מה עושים אם לא בטוחים....

נריסה

New member
מה עושים אם לא בטוחים....../images/Emo91.gif

אם לא בטוחים שעדיין אוהבים את בן הזוג שאתם נמצאים איתו??? אני חברה של מישהו כבר שנתיים ואני מאוד אוהבת אותו והוא החבר הכי טוב שלי אבל כול הזמן אני חושבת על: שאולי נפרד ושאני לא בטוחה שאני עדיין רוצה להיות איתו, אני אוהבת אותו אבל אולי לא מאוהבת בו. הינו כול כך קרובים לפרידה כול כך הרבה פעמים. הוא יודע איך אני מרגישה וכול פעם שהנושא עולה אני פוגעת בו שוב ושוב אבל הוא אוהב אותי ועדיין רוצה להיות איתי. הוא החבר הראשון שלי ואני יודעת שמבחינתו אנחנו נהיה ביחד לנצח ויכול להיות שגם יציע לי נישואים (בעוד כמה שנים). אבל אני רוצה להרגיש מזה להיות עם מישהו אחר אני רוצה להרגיש חיה, איתו הכול ידוע מראש ובטוח אין יותר את הריגוש שהיה בהתחלה אני מניחה שאני פשוט רוצה משהו חדש ומרגש. אבל אני לא מסוגלת להתנתק ממנו אני לא מסוגלת להגיד לו שאני רוצה להיפרד. הוא מאוד חשוב לי ואני לא יודעת מה לעשות! האם להישאר עם מה שבטוח ונעים ועם מישהו שאני אוהבת מאוד ושאני בטוחה שהוא אוהב אותיושטוב לי איתו, או... להיפרד ממנו ולהרגיש בת 19 באמת לצאת להפגש עם אנשים חדשים, להתחיל עם בנים ולעשות כיף, להרגיש חופשיה! בבקשה תעזרו לי! ( מצטערת שזה היה ארוך)

deyulia

New member
אם תמשיכי לצאת איתו

אני אישית מריחה כאן בגידה או סבל מתמיד עם תהיות מה היה לו... לדעתי את צריכה לספר לו על הרגשות והמחשבות שלך ולהסביר לו מה כרוך בזה שתישארי איתו או תפרדי ממנו, לדעתי את כן צריכה לצאת ולהכיר אנשים אחרים אולי לא כדאי לקרוא לזה פרידה אלא הפסקה קטנה ו בעצם מה זה משנה, אם אתם נועדתם להיות ביחד אז אתם תהיו ביחד גם אחרי פרידה של 10 שנים ואם לא אז לא. תחליטי מה שתחליטי בכל אופן שיהיה לך הרבה

אלדד26

New member
עושים בדיקה רצינית.

נריסה, את צריכה לבדוק בצורה רצינית ולעומק האם החבר שלך עונה על כל צרכייך, למעט עניין הסקרנות, שהוא ברור ומובן. לטעמי האישי - אם נפלת במזל בפעם הראשונה על מישהו שהוא *ה*גבר בשבילך, תישארי איתו. את עניין ההתאהבות, החידוש, שבירת השגרה וכו´ אפשר לשנות ולחדש באלפי צורות, ואני בטוח שיש פה מלא אנשים בפורום שיציעו לך רעיונות רומנטיים שילבו את האש. אנשים נשואים 30 שנה ועדיין יודעים לשבור את השגרה ולכייף ביחד (המאושרים יותר מביניהם...). אם יש לך ספקות בקשר אליו, כלומר - את לא בטוחה שהוא גבר חלומותייך, אז אני מצטרף לדיוליה. בטווח הארוך זה יגרום לך לסבל, ואני חושב שכדאי לכם לכל הפחות לעשות הפסקה, אם לא להיפרד רשמית. בכל מקרה - במקומך הייתי בודק טוב טוב מה את מרגישה כלפיו, ואח"כ הייתי מדבר איתו על כל העניין. בהצלחה!!!

נריסה

New member
../images/Emo101.gif

הבעיה פה (ואני מצטערת עם אני נשמעת צעירה ופזיזה) זה שדיברנו אין ספור פעמים על הנושא והיה לנו הפסקה שהייתה אמורה להחזיק שבועיים ובסוף החזיקה מעמד רק יומיים בגללי. הוא מודע למצב ולרגשותיי והוא מוכן לתת לזה אין ספור הזדמנויות. הבעיה היא שכול פעם שאני מעלה את עניין הספקנות שלי זה מאוד פוגע בו וזה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות. נמאס לי לפגוע בו אבל אני פוחדת שאם אעזוב אותו אני אפסיד את הדבר הטוב ביותר שהיה לי. אני מניחה שהוא פשוט רציני מדי בשבילי. או שזה פשוט משולב בתקופת הצבא שאני מרגישה חסרת חופש וזה משום מה משפיע גם על ההרגשה הכללית שלי של כלואה ומאופקת ולכן אני מרגישה רע גם איתו. (אני פשוט חייבת את החופש שלי ואת המרחב שלי). חוץ מזה אלדד, תראה את החבר שלך, הוא נישא עם החברה הראשונה שלו אחרי שהם ניפרדו כול כך הרבה פעמים, ותראה לאיפה הוא הגיע. אולי אם נפרדים פעם אחת זה צריך להיות הסוף של זה וצריך להמשיך הלאה. אולי גם החבר שלי נשאר איתי מתוך עיוורון והוא היה עוזב אותי אם היה יכול להסתכל מהצד בצורה אובייקטיבית, אז הוא היה רואה איזה שטות הוא עושה.

deyulia

New member
אז אולי תתני הזדמנות לשניכם

לברר את הרגשות, את התהיות, משום מה נראה לי שאת כבר החלטת, אבל עדיין מפחדת,כי אולי תאבדי אותו וגם לא תמצאי מישהו יותר טוב ממנו, אבל חמודה בחיים יש לקחת סיכונים, את לא יכולה לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, מצטערת. ושוב בהצלחה .

