מה עושים איתה?

מתוסכלי

New member
מה עושים איתה?

היא ממורמרת. עשרים ואחד שנה של תסכולים ומרמור שבכולם אני אשם. רק אני אשם. בגללי הקרירה שלה התעכבה. לא. זה לא קשור לזה שהיא לא רצתה ללמוד. בגללי היא לחוצה מהעבודה ולחוצה מהבית. בגלל שאני עובד קשה, היא ממש סובלת. ולא. האופר מרומניה זה לא פתרון. לא לא. לי לא מגיעה שום סימפטיה. אני הרי עובד, שזה סוג של תענוג, ששמור רק לגברים. אנחנו ממש נהנים מזה שכל העול הכלכלי עלינו ושאנחנו צריכים לספק ביטחון - אבל אף אחד לא מספק לנו כלום. אה, סליחה. יש תמיכה נפשית. כן.... מהסוג שמציע ש"תפסיק לקחת ללב" ו"הכל בגללך, אם לא הית אומר/עושה/מביא/לוקח/כותב/שוכח זה לא היה קורה". היא אמא נהדרת. כמובן. וגם אשה נהדרת. אבל רק כשבא לה. כשלא בא לה, כלבת רחוב זה כיף לעומתה. היא מושלמת. כמובן שהיא מושלמת. אני היצור הנחות שלא מבין כלום. ההורה המפגר והבלתי יעיל שאי אפשר לסמוך עליו. אני האידיוט השמן שרק יודע להביא כסף. נכון, זה הרבה כסף, המון אפילו. אבל יש מספיק אידיוטים אחרים ושמנים פחות שיודעים להביא אפילו יותר. ובכלל, כשלא היה לנו מה לאכול היתי כלומניק, ועכשיו אני מנוול ציני שמכור לכסף. לא זוכר שהיתי משהו באמצע אי פעם. לא. אין לי מאהבת, ולא היתה לי. לא מאמין בזה בכלל. נראה לי קטע מסריח. מכל מריבה איתה אני יוצא מושפל יותר. מוותר ומוותר. נסחט עד דק. מתנצל גם כשלא צריך, כי יש ילדים ומה הם אשמים. אני מרגיש רע כשאני עובד מאוחר, אני מרגיש רע כשאני בבית מוקדם. אני מפנטז על חופש. פשוט חופש. בלי מין, בלי כלום. פשוט שקט נפשי, בלי מבקר המדינה שישן אתך באותה המיטה. שמש. משו. אבל מה? הילדים רק שלי? רק אני צריך לסבול? עשרים ואחד שנה זה לא מספיק? סבלתי אותה, את המשפחה שלה, את אובדן העצמאות, האישיות והכסף שנזרק לכל רוח. אני מתחיל לחשוב שאני צריך לצאת מזה. פשוט לצאת, ולקחת את החיים שלי בחזרה. הילדים שלי הם שלי, ורק הם ששלי. את כל היתר אפשר וצריך, להתחיל מהתחלה. נכון, גרושה + 3 זה לא קל. אבל לא אני ביקשתי את זה. עם הכל היתי מוכן לחיות, והכל היתי מוכן לבלוע, אבל את הסצנות שהולכות ומחמירות (נו גם סף הסבל שלי עולה) אני לא יכול יותר. לא ליד הילדים. גם לילדים לא יהיה קל. אז מה אני אעשה? לא ישן בלילות, לא עובד בימים. כל שיחה מריבה. כל טלפון עלבונות. די. לא יכול יותר. מה עושים עם זה?

