויה להחסך אי הנעימות וה"אישו" סביב הענין). ודבר אחרון - יש לו גם סדין וגם ציפה מניילון מתחת למצעים, כך שהמזרון ושמיכת הפוך נשמרים... בטח תקבלי פה גם עיצות פחות טכניות ונסיונות לפתור את העניין בדרכים יותר "חינוכיות", אבל כרגע אנחנו מצאנו שהכי נכון להתיחס לעניין כך, כאילו אין עניין. לידה קלה וטובה, ובהצלחה עם ים.

נעה גל

New member
מה קורה שאתם מחליפים לו בלי שהוא

רוצה? איך מתבצעת החלפה כזו? (ורק אני חייבת להגיד במאמר מוסגר שתגובה מהסוג שבחרתם בה לא משפיעה תוך יום יומיים אלא לוקח זמן עד שהיא משפיעה. והעובדה שאת צריכה ללדת כל יום כנראה משפיעה על הנסיגה ותתכוננו היא עלולה (לא בהכרח) להחריף אחרי הלידה. אתם תצטרכו אורך נשימה בענין זה.

לימורא

New member
לפעמים מצליחים לשכנע

ולפעמים שהוא ממש מסרב הוא הולך לישון בלי מכנסיים. לגבי ההרטבה לפני השינה זה לא משנה אם הוא עושה פיפי לפני או לא. אתמול לדוגמא הוא ממש התאמץ ויצאו לו כמה טיפות אבל גם זו סיבה למסיבה. ד"א ניסיתי לשאול אותו אם הוא רוצה תחתולים - הוא סרב ורצה תחתונים.

נעה גל

New member
אז ככה -

כמעט בכל תהליך גמילה, גם אלו המוצלחים ביותר, יש נסיגות (יותר מאחת). הן נמשכות בין מספר ימים למספר שבועות (תלוי בילד, בהורים ובכל השאר). מהסיפור שלך נשמע שאתם בנסיגה נורמלית (שיתכן ויקח לה יותר זמן לעבור בגלל הלידה). ואני מסכימה עם אפרתש - מאיך שאת מספרת את הסיפור ...ואני יודעת שעשיית הפיפי במכנסיים היא כדי להמנע מהליכה לישון... עושה רושם שאתם צריכים לפתור בעיה אחרת (משהו סביב השינה) בשביל שענין הפיפי יפתר. איך אתם יודעים שהוא עושה פיפי בלילה מתוך שינה? הוא מתעורר בעצמו? אם הוא מתעורר (שזה אגב סימן מצוין לכך שהוא עובר תהליך נורמלי), אז אפשר לסדר את המיטה (בשיטת לאה_מ): שעוונית, סדין, שעוונית, סדין. ואז מה שנשאר לעשות הוא רק להוריד סדין ושעוונית אחת והוא יכול לחזור לישון. אם הוא לא מתעורר בעצמו ואתם מגלים שהוא עשה פיפי כי אתם בודקים - ישנה אפשרות (בבקשה לשבת על כיסא לפני שאת קוראת
) - פשוט לא לבדוק את המיטה: דבר ראשון, המסר הוא, אנחנו סומכים עליך ואתה לא תעשה פיפי (בניגוד למסרים המועברים כאשר בודקים את המיטה ומעירים את הילד) ודבר שני, אם לו מיטה ובגדים רטובים לא מפריעים אז למה שהם יפריעו לכם? אני יודעת - המחשבה על ילד ישן בבגדים רטובים ומסריחים היא די מגעילה. אבל זו המחשבה שלנו. בבוקר מוציאים אותו מהמיטה, זורקים את הבגדים והסדין לכביסה, מקלחים אותו ויוצאים לגן.

אפרתש

New member
זה ארוך זה?

לפעמים הוא מרטיב ולא מתעורר, ככה שאין כאן רק ענין של דחיית זמן השינה. אם הפיפי הוא מחוץ למיטה (יפה מצידו), למה שלא תחזירו אותו למיטה הכי מהר שאפשר, אפילו בלי מכנסים? עם שמיכה עבה וחימום, אין בעיה לישון בלי מכנסים. אם הוא לא מוכן להיכנס למיטה, זו כבר הבעיה הקלאסית, עם התשובות שכבר הועלו כאן כמה פעמים - אולי הוא לא מספיק עייף, אולי צריך לשפצר שוב את הרגלי ההליכה לישון, אולי לאפשר לשכב במיטה ולקרוא. אם את צריכה ללדת כל יום, זה לא הזמן, לדעתי, להתחיל מלחמות קשות. אגב - מה יהיו סידורי השינה? אם שני הילדים יהיו באותו חדר, אולי תוכלי להיניק את הקטן תוך כדי שיחה עם הגדול השוכב במיטתו. ככה יהיה לו נחמד במיטה (את איתו, לא בסלון).

agur

New member
מהנסיון שלנו.

גם אצלנו התחילו הרטבות בלילות לאחר תקופה של יובש ושל שינה ללא טיטול. אמנם לא היתה התנגדות להחלפת הבגדים, אבל היתה התנגדות עזה לטיטול. אני יודעת שהיו פעמים שהיא ממש התרגזה על כך שהיא קמה רטובה בלילה ("זה מעצבן אותי!!!"). לאחר כמה לילות שכאלה הצענו להלביש לה תחתון טיטול (פולאפס של האגיס) ועם זה היא הסכימה ללכת לישון. היום יש פעמים שהיא קמה יבשה ויש ימים שלא. אגב, מאוד יכול להיות שזו ההשפעה של הקור בלילה.

למעלה