בדיוק... סיכונים.

בעברי העשיר (אהמ) כבר עמדתי בפני יותר ממצב אחד של "האם אני מפספס את הדבר הטוב ביותר שהיה לי"... ובכל המקרים התשובה היתה "כן". פספסתי דברים... אבל זה רק צד אחד של הסיפור. עם אותו ויתור, או פספוס, של הדבר הטוב הזה... גם הרווחתי את אפשרות הבחירה של דבר טוב אחר. ותמיד יש כזה. לא בהכרח טוב יותר או פחות ממה שויתרת עליו, אבל טוב בשביל מה שאת צריכה באותה תקופה. כי שוב, יש לך את חופש הבחירה... מה שכרגע, אין לך. ואת אדון לעצמך ב-100%, מה שכרגע זה לא ממש ככה (חשוב להתחשב באיך שמרגיש בן-הזוג, כשזה לוותר קצת מעצמך). לפי איך שאני רואה את זה... עצם הספק כבר אומר דרשני. את אולי מתגעגעת אליו, אבל לא בהכרח בגללו... אלא בגללך, את קצת פוחדת להיות לבד, לא יודעת איך להתמודד עם כל ה-"חופש" הזה. והמסגרת הזאת שבניתם עוזרת לך להרגיש בטוחה יותר. בסביבה מוכרת. אז כמו שאמרה deyulia, יש כאן סיכון... כמו שיש סיכון בלא לעשות כלום. המלצה אישית שלי? קחי את הסיכון הזה. זה כמעט תמיד שווה את זה.

אלדד26

New member
אוהו,

קודם כל, אם כבר השווית בין החבר שלי לבינך - אז כנראה שאת צריכה לקחת את הרגליים ולברוח מהר
דבר שני, אני לא בטוח שיש מקום להשוואה, כי החבר שלך הוא לא *רע* בשבילך, אם הבנתי נכון - את פשוט סקרנית בקשר לאופציות אחרות. אני אישית חושב שאין מקום לחזרה אחרי פרידה. אם רבים, אם יש חיכוכים, וכו´, אז אפשר וצריך לשבת ולפתור את זה. אני לא מאמין בפרידות זמניות, בהפסקות וכו´. צריך להתמודד עם הדברים ביחד, ואם אי אפשר אז לא צריך להיות בקשר הזה. ואני מצטרף לנוטה - אני הייתי עוזב את הקשר ומחפש משהו טוב יותר שיספק אותי יותר.

נריסה

New member
טוב אז הגעתי להחלטה

נפרדנו, באתי אליו ואמרתי לו שזה לא יכול להמשיך כמו שזה עכשיו ושאני לא יכולה להישאר איתו במצב שבו אני לא בטוחה שאני רוצה להיות איתו והחלטנו שניפרד. הוא היה כול כך מדהים וכול כך חזק. אני לא מכירה פרידות כי מעולם לא התנסתי בזה אבל לפי דעתי זו הייתה הפרידה הכי "יפה" שיכולה להיות. החלטנו שנמשיך להיות בקשר, שנהיה חברים טובים אבל לא נהיה ביחד. הוא אמר שהוא ידע כבר חודשים שזה יגיע לפרידה אבל כול הזמן היה באשליות שאולי בכול זאת יצא מזה משהו. אני חושבת שמשכנו את מה שהיה ברור שיקרה יותר מדי זמן ובתהליך הכאבנו אחד לשני (ואני במיוחד-כמה אנוכי מצידי) יותר מדי. אני אולי באשליות אבל אני מקווה שיום אחד נחזור להיות ביחד, למרות שאתה לא מאמין בזה אלדד. הוא בן-אדם מדהים ואני ברת מזל שהיה לי אותו לצידי גם אם רק לזמן מוגבל. הלוואי ויום אחד אני אשוב לאהוב אותו בצורה רומנטית. תודה לכם על העצות!

אלדד26

New member
בהצלחה,

אני רק לא מבין איך אפשר לרצות לחזור ולאהוב מישהו רומנטית, ולהיפרד ממנו. אבל אולי זה רק אני

נריסה

New member
אני אסביר...

אני מאוד אוהבת אתו בתור בן אדם וחבר אבל כנראה שכרגע איבדתי את הריגוש הרומנטי שהיה ביננו או שאני לא נמשכת אליו יותר, אני מקווה שבעתיד יחזרו אלי הרגשות האלו שכרגע אינם ואם הם יחזרו אני ארוץ אליו כמו משוגעת בתקווה שזה לא מאוחר מדי. ( אני אגב בחורה מאוד לא החלטית )

טל קר

New member
הבעיה היא כשהרגשות האלה חוזרים

כשהם מתחילים לצאת עם אחרות. כי אז עשוים להרגיש שעומדים להפסיד אותם. ואז בהחלט יכול להיות מאוחר מדי.

deyulia

New member
מסכימה עם אלדד ו...

ברצוני להוסיף משהו,אני לא מבינה איך אפשר לרצות להיות עם בן אדם ולהגיד עליו מקסים כשהוא מתנהג אלייך בצורה כזאת, אולי לא סיפרת לנו את כל הסיפור ואנו מאשימים אותו לשוא???

למעלה