gadi7

New member
פתרון אפשרי

תראה יש לך שתי אפשרויות : 1.לפרק את החבילה, לקום וללכת. זה עלול להיות סידור לא כל כך נוח עבורך. בעיקר כי הוא יפגע לך קשות בכיס (דמי מזונות לאשה ולילדיה, אולי תיאלץ למצוא לעצמך דיור אחר) וגם יפגע בילדים שאתה כל כך אוהב. ללא ספק שתי מגרעות די רציניות. בצד הזכות, סידור זה עשוי להקנות לך שקט נפשי לשנים הקרובות, וגם סיכוי למצוא בת זוג אחרת, אוהבת ומתחשבת יותר, ואולי אושר לשארית חייך. 2.אם חסרונותיו של פתרון מס' 1 מרתיעים אותך (כמו שהרתיעו אותי, למשל), נותר רק פתרון אחד, מעצבן (בעיקר גברים בד"כ), אבל להפתעתי די יעיל. אני ואשתי כבר בסיבוב השני (מחזור שני, בכל מחזור 12 פגישות) של יעוץ זוגי. כדאי לנסות, בבחינת אם לא יעזור, בוודאי לא יזיק. 3.כעת, כחודש לאחר שהחל סבב הפגישות השני, שברתי את רגלי הימנית. הרגל בגבס ואנוכי בכסא גלגלים. פתאום האשה המרגיזה, המעצבנת, הלא יעילה שלי מורידה את הזבל !!! מבלי לקטר, מכינה לי אוכל ומגישה לי אותו, עוזרת לי להתרחץ וכד'. הגולם הפך לפרפר יפיפה, כך ש יש תקווה.

אלי.מ

New member
תעזוב אותה ותתחבר לעצמך.

פשוט קח את עצמך צא מהבית תמצא לך מגורים בשכירות, או אצל חברים או בכל דרך כי הבנתי שכסף יש. בדרך עם המזוודות תעצור ברבנות ותבקש לפתוח תיק גירושין(זה יועיל לך בעתיד להיות הראשון שפתח תיק), צלצל לילדים וספר להם שלא עזבת אותם ותתראו המון. תצטרך לשלם מזונות, אז מה היום אתה לא משלם? אל תיתן לה את מספר הטלפון שלך בדירה כדי שלא תציק לך. ואל תתפתה לכל אלה שימליצו לך על טיפול ולדבר איתה. ידידי אחרי 21 שנה מותר לך אם לא להיות מאושר לפחות להיות חופשי.קראת טוב? עזוב את הבית ומהר....

meshi4

New member
אתה כנראה

יותר מדי טוב.רעייתך מקבלת אותך כמובן מאליו וחבל. מקריאת דבריך חשתי את המצוקה שלך.ובלטה לי המילה:מוותר ומוותר עד כדי השפלה ורמיסת כבודך. בכל מה שתחליט לגבי העתיד.זאת נקודה שאתה צריך לעבוד על עצמך.להיות אסרטיבי. בהצלחה

s h o o s h a

New member
ואני הייתי שואלת (אם הייתי אתה)

מה אני עושה איתי? מכל אות, מילה ומשפט ניבט המירמור, הכעס והכאב שלך. ולמרות כל אלו, ולמרות הידיעה הפנימית שלך באשר לעתיד לבוא ולהתרחש, עדין לא השלמת עם העובדות ובתוך תוכך אתה מקווה שיקרה אחרת. למרות כל הכתוב והמתואר, אתה עדין שׂם עצמך במקום שני, אולי אפילו שלישי ורביעי. עדין לא מסוגל לקבל ולהאמין שאתה זכאי וראוי ליותר. ואני אומרת שהגיע הזמן - הגיע הזמן שתסתכל עמוק לתוך עיניך, לבך ונשמתך ותתחיל להאמין בך תתחיל להעריך את עצמך, אבל הערכה אמיתית. ותתחיל לעשות למען עצמך! תתחיל לחשוב עליך! "...אני מתחיל לחשוב שאני צריך לצאת מזה. פשוט לצאת, ולקחת את החיים שלי בחזרה. הילדים שלי הם שלי, ורק הם ששלי. את כל היתר אפשר וצריך, להתחיל מהתחלה..." אתה באמת מרגיש כך? אתה מאמין באמירה הזו? אתה חייב לעצמך להאמין!

