תאמת לא ממש יודעת מה לענות
במובן מסוים חשוב לדעת באיזה מוסד מדובר, ובאיזה ישוב מדובר. ובמובן מסוים כל מקרה לגופו. בגדול כל יציאה מהארון יוזרת "בבזזז" מסוים - לרוב קצר ואחר כך מגיעים לנורמליזציה של הדברים. וכל מקרה לגופו - להתיעצות נוספת אולי ראוי לעבור לארוץ אחר תקשורתי בוא לא יהיה הקושי בהצגת הפרטים החסרים כאן. בהקשר לש "לא לנופף בדגלים" - זה אומר לא ללכת ולהצהיר הצהרות למיניהן, להשאיר על אש קטנה כשיש ניציץ זה בלטי אפשרי- וזה המצב של חברך- הכחשה תגרום לבעיה מסוג אחד והודיה תיצור קושי אחר- את אותו "בזזזז" עלב כתבתי. בהנחה שחברך יבחר לצאת את הארון אך ללא יתר תאורים או שימוש בסטיגמות חברתיות- כדי לתת דוגמה למשל, זה בידיוק ההבדל בין המיצעד בירושלים לזה בת"א. ת"א הרבה יותר פרובוקטיבי ומוחצן בעוד שהאחר בירושלים צנוע ורגוע בהרבה. לרמת פרקטיות - כשאני נישאלת ע"י תלמידים " המורה את לסבית?" אני עונה כן, ומוסיפה שחיי הפרטיים הם עניני הפרטי בלבד ואינם נושא לדיון בבית הספר. יתרה מזו באחד מבתי הספר בהם אני מלמדת- סימו השנה שני תלמידים שגדלים במישפחה חד מינית, הוברה לילדים לאחר שיצרו את החיבור בין חייה הפרטיים של מורתם לאלו של אימהותיהם שחיבור זה נישאר בגדר ידיעה בלבד שנמצאת בתודעתם, ושידיעה זו אינה עוברת לכלל תלמידי הכיתה/ בית הספר. ראוי לציין שדברים ארלו הובהרו בשיחב ביני לבין אמהותיהם, היות ונוצר קשר בינניו במסגרת פעיליות קהילתיות ופורומים קהילתיים. שני תלמידים אלו סימו את לימודיהם במוסד החינוכי השנה , הם ידעו על כך כחמש שנים, ולעולם לא העלו פרט זה בין חבריהם. ברצוני להוסיף תודה רבה לאמהותיהם שידעו להעמיד הדברים כך! ולהבהיר- היו מפגשים קהילתיים בהם נפגשו ילדי ולידיהם כשאנו האמהות נמצאות באיזור (מפגשי קהילה) שם נושא בית הספר נשאר מחוץ לתחום, בעוד שבבית הספר נושא המפגשים הקהילתיים נשאר מחוץ לתחום - במובן מסוים חיים כפולים. למרות זאת כשנישאלתי ברמת כיתה בבית הספר או כשנו תלמידים בודדים לתמיכה ויעוץ את חיי הפרטיים הוצאתי מהמישוואה הזו והפנתי במיקרה הצורך לגורמים טיפוליים בקהילה (הקו הלבן, איג"י, חוש"ן, סהר וכו') ברמת צוות איתו אני עובדת - כל הכלפים על השולחן- וכפי שחברותי וחברי לצוות מספרים על חייהם הפרטיים ומגיעים למפגשים וערבי גיבוש עם בני זוג כך גם אני. לדוגמה ערב לציון יום האישה (ערב גיבוש) בני הזוג נתבקשו להגיע ולתת למורה תשורה קטנה במהלך הערב כאות להבנה ותמיכה ואהבה - נתבקשה זוגתי ע"י המארגנים להגיע (כמו שבני זוג אחרים נתבקשו להגיע) אפרופו היה מרגש ביותר לראות את אישתי שם בין כל הבעלים של המורות האחרות. או דוגמה נוספת- כפי שנהוג באזורנו כשיש אירוע משפחתי מזמינים גם קולגות - בחגיגות בר המצווה של ילדי ובת המצווה של בנותי - הקולגות הוזמנו , והן היגיעו לכבד את המעמד, לעובדה שאנו משפחה חד מינית ממש לא הפריע לעינין. לסיכום הצוות יודע ואפילו די הרבה- קשרים חברתיים ביו חברי צוות לעבודה, קשרים נורמטיבים לחלוטין, בעוד שתלמידי מקבלים תשובה לקונית למדי כפי שמורה סטריט לא יתאר את חיו הזוגיים מול תלמידיו. כך לדעתי צריכים להיות פני הדברים. שרון נ.ב. מה כן עשיתי - הכנסתי לבתי הספר את חוש"ן - ע"י עידוד היועצת להזמינם, ראשית ברמת צוות ומאוחר יותר ברמת תלמידים. לחוש"ן הכלים לעשות זאת טוב ביותר במוסדות חינוך.