מה עושה אדריכל?

מה עושה אדריכל?

נכון שזו שאלה מסובכת? אנחנו בשלבי קניית בית בן 15 שנים ומעוניינים לשפץ את כל הקומה העליונה (4 חדרי שינה+2 חדרי אמבטיה). השיפוץ אמור לכלול חלוקת חדר אמבטיה אחד לחדר אמבטיה+חדר ארונות (שבירת והזזת קיר), שיפוץ של חדרי האמבטיה (קרמיקה, כלים סניטריים וכו,), פרקט בכל הקומה, דלתות, מעקה ואולי גם חלונות. השאלה שלי היא מה כלול במסגרת עבודת הארכיטקט? האם רק מתן תוכניות לשיפוצניק או גם מעקב אחרי העבודה כולל התאמת ריהוט/צבעים וכו'? חלק מן העבודה נעשית ע"י בעלי מקצוע חיצוניים (כמו הרכבת הפרקט אן הדלתות) וחלק יעשה השיפוצניק - האם זה משנה מבחינת האדריכל? הרי בהרכבת דלת בפתח סטנדרטי קיים אין צורך בפיקוח אדריכלי - כמו כן בהרכבת פרקט. וכמובן, מה סדר גודל העלויות לפרוייקט כזה (מבחינת האדריכל)? האם מדובר ב-1000$ או 5000$? משך השיפוץ אמור להיות עד חודשיים. תודה מראש, קרן.

לא מסובך.

אפשר תכנון בלבד, אפשר פיקוח עחיון וגם פיקוח צמוד. הכל בהתאם לחבילה הספציפית שאתם והאדריכל תחליטו עליה. כנ"ל נושא שכ"ט האדריכל. [שאינו שונה מהותית מכל עיסקה אחרת]

גולי מ

New member
שמעון, אם אתה יכול, תוכל לחדד את

ההבדל בין פיקוח עליון לפיקוח צמוד?

פיקוח עליון ופיקוח צמוד.

מעצם שאלתך, אפשר להבין שהמושגים לא לגמרי חד משמעיים ומכך גם נתונים לפרשנויות. אני מציע לך את ההגדרה שלי. פיקוח עליון כולל בדיקה בשטח שהפרוייקט מתבצע ע"פ התכניות. העמדת מחיצות פנים, מיקום וגודל הפתחים, וידוא שהפרטים האדריכליים ברורים למבצע, הדגשים אדריכליים עקרוניים, נגישות למבצע בשאלות של הבהרה ומתן מענה ברגע של סתירה בין התכנית לקורה בשטח. גם עדכון תכניות ביצוע בעת הצורך. בגדול, במקרה של בית פרטי... בין 3-5 פגישות שטח וזמינות טלפונית. פיקוח צמוד, זה [בנוסף] ללוות את הלקוח לכל אורך הפרוייקט. החל מבחירת מבצעים, פיקוח על טיב ביצוע, מעורבות פעילה בתשתיות השונות, להכנס לניאואנסים של בחירת חומרים, גוונים ואביזרים, במקרים מסויימים גם תיאום מבצעים וכו'. בדרך כלל, המושגים האלה מקבלים משמעות שונה בין לקוח כזה או אחר ותלויים גם באופי, הדינמיקה ויכולות של הקליינט.

גם... חוויה אישית

כשהייתי אדריכל צעיר ושכיר, תכננתי מסעדה. בביקור שטח של חלוקה פנימית, נכנסתי לאתר ולא זיהיתי את מה שנבנה בשטח לאומת התכנית. בכדי לעשות סיפור ארוך, קצר. הקבלן התיחס לחתך כאל תכנית. היום זה נראה מצחיק. גם זה קרה...

למעלה