יאצפן

New member
שושה

s h o o s h a

New member
ואחרי התגובה המאד רצינית שלי

תגיד לי בבקשה שיש טעות בכרטיס האישי שלך ואתה לא בן 28 כי אחרת יוצא שנישאת כשהיית בן 7 אשמח לתיקון

רונייאן

New member
אני מציעה לך לארוז תיק קטן

ולצאת לחופשה,עזוב את הבית למספר ימים,נקה את הראש לבד,היה עם עצמך. לה תגיד שאתה צריך הפסקה,לחשוב ולהחליט מה הלאה, לילדים יש מה לומר במידה והם מספיק גדולים להבין את המשמעות. מניסיון שלי [הורי הם כאלה עד עצם היום הזה] יחסי זוגיות כושלים משאירים משקעים עמוקים וקשים לילדים ומעל הכל לשניכם. אני יכולה למלא את הדף בסיבות מוצדקות למה כדאי לפרק את החבילה אבל אני חושבת שאתה מבין ויודע ששניכם אומללים אתה מנקודת מבט שלך והיא מנקודת מבט שלה ורק אתה צריך להכריע על גורלך. אם תחליט שאתה רוצה וצריך לעזוב את הבית כדי להסיק מסקנות אף אחד מסביבך לא יאהב את זה,סביר להניח שלא תקבל גיבוי מהסובבים אותך אבל מצד שני גם המצב שאתה נמצא בו היום הוא בלתי אפשרי לניהול חיים תקינים או אפילו שפויים. אותם ימים שבהם תחליט להתבודד [צימר ,נשמע לי רעיון לא רע בכלל] יתרמו לך כ"כ הרבה לחשוב ,להסיק מסקנות ,לגבש את עצמך מחדש להיות לבד עם עצמך. אני הייתי בוחרת לגדול עם הורים גרושים זה מזה מאשר לגדול במשפחה שזוג ההורים מטיחים,מאשימים,משפילים ומתלוננים אני בטוחה שאם היית שואל את הילדים שלך את אותה השאלה בעוד 20 שנה הם היו עונים לך שעדיף לגדול להורים גרושים מאשר לסבול את התיסכול שלהם. בהצלחה.

אומברה

New member
עזוב את רחבת הריקודים

זה נשמע כמו מסע התעללות, אז תשאל את עצמך, אולי אתה נהנה מזה? ההצעה שלי היא או להתגרש או ללכת לטיפול לבד. היא כנראה לא יודעת מה היא רוצה ומנווטת את חייכם, לכן עליך לקחת את המושכות לידיים וללכת לטיפול לבד, לא איתה. אם אתה תלמד איך להתנהג ותיקח את חייך בידיך גם לה יהיה טוב יותר, אתה לא יכול לנהל אותה וגם לא מצליח הלכה למעשה. כמובן שגם האופציה שהיא תלך לבד לטיפול יכולה מאוד לעזור ואין סתירה. שניכם צריכים לעשות סדר עדיפויות אישי ולראות היכן אתם יכולים להיפגש אם בכלל.

מתוסכלי

New member
תודה לכולם, אבל...

קשה לי לעשות את הצעד הראשון. לפעמים אני מקווה שיש לה מאהב - ואז לפחות תהיה לי סיבה לתת לילדים. יש לי הרגשה מסריחה של מישהו שחושב על עצמו, ומוכן לאמלל את הילדים בשביל זה. ההורים שלי גם ימותו מהסיטואציה. נראה לי שבאופן כללי זה קטע מייאש.על ההורים שלה לא חשבתי בכלל. הכי גרוע, זה שבניגוד לה - לי אין את מי להאשים. רק אותי. אני לא חושב שזה אשמתה שהתחתנו צעירים (אמנם לא בגיל 7). אני גם לא חושב שזה אשמתי. אבל בעיני, לעצמי, זה רק אשמתי. נכון שלחצו עלי, אבל אני עשיתי את הצעד בסופו של דבר. אם היתי שם שוב, אם היתי עושה את זה? יש לי (ובי) שמחה גדולה מהילדים. פסגת ההשג שלי בחיים. ממש, ממש לא היתי עושה את זה שוב. ממש לא. תוקן ענין הגיל.

sweet mom

New member
../images/Emo32.gif מישהו שמע על סדנת מהות?

סדנא לתקשורת אישית, אני עברתי את החוויה ומעוניינת לשתף את כולם בחוויה ואני לא פונה אל אלה שכבר עברו אותה אלא אל אנשים ששמעו או לא שמעו ומעוניינים לדעת במה מדובר, מי שמעוניין שיפנה אליי זה מאד מאד מעניין... יום נפלא לכולם...

כמה הערות מנסיון אישי ומהכרות קרובה

אמנם עברתי את הסדנה הזו לפני כ 14 שנים אבל המתכונת לדעתי לא השתנתה. העבודה בסדנה הינה אישית - כל אחד לעצמו - בני זוג שניגשו לסדנה יחד מתבקשים לא לשבת זה לצד זו ולעבוד בנפרד במהלך הסדנה. יש סיכון וגם הזדמנות בהשתתפות יחד באותה סדנה. הסיכון הוא שבנוכחות בן הזוג אדם לא יהיה פתוח וקשוב לעצמו אלא יהיה עסוק בפזילה אל בן זוגו, לבחון מה קורה איתו ומאידך ימנע מלהתעמק ולבטא את עצמו מחשש כיצד יגיב בן הזוג. ההזדמנות יכולה להיות אם מלכתחילה מדובר בבני זוג פתוחים וגלויים זה עם זו ובטוחים מספיק בעצמם, כך שהחוויה המשותפת תהדק את הקשר ביניהם. לטעמי, הטוב ביותר הוא השתתפות בסדנאות נפרדות אבל במחזורים עוקבים (הפרש של כחודש אחד בדרך כלל בין המחזורים). יחד עם זאת, גם אם זוגתך תתנגד להשתתף אני עדיין ממליץ לך לא לוותר על השתתפות שלך עבור עצמך. אני רוצה להבהיר שסדנה מסוג זה איננה סדנה לזוגיות אלא סדנה למודעות עצמית ולשיפור אישי. קרו הרבה מקרים שאנשים התחברו לצרכים ולרצונות שלהם ויצרו שינויים בחייהם שלא תאמו את רצונות בני זוגם (כולל גירושין!). חלק ניכר מהביקורות המושמעות על סדנה זו ואחרות קשורים באכזבת בני משפחה שלא השתתפו בסדנה מהשינויים שחלו ב"יקיריהם" בעקבות החלטות שקיבלו לגבי עצמם. מאידך, היו אנשים שדווקא ההתחברות אל עצמם וסידור מחדש של העדפותיהם הם אלו שאיפשרו להם לשפר את יחסם לזוגיות שלהם, להיות יותר אותנטיים וליצור שינויים בתוך הזוגיות שאיפשרו גם להם וגם לבני זוגם להיות פחות מתוסכלים ויותר קשובים אל עצמם וזה אל זו. בכל מקרה, אני מאחל לך למצוא מה שטוב עבורך. בהצלחה.

אומברה

New member
אם תבין את עצמך, זה יעזור

יש טיפוסים שקשה להם לנקוט יוזמה, לכן אתה כותב שהלוואי ויהיה לה מאהב ולא כדי שיהיה לה טוב, אלא כדי להסביר לילדים כמה אתה קדוש ומלאך וטלית שכולה תכלת. ועוד אתה טוען שאתה אוהב את ילדיך.... אם אתה באמת אוהב אותם, אל תחשוב על שום תרוץ, הם כבר יודעים את האמת הם חיים איתכם, רואים ומרגישים, אז למה לשקר? לאלה שאנחנו באמת אוהבים, צריך להגיד את האמת, למרות הכאב. הם יכולים ללמוד לחיות כששני ההורים הלא מאושרים שלהם לא יחד והפסיקו להזיק אחד לשני. ואפרופו כאב - ברגע שתלמד שכאב הוא חלק מהחיים ותפסיק לפחד ממנו כל כך, יוקל לך. שוב, חוזרת ומציעה לך לגשת לטיפול אישי, כדי לצמוח בתוכך ושתוכל לקבל החלטות ולקחת אחריות על חייך.

מאי 39

New member
קודם כל

להתחיל בדברים קטנים שיכולים לעשות לך טוב לחפש דברים שיעלו לך את הבטחון העצמי ולעשות איזה שהוא סוייץ בראש הגברים הם לא האחרים הבלעדים לבטחון הכלכלי אני לא יודעת מאיפה זה בא לך אבל אני יודעת ואני בטוחה שעוד יסכימו איתי שהיום גם הנשים שותפות לבטחון הזה גם נשים עובדות בחוץ (שגם להם יהיה הסיפוק או איך שהגדרת את זה בציניות לעבוד בחוץ) רק אחרי שתעבוד על עצמך וקצת כן לפחות קצת תקבל איזה שהוא ליקויי שמיעה ולא תשמע את ההטחות בפניך תוכל להיות חזק בהתמודדות שלך מולה לילדים לא טוב גם כך כשהם שומעים את הזלזול באבא שלהם אני לא יודעת באיזה גילים הם ואולי הם רואים את ההפוך אבל אולי הם עדין מושפעים ממה שנאמר מסביב תעזור לעצמך לכל אדם זכות להרגיש טוב עם עצמו כשהוא יודע שהוא עושה את כל מה שהוא מסוגל לעשות למען המשפחה שלו

מציץ

New member
לך

אפשר היה לחשוב שאני כתבתי את ההודעה שלך,לפני 10 שנים. הלכתי,רק עם חלק מהבגדים השארתי הכל,לקחתי על עצמי את החובות, ופשוט הלכתי. אז הילדים נפגעו..... לחלקם עבר מהר יותר ולחלקם עד היום לא, אבל מאז התחלתי לחיות, עם הרבה קשיים כלכליים ואחרים אבל חי ממש.

מקפיצים

New member
טיפול זוגי ומהר

לא משתמע מדבריך שגם אם המצב ישתפר ואשתך תהפוך לנופת צופים אינך מעונין בה יותר. ואם אכן אתה עדיין מעונין הרי שהפער בינכם הוא פער של קומונקציה (לפחות מהצד שלך). יתכן שאשתך גם היא מעונינת בשיפור אבל רע לה וקשה לה והיא לא יודעת איך לגרום לכך. לכן, לפני שמנענעים את הספינה טיפול זוגי הוא אופציה מצוינת. מנסיוני, אם שני הצדדים מעונינים ונותנים צ'אנס אמיתי, בהחלט עוזר. לפרק תמיד אפשר, אבל רצוי לעשות זאת רק אחרי שכבר הבנת דבר אחד או שניים על עצמך, על המערכת שבה אתה חי, ועל הקשיים שאתה מעמיד בזוגיות (קשיים, שלא נראה שאתה ער להם, לפחות לא מהודעתך). מקפיצה...ממקפיצים

מקפיצים

New member
טיפול קונבציונלי

אצל מטפל טוב. אבל חייבים לתת לזה מרווח זמן, כי מסתבר שהשינויים נמדדים במילימטרים. במיוחד שיש עוד אחד בעסק שאליו אפשר בקלות להפנות את האצבע המאשימה. אם תרצה פרטים אתן במסר. מקפיצה...ממקפיצים

למעלה